Recenze Chevrolet Captiva 2,2D LTZ
“velké zklamání za hodně peněz!”

Autor recenze: Honza (35 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2011 Typ motoru: Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:7 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 11.6 l/100 km Vloženo: 1. 10. 2012

Hodnocení inzerátu: 29 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 1.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

1
 

Komfort

1
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Silné stránky

Slabé stránky

software převodovky
výkon
vrzající sedačky

Závady a opravy na autě

špatný software převodovky!

Vrzající volant
vrzající sedačky, řidiče a spolujezdce


Hodnocení a zkušenosti s autem

Chevrolet Captiva LTZ 2,2D jsme zakoupili v dubnu, v červenci došlo bez našeho vědomí při servisní prohlídce k aktualizaci softwaru převodovky, opětovně reklamujeme špatnou funkci převodovky po neohlášené změně řídícího programu převodovky již podruhé bez žádné odezvy, majitel prodejny a servisní technik nás odbývají ohranou frází o tom, že tato akce byla přikázána z centrály chevroletu. Vozidlo nemá výkon jak při jízdě po rovné vozovce tak při stoupání, kde naopak výkon ztrácí a jízda se stává nebezpečná. Motor se vytáčí do vysokých otáček, kde již není uváděný kroutící moment, vykazuje zvýšení spotřeby, které v žádném případě neodpovídá uváděným hodnotám technické dokumentace.
Aktualizace softwaru proběhla během opravy sedačky bez našeho vědomí. A sedačka spolujezdce stejně pořád vrže!
Jsme znechuceni, zakoupili jsme si vůz za 3/4milionu korun a stal se z toho zásahem značkového servisu vrzající obr s vysokou spotřebou a špatnými jízdními vlastnostmi, v jakékoli zatačce nasloucháme vrzání sedačky spolujezdce, do táhlého kopce netáhne, maximální rychlost 120, bojíme se předjíždět protože vůz se chová jako benzínový, motor se vytáčí a výkon nikde a vysoká spotřeba 11-12litrů/100km, která se ani zdaleka nepřibližuje údajům tech.dokumentace!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 29


Komentáře uživatelů k recenzi Chevrolet Captiva

Vložit komentář

spolehlivost

Asi spoustu lidi nechape,ze každá ojetina je kusova záležitost...pokud narazite na dobry kus je vše v pořádku.já koupil captivu 2008 2.0/diesel se 130tis najeto...po pul roce mám najetí 150tis a jediné co jsem měnil je olej a zadní brzdy.spotřeba ve městě je 9.1 max a delší trasy jezdim za 7.7l.je to prostorné a dobre SUV.za ty peníze jsem spokojen.

11.08.2017 | 22:24:47 | jakub  | 46.135.17.* Reagovat

Captiva ? dobré auto..

Mám Captivu 2.0 VCDTi - 2008 a můžu říct všem kritikům - naučte se jezdit. Za tři roky a najetých 76000km jsem měnil jen ložisko tlumiče (570kč) a brzdy+ kotouče. Jinak čerpám jen kvalitní naftu a jezdím v průměru 7 L nafty. Když si přečte recenze v Německu nebo v Anglii tak 90% lidí toto auto chválí a proč? Tady v ČR každý se snaží ušetřit a cpe do auta Čínské díly a čerpá pančovanou naftu a potom nadává. Já jsem maximum spokojený. Druhé auto mám VW Pasát 2.0 TDi -2009 a nedá se to porovnat. Má také své kvality ale více oprav a i když je v super výbavě , tak raději si vyberu Captivu a vím že nezapadnu do stereotypu našich cest. Můžu jen doporučit ale nekupujte starší z ČR ale dovoz z NSR , budete mít pravidelně a profesionálně servírované auto a hlavně v plné výbavě.

16.05.2015 | 09:35:34 | Alex  | 81.91.218.* Reagovat

RE: Captiva ? dobré auto..

Souhlas, auta ze zahraničí jsou v lepším stavu a daleko vyšší výbava. Taky jsem koupil Opla asi před 5 lety dovoz a auto jako nové, najeto 170000 km a pořád jezdím. Pokud s tou Captivou najezdil za 3 roky 70000 km a tak málo oprav , jeto super ale nevím kolik to auto má najeto celkem. Pokud to má najeté dohromady třeba 120000 km, tak je to normální.

