Osobní
Terénní
X
Opel
Corsa
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Opel Corsa - historie značky auta

Opel Corsa je malý automobil, vyráběný německou automobilkou Opel od roku 1982. Opel Corsa se na různých trzích prodával pod různými jmény, např.: Opel Corsa - v Evropě, Vauxhall Corsa – ve Velké Británii, Holden Barina – v Austrálii a na Novém Zélandu, Chevrolet Corsa – Latinská Amerika, Chevrolet Corsa Classic a Chevrolet Classic – Jižní Amerika, Chevrolet Corsa Plus – v Číně a Chile, Suzuki Fun – Argentina, Opel Swing – Indie, Buick Sail a Chevrolet Sail (od roku 2005) – Čína, Opel Vita – Japonsko, Chevrolet Chevy C2 a Chevrolet Monza (čtyřdvéřová verze do roku 2004) - Mexiko.
Od roku 1982 do roku 1993 se vyráběla první generace auta - Corsa A. Opel Corsa A nahradil svého předchůdce Opel Kadett C City. Výroba Opel Corsa A probíhala v továrně ve městě Zaragoza, ve Španělsku. Vauxhall jí prodával pod označením Nova.
Opel Corsa A byl dostupný v karosářských verzích jako třídvéřový hatchback, pětidvéřový hatchback, dvoudvéřový sedan a čtyřdvéřový sedan. Dále se od roku 1983 vyráběla sportovní verze Opel Corsa SR.
Opel Corsa - historie značky auta (dokončení článku)  »