Osobní
Terénní
X
Renault
Thalia
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Renault Thalia - historie značky auta

Renault Thalia je tříprostorový sedan nižší třídy vyráběný francouzskou automobilkou Renault od roku 2001. Tento automobil byl původně odvozený od druhé generace svého menšího sesterského modelu Renault Clio.
Během své historie Renault Thalia konkuroval svým rivalům zejména cenovou dostupností, dobrými vlastnostmi a výbavou.
Model disponuje zavazadlovým prostorem o objemu 510 litrů, čímž je ve své třídě nejlepší.
Přední část vozu je odvozená od modelu Renault Clio, modely mají také mnoho shodných technikých prvků.
Renault Thalia má poměrně dobrou bezpečnost, a to mimo jiné také díky podélnému i příčnému vyztužení karoserie, které zaručuje pasivní bezpečnost cestujících, dvěmi airbagy a bezpečnostními pásy s přepínačem a omezovačem síly. Zadní okrajová sedadla jsou vybavena systémem uchycení dětských sedaček ISOFIX.
Auto sice nebylo podrobeno testům EURO NCAP ale jeho sesterský model Renault Clio získal v roce 2005 pět hvězdiček z pěti za bezpečnost dospělé posádky (celkem 33 bodů), čtyři hvězdičky z pěti za bezpečnost dětí (celkem 39 bodů) a jednu hvězdičku ze čtyř za bezpečnost chodců (celkem 9 bodů).
Renault Thalia byl v polovině roku 2004 inovován. Během aktualizace se rozšířila nabídka motorů – o 1,5 l dCi dieselový motor o výkonu 60kW (80 koní). Thalia také získala nové světlomety, čiré boční blikače a novou přístrojovou desku.
Renault Thalia - historie značky auta (dokončení článku)  »