16.05.2015 | 09:44:47 | Bruno  | 81.91.218.* Reagovat

Tož puberťáku,

tak sis pokecal sám se sebou. Vítej ve "Standím klubu". :-)

16.05.2015 | 17:43:57 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Tož puberťáku,

Tak tady už je to fakt samej kr*tén :D konečná tohle už zjevně zbytečné se ptát co pak to asi má být to NSR..

16.05.2015 | 18:55:17 |   | 62.245.124.* Reagovat

RE: Tož puberťáku,

pisatel myslel NSR jako bývalé "západní Německo"asi někdo nechodil do školy a nebo mu to nedošlo.Je rozdíl dovést auto z Berlína a nebo z Mnichova , to je opravdu rozdíl.

17.05.2015 | 15:40:47 | Leoš  | 81.91.218.* Reagovat

RE: Tož puberťáku, my vieme ako si to myslel ...:))

ozaj, všimol si si, že sa ukazuje "adresa" odosielateľa ?..:))
čiste psycho.

17.05.2015 | 21:25:25 | ľuboš  | 85.237.234.* Reagovat

RE: Captiva ? dobré auto..

To je fajn Alexi(Bruno) že souhlasíš sám se sebou a teď si skoč k doktorovy na vyšetření.

18.05.2015 | 08:13:09 | pavel e36  | 37.48.41.* Reagovat

RE: Captiva ? dobré auto..

... jen okrajově"k doktorovi na vyšetření" se píše měkké i,....ach ta čeština....

02.08.2015 | 23:44:55 | harry  | 90.178.117.* Reagovat

Chevrolet, kvalitně pod úroveň Dacia

Můžete mi jednoduše vysvětlit proč tak hrdí národnostně američani kupují jiné vozy než americké? Alespoň Ti movitější?
No to je snadný, protože američani dělat auta neumí. Už jste někdy zkoušel uřídit Corvettu? u toho by p.čoval každý evropan a tady by to nebylo prodejné auto(zimní podmínky) i kdyby tu byl benzín za stejnou cenu jak v americe.
Tady je pojem o kvalitním autě na jiném měřítku, takže pro příště doporučuji, pokud chcete americký vůz, tak za
a) vyroben v evropě,
b) vojenský, nebo vládní vůz, tedy používají ten stejný model, je osvědčen stejnými podmínkami.
c) chevrolet si přiřaďte ke kvalitě v evropě jako je Dacia, v koreji je to Daewoo a v japonsku takový vůz pod takovou úroveň ani neexistuje, tedy tato značka umí vozy na evropské úrovni, ale jen malé a nízké střední třídy. A pokud máte tento vůz bezporuchový, tak jste dítětem štěstěny. :D

25.02.2013 | 07:11:34 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Chevrolet, kvalitně pod úroveň Dacia

Tak jestli umí dělat auta netuším.Ovšem starý Ameriky jsou dle mě auta!Myslím Mustang 67s pak Americký Fordy kolem roku 1957-1960 Chevrolet Impala atd.Mě osobně se líbí mnohem více jako Evropská auta ze stejných let.Navíc bych řekl že i po technické stránce byli dále než v Evropě.
Jinak pravda od známé příbuzní žijí v Californii a mají BMW a Mercedes.Ale asi jen z toho důvodu,že na to mají a budí to image jako všude ve světě.

25.02.2013 | 13:42:33 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: Chevrolet, kvalitně pod úroveň Dacia

Nikdy jsem ještě nikde neslyšel,že by si Amící kupovali jiná auta,protože jejich jsou krámy.Vě většině případů tam potkat BMW,Mercedes,VW,Audi,ale většinu z nich si lidé kupují ze stejným důvodem jako tady nebo jinde v Evropě.Mercedes je Mercedes a BMW to samí.Prostě image kterou vnímají skoro všude stejně..nic jiného bych v tom asi nehledal.
Protože to jsou auta který nikdo nepřehlídne.O víkendu jsem jezdil dopoledne s E46 M Packet ve stříbrné barvě,a můžu říct že jsem si místy připadal jako atrakce.Potkal nějakou skupinku mladých po městě,tak na to čučeli jak kdyby neviděli nikdy auto.
A největší sledovanost jsem měl když jsem projížděl ve čtvrti naších milých romských spoluobčanů..:D.Bud to bylo zrovna ten den nějaká náhoda ale ještě jsem nejel s autem na který by každý tak čuměl.Přitom je to už starý auto:)..

