Osobní
Terénní
X
Volkswagen
Caravelle
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Volkswagen Caravelle - historie značky auta

Volkswagen Caravelle je sedmi až devítimístnou osobní verzí populární dodávky Volkswagen Transporter. Tento model vyrábí německá automobilka Volkswagen od roku 1983 dodnes.
Historie Volkswagenu Caravelle sahá až do šedesátých let, kdy byla pod názvem Caravelle prodávána verze Volkswagen Typ 2 Bus, dodávka s komfortnějším interiérem ve stylu osobních vozů.
V osmdesátých letech minulého století pak na mexickém trhu debutovala luxusní varianta Volkwagenu Typu 2 pod jménem Volkswagen Caravelle. Tato verze měla konkurovat modelu Nissan Ichi Van. Model VW Caravelle se prodával v osmimístné verzi a na trh se tyto auta dodávaly pouze v metalických barvách. Ve výbavě měl vůz AM/FM stereo rádio s kazetovým magnetofonem, světlo pro čtení, ruční opěrky a další.
V roce 1990 Volkswagen uvedl na trh osobní verzi VW Transporter T4 v provedení Caravelle / Multivan. Toto auto se vyrábělo až do roku 2003, s modernizací v roce 1995. Od roku 2003 se pak vyrábí jeho nástupce Volkwagen T5.
V současnosti se Volkswagen Caravelle prodává ve dvou výbavových verzích - Caravelle Trendline a Caravelle Comfortline.
Caravelle Trendline i Caravelle Comfortline jsou také nabízeny ve verzi s prodlouženým rozvorem a karoserií prodlouženou o 40 cm, díky které je auto prostornější, jak pro posádku, tak pro náklad.
Caravelle Trendline má variabilní interiér a moderní bezpečnostní systém. Ve výbavě má sedadlo řidiče s výškovým nastavením a bederní opěrkou, disponuje sedmi místy k sezení s možností zvýšení jejich počtu až na devět, prostor pro cestující je plně čalouněný s pryžovou podlahou, čtyřmi sklopnými držadly a závěsy na oblečení, integrovaným osvětlením stupaček, osvětlením zavazadlového prostoru, halogenovými světlomety s regulací výšky a zajímavými prvky vnějšího designu, které vozu zajišťují elegantnější vzhled, než jakým disponuje běžná užitková verze vozu VW Transporter.
Tato verze VW Caravelle se prodává ve mnoha barevných variantách a potahových látkách.
Volkswagen Caravelle - historie značky auta (dokončení článku)  »