Osobní
Terénní
X
Volkswagen
Eos
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Volkswagen Eos - historie značky auta

Volkswagen Eos je dvoudveřové auto střední třídy v karoserii kupé-kabriolet, jehož autorem jsou designeři Robert Lešnik ze Slovinska a Peter Schreyer z Německa. Auto od roku 2006 vyrábí německá automobilka Volkswagen, poprvé se představilo v září 2005 na autosalonu ve Frankfurtu. Název tohoto auta pochází z dávné historie, v řecké mytologii byla Eos bohyní úsvitu. Tento čtyřmístný sportovní kompaktní vůz je dodnes vyráběný v Portugalsku.
Výrobce přichází s něčím zcela novým, kupé a kabrioletem v jednom. O modelu Eos říká, že vyplňuje mezeru mezi Golfem a Passatem. Technicky Eos vychází z modelu Golf a z modelu Passat přebírá některé prvky. Auto nabízí automatickou zatahovací střechu složenou z pěti dílů, která se složí do kufru za 25 sekund a tím sníží objem zavazadlového prostoru z původních 380 na 205 litrů. Délka auta je 4,41 metru a šířka 1,79 metru. Rozvor činí 2578 mm, výška 1443 mm. Součástí standardní výbavy auta je systém ESP, Klimatizace V6 Climatronic, mlhová světla, elektrické ovládání oken a 4 airbagy. V případě nehody se aktivuje bezpečnostní rám během čtvrt sekundy.
Auto je založeno na platformě VW Group A5. Během výroby byly pro Volkswagen Eos k dispozici následující motory: 1,4 L TSI (90 kW), 1,6 L FSI (85 kW), 2,0 L FSI (110 kW), 2,0 L TDI (103 kW), 2,0 L TFSI (147 kW), 3,2 L V6 (184 kW a maximální rychlost 247 km/h). Polovina motorů splňuje emisní normy Euro 5, zbytek Euro 4. Standardní kola jsou šestnácti-palcová, se sportovním motorem V6 se dodávají o palec větší. Ke všem motorům byla k dispozici 6-stupňová převodovka, v základu manuální, v nadstandardní výbavě pak DSG (převodovka s přímým posunem).
Volkswagen Eos - historie značky auta (dokončení článku)  »