25.02.2013 | 13:56:01 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: Chevrolet, kvalitně pod úroveň Dacia

Ok trochu jsem to přehnal, Chevrolet je v evropě jako Opel, tedy nikoliv Dacia. Holt tak záleží na každém jedinci...
Ale doporučení platí, pokud ameriku tak viz ty body a člověk bude opravdu hodně spokojen. :)

25.02.2013 | 15:59:29 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Chevrolet, kvalitně pod úroveň Dacia

Myslím, že dnes už nikdo nikde na žádné auto nečučí. Ono je dost těžké rozeznat rozdíly, pokud nejedete s veteránem.

22.01.2017 | 13:26:57 | karelkuba  | 77.236.192.* Reagovat

moja skúsenosť

Je mi ľúto že máte s Captivou takéto problémy, ale toto je jedznozačne problém servisu. Ja mám Captivu model 2009 dieselvýbava LTZ s automatom a výkon 110kW a výkon je napriek váhe auta 2t dostatočný. Spotreba auta je 9,1 litra dlhodobo a to jazdím 90% v Bratislave. Keď ideme na dovolenku naložený s boxom na streche, tak rozhodne sa nebojím predbiehať. Je dobré auto s veľmi priestranným interiérom, len to netreba porovnávať s prémiovým segmentom. V každom prípade treba riešiť servis a to prípadne na úrovni dovozcu. Ja som si dal nahrať software na zvýšenie výkonu na 135kw a krútiaci moment na 400NM a je to poznať aj v algoritme prevodovky, na diaľnici zbytočne nepodraďuje nadol pri rýchlosti povedzme 130km/h, tiahle stúpanie udrží na piatom stupni čo predtým zvyklo podradiť. Motor 2,2 má z fabriky takýto výkon, takže naozaj musí byť problém v aktualizácii. Držím palce.

24.02.2013 | 20:55:15 | nordis  | 78.98.70.* Reagovat

to je teda opravdu recenze....

škoda, že dotyčný neví kdy jej vlastně koupil někde píše 2011 jinde 2012 tak kDoví jak to vlastně je.
vlastníme captivu 2,2D aut. LT+ r.v. 2012, měli sme i předchozí verzi a až na malé trable vše v pořádku a nový model je fantastický.
Pokud někdo najede za rok cca 7.000 km a očeká spotřebu u takového mazla, že mu pojede dle paramatrů viz tech. data tak je kapku mimo. A ty trable co píše, hmm jak bylo psáno chyba není ve voze,ale na straně opravny a dokud se to neopraví neodjedu. A pokud to tam u Vás neumí obraťe se na jiný servis. Prodejce Vás měl upozornit na to, že se u Chevroletu dělají aktualizace softweru.
Jinak mě dost vytáčí když někdo píše takový bláboly o voze této kategorie. Majitel asi nevěděl co chce a patřičně se neinformoval o voze před koupi.

08.02.2013 | 16:48:18 | david  | 90.182.235.* Reagovat

Myslel som www.chevrolet.cz

Inak je to vaše auto a je jedno či je leasing alebo nie a nikto nemá právo ho upravovať bez vášho vedomia! To je na súd!

04.11.2012 | 21:59:17 | Aveo  | 188.167.4.* Reagovat

Kontaktujte www.chevrolet.sk reklamujte,sťažujte sa,nechodte preč zo servisu pokiaľ to nespravia,napíšte do novín,oslovte TV.
Ste pre nich jednoduchý protivník-bojujte!

04.11.2012 | 21:39:53 | Aveo  | 188.167.4.* Reagovat

Captiva 2011 - sedacka - DPF

Mam captivu 2011 ale benzin. Tiez mi cca po prvych 3000 km zacala vrzgat sedacka. Konkretne to bolo v zahybe kde sa dava sedacka do polohy. Zobral som WD 40 a zlahka prestrekol spoje. Od vtedy mam pokoj. Ziadne vrzganie. Co sa tyka 2.2 D musi tahat jak blazon - cize nemate nieco OK. Do servisu chodia ze im zacina svietit check motora. Je to tym ze maju DPF - filter p. castic. Pokial lazdia kradke trasy (mesto) tak filter sa nezregeneruje.Tym sa rozsvieti check motora. Je monzost ze sa hodi no nudzoveho rezimu. Monzo je to presne Vas problem. O prevodovke nemam ziadne info kedze mam manual.

30.10.2012 | 08:40:34 | Velo  | 87.197.142.* Reagovat

Moc nechápu hodnocení v této recenzi. Že Vám někdo aktualizuje software v převodovce a auto nejede ještě neznamená, že je chyba na straně auta. A kvůli chybě ze strany prodejce (servisu) dát komfort 1? Jízdní vlastnosti 1? Atd... Trochu mimo mísu

02.10.2012 | 15:27:59 | Vašek  | 195.113.207.* Reagovat

co jste si to koupil?

