Osobní
Terénní
X
Seat
Toledo
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Seat Toledo - historie značky auta

Seat Toledo je malý rodinný automobil nižší střední třídy vyráběný španělskou automobilkou Seat, která je součástí Volkswagen Group.
Poprvé byl Seat Toledo uveden do výroby v květnu roku 1991, a výroba tohoto auta pokračovala až do roku 2009.
Počáteční verze Seatu Toledo (typ 1L) byla uvedena na trh jako pěti-dveřový liftback a jeho prodej trval od roku 1991 do roku 1998. Tato generace Toleda byl prvním vozem automobilky Seat vyvinutým zcela pod vlastnictvím skupiny Volkswagen.
První generace Seatu Toledu byla postavená na základě modelu Golf Mk2 (druhé generace), oba modely sdílely podvozek koncernu Volkswagen – A2.
Seat Toledo má podobný tvar a velikost s modelem Volkswagen Bora, ale oproti modelu VW Bora má toto auto výhodu pátých dveří.
Protože jsou verze sedan malých rodinných vozů v Evropě vzácné, Seat Toledo byl někdy považován za velké rodinné auto vzhledem k jeho délce a velikosti zadní části, přestože má menší zadní prostor pro nohy a ceny blíže ke kategorii malých rodinných vozů.
Seat Toledo - historie značky auta (dokončení článku)  »