Nejčtenější recenze

8,6Škoda Octavia (1998) Škoda Octavia (1998) autor: BECHER Přečteno: 53500x
8,4Škoda Octavia (1997) Škoda Octavia (1997) autor: Zbyněk Přečteno: 39916x
8,0Škoda Octavia (2011) Škoda Octavia (2011) autor: Petr Přečteno: 34982x
5,8Volkswagen Passat (2007) Volkswagen Passat (2007) autor: jprichmond Přečteno: 32108x
8,6Ford Focus (2010) Ford Focus (2010) autor: Jirka Přečteno: 28108x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Reklama

Nejnovější komentáře v diskuzích

Lexus RX 450 h

Značku Lexus som mal obľúbenú. Po Toyote som mal Lexus RX 350 h a potom som kúpil nový RX 450 h. Od začiatku mi vydával z prednej nápravy kovový hluk. Robilo to iba v chlade a vo vlhku zrána, keď nebolo vozidlo zohriaté - čiže od septembra do apríla. V lete to nerobilo. Niekoľko krát som s tým bol v servise a stále hovorili, že tam niečo dotiahli a bude to dobré. Opakovalo sa to neustále, tak poslali k auta servisných expertov z Toyota central Europe. Spôsob a správanie servisu ako aj Toyota centra Europe boli hrozne. Nechceli do auta okrem mňa nikoho pustiť ako svedka, aby počul hluk. Tvrdili, že je to môj subjektívny pocit. Keď som bol vo vozidle s technikom z TCE potvrdil, že to počuje, čo mám aj nahraté na kamere. Potom ale tvrdil, že je to bežný prevádzkový hluk a nie je to závada. Dal som si urobiť nezávislý posudok špecializovanou firmou, ktorá je štátom certifikovaná pre technickú kontrolu. Vypočuli si to a čudovali sa, ako toyota postupuje. Mám od nich súdno-znalecký posudok, kde konštatujú, že hluk sa prejavuje a je to závada. Kdežto servis v Žiline a Toyota central Europe tvrdia, že to je bežný prevádzkový hluk a nie je to závada. Auto bude mať dva roky. Všetko je v záruke a tvrdia, že neakceptujú záruku. Takáto je kvalita lexusu. Podľa všetkého je to problém v prevodovke alebo v poloosi a oni to nie sú schopní opraviť. Samozrejme, ideme to riešiť s právnikmi. Pre tých, čo chcú kupovať lexus a toyotu, radšej si nechajte auto vyskúšať za chladného počasia a vo vlhku, aby ste počuli, čo je podľa toyoty normálny prevádzkový zvuk. Myslím, že keby ste to počuli, radšej by ste chceli jazdiť na starom trabante. Som veľmi sklamaný, lebo celkovo sa mi lexus páči a rád na Ňom jazdím. Keby to nevydávalo ten hrozný hluk keď auto nie je zohriaté, tak by som v ňom rád pokračoval. Bohužial musím to zameniť za niečo kvalitnejšie a s lepšími službami. Niečo, čo sa pri chlade nebude sťahovať a vydávať hluk. Ľuboš zo Žiliny

18.04.2015 | 21:08:48 | Ľuboš | Recenze: Lexus GS 3,0 (1998)

RE: neverím, že máš 33 rokov...., takže radšej si ako pubertiak odfajčíš automat.prevodovku,

Taky bych řekl, že autor zůstal duchem v pubertě.

18.04.2015 | 18:05:37 | Pippo | Recenze: Mitsubishi Galant (1998)

RE: myty

MB Sprinter 312D byl poslední dobrý spolehlivý Sprinter. Legendární pětiválec který při dobrém zacházení zvládne i přes
1 000 000 km. Opravdu škoda jen té karoserie.

17.04.2015 | 19:54:09 | Ruda | Recenze: Mercedes-Benz (1995)

jaký typ/výrobce LPG systému

prosím - co máte za typ/výrobce lpg systému - BRC, lovato, landi renzo, elpigaz, aptp?

17.04.2015 | 19:14:45 | toyota-club | Recenze: Toyota Corolla Verso 1.6i (2005)

Zadné tlmiče

Pozrel som si príspevky + obrázky na fóre užívateľov ix20 a dovoľujem si tvrdiť že, užívateľ "Frantaservis" zámerne robí z komára somára. Vyjadrujem podozrenie, že vyvoláva falošnú paniku zo zištných dôvodov, lebo ponúka úpravu uchytenia v jeho autoservise za úplatu.

