Osobní
Terénní
X
Peugeot
207
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Peugeot 207 - historie značky auta

Peugeot 207 je malý automobil, který byl francouzskou automobilkou Peugeot uveden na trh v lednu roku 2006. Peugeot 207 je nástupcem modelu Peugeot 206 a vyrábí se dodnes.
Peugeot 207 byl během dubna roku 2006 představen na trzích ve Francii, Španělsku a Itálii. Později pak na dalších evropských trzích, v Izraeli, arabských státech a v Asii. Ve Velké Británii byl uveden na trh 8. června roku 2006.
Peugeot 207 je příbuzný k modelu Citroën C3 Picasso, se kterým má společné některé komponenty. Peugeot 207 je také založený na modifikaci platformy používané u modelu Citroën C3.
V době uvedení tohoto auta se odborové svazy zastupující zaměstnance v továrně v Rytonu v Coventry domluvily na bojkotu automobilek Peugeot a Citroën ve Velké Británii. Protest byl reakcí na plány společnosti uzavřít automobilky v Rytonu. Výroba Peugeotu 207 ale nebyla ohrožena, protože probíhala v továrnách v Poissy ve Francii, v Madridu ve Španělsku a v Trnavě ve Slovensku, a navzdory bojkotu prodejnost ve Velké Británii stále rostla.
Peugeot 207 - historie značky auta (dokončení článku)  »