Osobní
Terénní
X
Renault
Scenic
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Renault Scénic - historie značky auta

Renault Scénic je kompaktní MPV vyráběné francouzskou automobilkou Renault od roku 1996. Ve své kategorii je toto auto v Evropě průkopníkem. Má originální design a velmi variabilní interiér. Rok po uvedení na trh se stalo Evropským Autem roku.
Scénic vychází z malého rodinného hatchbacku Renault Mégane, který byl založen na starším modelu R19. Dostupné motory první verze byly – benzínové 1.4 L, 1.6 L "Energy", 1.8 L "F-type" a dieselové 1.9 L, všechny verze byly sdíleny s hatchbackem.
Cílovou skupinou byli lidé, kteří oceňovali praktičnost víceúčelového vozu, ale nemohli si dovolit větší vůz s vyšší cenou, jako například Renault Espace. Renault zpočátku podcenil budoucí prodeje modelu Mégane Scénic a předpokládal, že tohoto nízkonákladového auta se bude vyrábět pouze 450 kusů denně.
V roce 1999 byl představen restyling vozu Mégane Scénic současně s novějšími 16 ventilovými motory, od tohoto roku je vůz oficiálně prodávaný pod zkráceným jménem Renault Scénic.
Renault Scénic - historie značky auta (dokončení článku)  »