Zdôvodnenie: Z fyzikálneho hľadiska sa jedná o jednoramennú páku (učivo 7. ročníka základnej školy). Pokiaľ je tlmič ďalej od kolesa, prekonáva kratšiu dráhu pričom pre dosiahnutie rovnakého účinku musí mať väčšiu tuhosť. Inými slovami, ak je pri takomto uchytení použitý správny typ tlmiča (zdvih, charakteristika), tak je jeho pôsobenie úplne rovnaké, ako keď je iný typ tlmiča (s dlhším zdvihom a menšou tuhosťou) bližšie k pružine.

Dovoľujem si tvrdiť, že ním vykonávaná úprava pri zachovaní pôvodných tlmičov zhorší jazdné vlastnosti. Mimochodom - rovnaký jav by dosiahol, ak by na pôvodné uchytenie namontoval tlmič s vyšším tlmiacim účinkom.

Opakujem, že táto teoretická úvaha je podložená mojimi praktickými skúsenosťami s inými typmi áut s tuhou zadnou nápravou. Ix20 neodskakuje o nič viac, ako Fabia, Renault,...
Samozrejme, ak máte nesprávne, resp. vadné tlmiče, tak vám zadná náprava bude odskakovať na akomkoľvek type auta. A v tom je celý problém. HOWGH!

17.04.2015 | 15:28:49 | Vlado D | Recenze: Hyundai iX20 (2014)

Taky jsem měl tuhle Almerku N15 ale 1.4 benzín..pokud bych měl možnost sehnat nějaký "Top" kousek v plné výbavě koupím jí znovu...je to "opravdový držák" kromě koroze konců prahů a lemů a výměny prachovek tlumičů(po 15 letech se není čemu divit)nic.
Spotřeba,spolehlivost,vnitřní prostor,jízdní vlastnosti super!

17.04.2015 | 14:17:58 | stafík | Recenze: Nissan Almera D20 (1999)

RE: nádrž, řetěz

Mám za to, že tomu motoru nepomůžeš, kdyby ses přetrhl. Jestli je konstrukčně nebo výrobně vadný, projeví se to. Takové to - chovejte se k motoru tak a tak, a když je problém - neumíte s tím jezdit apod., jsou pindy v servisech (obvykle značkových) těch značek, které něco zmršily (např. Škoda, ale i jiné) a zákazníci si to vylízávají. Nějaká doporučení, např. ohledně turba, mají být v návodu k obsluze (asi jsou), ale nemůže to výrazně omezovat běžné užívání auta běžným zákazníkem. Komerční úspěšnost škodovek (ale opět - i jiných) je až zarážející, vzhledem ke známým story o problémech hned tu, hned onde. Nechápu, že zákazník vydá nemalý obnos za auto s těmito riziky. Pokud mu to nevadí, pak ano, není co řešit. Máme přímý vstřik a turbo, kdo má víc? :o)

17.04.2015 | 11:46:28 | Itall | Recenze: Škoda Fabia 1.2TSI (2013)

Auris po 60 000

Auto jsem koupil v přeznu 2011 a v létě se mě projenila závada občas se rozsvítil symbol otevření kufru.Problém byl v tom že auto nejde dálkově zamknout pokud máte otevřené jakékoliv dveře.
Po výměně zámku bylo vše OK.Momentálně mám najeto cca 60 000 a objevila se vůle v řízení.V servisu mě řekli že je to opotřebená hřídel řízení.Po 60 000 km je opotřebovaná jedna z nejdůležitějších součástí auta !!! To mě dost zarazilo.Máte někdo stejný problém ?Mám také YARISE z roku 1999 najeto 270 000 a na tomto autě jsem ještě nemusel nic měnit.Možná je to tím že bylo vyrobeno v Japonsku a zmiňovaný AURIS byl vyroben v Turecku.Po zkušenostech s YARISEM jsem koupil AURIS a asi to byla chyba.Nevím co můžu čekat za další závady.

17.04.2015 | 11:03:40 | Jarda | Recenze: Toyota Auris 1.6 benzín (2008)

hodnocení vozu Hyundai Trajet 2.0i 100 kW

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak hodnotíte vůz Recenze Hyundai Trajet 2.0i 100 kW teď po najetí cca 150 000km?

Děkuji:-)

17.04.2015 | 10:00:31 | Ada | Recenze: Hyundai Trajet 2.0i 100 kW benzin (2004)

Stále jezdí :)

Děkuji, je to snad už devět let, a stále jezdí bez sebemenšího problému, vyměněna pouze baterie, svíčky, brzdová kapalina atd...
a přibylo samo spousta doplnků :)

17.04.2015 | 08:05:11 | calif | Recenze: Honda 1100ccm SC23 (1996)




Reklama

Reklama

Reklama