Nejčtenější auto recenze

8,6Opel Insignia (2010) Opel Insignia (2010) autor: jgoldman Přečteno: 48060x
7,2Opel Astra (2006) Opel Astra (2006) autor: axel Přečteno: 31247x
8,4Opel Corsa (2002) Opel Corsa (2002) autor: WW Přečteno: 26655x
7,8Opel Astra (2007) Opel Astra (2007) autor: wallker Přečteno: 22525x
6,8Opel Astra (1999) Opel Astra (1999) autor: Kubajz Přečteno: 21265x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: spotreba

Asi záleží od automobilky. Mal som Renaulta Megane 1,6 DCi. Udávaná spotreba 4l/100 km, skutočnosť 5,6 l.
Ale Honda Accord 2.2 i-ctdi mala udávaných 6,5 a skutočnosť 6,7.
Pritom na oboch autách som jazdil zhruba rovnakým štýlom (žiadne závodenie, maximálka v rámci predpisov) a po porovnateľných trasách.

20.10.2017 | 11:58:13 | Vlado | Recenze: Opel Corsa (2016)

RE: spotreba

Aby som upresnil preco ma to naozaj stve - udavana spotreba je 5,1 litra a ja som jazdil vo vybornom pomere mesto/mimomesto/dialnica a aj tak 6,5 litra (27% viac). Na dialnici som napriklad nechodil viac ako 120km/h. Druha vec je, ze moje o 700 kg tazsie auto ma rovnake prevadzkove naklady a keby som jazdil rovnako ako na svojom aute tak aj spotreba v litroch bude rovnaka (rozdiel akurat beznin/diesel) a prevadzkove teda nizsie... a preto petrol gate. