Nejčtenější recenze

8,6Škoda Octavia (1998) Škoda Octavia (1998) autor: BECHER Přečteno: 56970x
8,4Škoda Octavia (1997) Škoda Octavia (1997) autor: Zbyněk Přečteno: 42386x
8,0Škoda Octavia (2011) Škoda Octavia (2011) autor: Petr Přečteno: 38402x
5,8Volkswagen Passat (2007) Volkswagen Passat (2007) autor: jprichmond Přečteno: 34699x
8,6Ford Focus (2010) Ford Focus (2010) autor: Jirka Přečteno: 30864x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Reklama

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: Niva

Já to hned koupím!!!!

27.07.2015 | 22:47:36 | pepa | Recenze: Lada Niva 1,9i (2004)

2000 letních km po Alpách

Tak mám po dovolené, na tachometru 9500, tak už mám skoro povolené o autě psát (viz asi druhý komentář). 2000 km, Rakousko, Slovinsko, Itálie, Švýcarsko, zpět přes Německo, 5 průsmyků 2000-2300 m nad mořem, v letošních hicech nad 30 stupňů, vše s klimatizací, já, žena + asi 100 kg bagáž. Ze třetiny dálnice přes Alpy, dále okresky v Alpách a serpentinové úzké cesty po Alpách.
Chrochtal jsem blahem. Jelo to skvěle, závady žádné. Klimatizace to uchladila, skla mám čirá ale v autě bylo menší vedro než v mém Fiatu Ulysse, takže asi mají nějaké termoizolační vlastnosti. Ale hlavně to na ten rakouský, švýcarský a německý benzín (95) skvěle jelo. Jel jsem normálně aby to odsýpalo, předjížděl, ale nehonil se. Spotřeby: dálnice přes Alpy 6,5 l (nemohl jsem uvěřit..., no ale jezdí se tam většinou 110), úzké cesty s průsmyky 8 l, okresky s nevelkými kopci opět 6,5 l, zpět dálnice kolem Mnichova v rychlostech 130-170 8 litrů.
Uvažuju o tom začít u nás brát benzín 98 nebo 100, kdyby auto mělo takovéhle spotřeby a táhlo tak pěkně, tak by to stálo za to. Rozhodně to párkrát vyzkouším, jen mě štve, že český benzín bude asi hodně nekvalitní, když na papírově stejný západní benzín auto jelo znatelně líp.
Další postřehy: v prudkých serpentinových stoupáních auto netáhne tolik jako diesel, jede se to na dvojku, jak v zatáčce poklesnou obrátky tak chvíli po vyjetí trvá, než obrátky zase stoupnou, ale je to jen malý rozdíl (a kdybych na to víc šlapal, tak asi žádný, jízda brzda plyn mě ale nebaví). Chování v rychlostech nad 150: do 150 docela ticho a jistý stabilní pocit, kolem 170 už docela rámus a při prudších zatočeních (třeba uhybání po předjetí před rozjetou Audinou jedoucí tak 250) už trochu nejistý pocit - přece jen je to vysoké auto.
Terén: jednou ještě před dovolenou mě kolega pracovně protáhl docela drsným terénem v Předšumaví: lesní cesta kudy jely těžební stroje, bahnitá, s rigoly do 30 cm, se středem převýšeným asi o 20 cm (bez kamenů). Jel jsem tak, abych nechytil spodkem, auto to projelo bez potíží.
Závěr: čím dál větší spokojenost. Jediné, co mi vadí (ale je to prkotina), je kapání kapek za krk po otevření zadních dveří po dešti, tam ten tvar spodku dveří nějak nevymysleli.

27.07.2015 | 21:25:13 | barabnl | Recenze: Honda CR-V 2.0 (2014)

krásne auto

ja som naň veľmi dlho pozeral a špekuloval či ho nezobrať a keď som sa rozhodol bolo fuč... tak gratulujem ku krásnej klasike, dnes takéto autá fakt nenájdete a v takom stave na Slovensku to je ako zázrak.

27.07.2015 | 20:51:41 | miki | Recenze: Toyota Camry 3,0 V6 3VZ-FE (1994)

1.6

Feldu 1.6 jsem leta jezdil jako služební a nemůžu proti ní říct nic špatného. Jízdní vlastnosti byly na svou dobu ok, lítal jsem s ní docela rychle. Nejhorší na ní byla samozřejmě koroze a potom snad spotřeba - pod 10 litrů LPG to nešlo. Najela cca 260 tisíc a dodnes slouží na pojížděni okolo komína v rodině kolegyně z práce.

27.07.2015 | 08:12:21 | Bask | Recenze: Škoda Felicia 1,6 55kW (1997)

Nesouhlas

Čuus
Možná je chování tvého vozu způsobeno jaksi psal,že ji někdo zbořil a slátal...Máme na firmě 6 feld z toho 5x 1.6ku a 1x 1.3ku v PickUpu.
Jak si psal,1.6ka je žrout a to jak oleje,tak benzínu.Na silnici jsou si jistý,držijou,neplavou a ani nic podobnýho.Té rychlostí do 80km/h jsem se musel smát :-D...Mám forda fiestu z 89 roku a felda je oproti ní limuzína...

25.07.2015 | 16:53:21 | dejv | Recenze: Škoda Felicia 1,6 55kW (1997)

RE: Zkusenosti po 24 mesicich / 33 tisic km a dvou servisnich prohlidkach

...pres more to bylo moc na sterace, zacalo se mlzit predni sklo :)))))
S octavii II s 1.6 tdi jsem musel nekolikrat dal 4. rychlostni stupen a to jsme jeli ve dvou. Prekvapilo me, ze jsem tu samou trasu s dachnou mohl jet na sestku i nalozeny, prislo mi to zajimave.
A je jedno, ze octavia treba muze mit pomalejsi prevody nebo problem s dechem, jine auto na srovnani nemam, nicim jinym jsem tou trasou nejel. Myslim si, ze octavia je dobra ke srovnavani, kazdy ji zna. S tim servisem to je tak, ze olej proste menim, kdyz to auto napise. Auto ted hodne jezdi po meste...
Kdo opravdu jezdi s autem do servisu a vi, kolik si znackove servisy uctuji, necht posoudi sam.

23.07.2015 | 14:09:33 | ankoff | Recenze: Dacia Lodgy (2012)

RE: Chevrolet Kalos 1,2 HB r.v.2005

Mno, osobně ho nemám, ale koupil ho kdysi švagr, r.2004 najeto 100tkm a motor po smrti, te´d řeší co s ním, ale opravit už se to nevyplácí, buď sežene z nějakého vrakáče nebo to zruší - menších závad bylo za ty roky kopec........

23.07.2015 | 09:25:09 | Vašek | Recenze: Chevrolet Kalos 1,2 (2005)

Chevrolet Kalos 1,2 HB r.v.2005

Mám Kalos 5-let a neměl jsem krom spálené žárovky žádnou závadu až teď po umytí motoru se mi rozsvítila kontrolka závad ale auto jede beze změn a tohle auto pro nenáročné lidi je perfektní

22.07.2015 | 18:20:21 | Jozef | Recenze: Chevrolet Kalos 1,2 (2005)

RE: spojka

Až tak se tě to upozornění dotklo?

22.07.2015 | 00:46:48 |  | Recenze: Škoda Octavia 1,6 74 KW benzín (1998)

RE: spolehlivost ?

Ty vole a kolikrat je stocena???dovezena z nemecka predpokladam

21.07.2015 | 23:46:41 | Lada | Recenze: Audi Allroad 2500 (2003)




Reklama

Reklama

Reklama