Pane, jak jste přišel na tenhle červolet? Osobně nechápu, jak si někdo může někdo koupit tuhle značku. Pověst je hrozná, spolehlivost není nikde ověřena, pak se tedy muselo jednat o náhlé selhání smyslů, jinak si to neumím vysvětlit. Rozhodně bych odstoupil od smlouvy a chtěl vrátit peníze. Když kupuji auto koukám, jak ho hodnotí ostatní, známý nebo informace na internetu. Dobrou pověst mají v tomto segmentu Japonci a Němci. Např: Mazda CX-7, nová CX-5, Honda CRV, VW Tiguan atd. Každopádně Vám přeji hodně pevné nervy při vymáhání....

02.10.2012 | 15:08:07 | rs  | 188.92.14.* Reagovat

RE: co jste si to koupil?

1. Červolet ? vtip na úrovni základní školy
2. Neověřená spolehlivost ? Vozy s touto značkou jsou na trhu v ČR od roku 2006. Spolehlivost průměrná, odpovídající kvalitě značek v dnešní době.
3. Jsou to auta prodávaná po celém světě, v USA normální standart auto(jem mají v totožných modelech jiné kubatury motorů). Můžeš se pošklíbat jak chceš , ale např. model Cruze je velmi úspěšný na všech trzích.

03.10.2012 | 17:03:50 | Johny  | 194.228.51.* Reagovat

RE: co jste si to koupil?

1.celosvětové prodeje nezaručují žádnou kvalitu.
2. průměrná spolehlivost, standart, co to jako je za plky? Průměr je tedy za 3 a to není tedy přívětivé hodnocení ani u ,,žáka základní školy"
3. Pokud vím, Cruze už v Čr a většině Evropy rozhodně k prodejním šlágrům již nepatří jako na začátku, většina klientů již pochopila, že kvalita není doménou této značky. A nepošklíbám se, jen a pouze konstatuji fakta.

03.10.2012 | 21:36:24 | rs  | 95.143.136.* Reagovat

To je zase recenze....

Tak to je pak trochu složité...:)
Auto samo Software převodovky určitě nepřehrálo,s tím je auto nebezpečné,nemá výkon,má vyšší spotřebu.Tak to je snad chyba servisu ne??,že ani nedokážou opravit sedačku a ještě vám to auto rozdrbou!A ne snad auta samotného ne??

01.10.2012 | 22:20:53 | Luke20  | 94.112.57.* Reagovat

RE: To je zase recenze....

Súhlas s Luke. Auto sa samo "nezresetlo",takže reklamovať.

mimochodom,zaujímalo by ma,akú čakáte spotrebu počas ZABEHU, v SUV a v AUTOMATE...:)), to som neskutočne zvedavý.

Tú prevodovku riešte, diagnostika hádam ešte existuje,alebo aj druhý servis,ale spotreba sa Vám upraví po nejakých 20-30.000 km,pričom by sa patrilo už vymeniť mot.olej a filter.

Jeden obchodný partner má Captivu,asi 2-3 ročnú,vyše 80.000 km a nevie si ju vynachváliť,spotrebu má tuším okolo 8-9 l,ale fakt neviem,či manuál,al. automat.

Držím palce,nech si to autíčko "opravíte".

01.10.2012 | 23:06:36 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: To je zase recenze....

Ešte ma napadlo,že nemusíte mať skúsenosť s automatom, ale do kopca má naozaj vyššie otáčky,MUSI ich mať, zase ste v zábehu,tak viac ako nejakých 130-140 by som zatiaľ nechodil.

Choďte na nejaké Captiva- Chevrolet forum,tam Vám poradia,možné je, že to nie je žiadna chyba, iba normálny prejav!! alebo vyskúšajte iné,

P.S. A ak by ste vedeli,ako vrzga taká X5, či ako vyzerajú jej rumunské plasty..., tak neriešite nejakú sedačku.

01.10.2012 | 23:12:01 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: To je zase recenze....

jednalo se o aktualizaci softwaru převodovky svolanou chevroletem, ale do tahleho kopce, nohu na podlaze a max rychlost 120! to se mi nezda v poradku???,

02.10.2012 | 11:54:06 | Hana  | 89.248.248.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Chevrolet Captiva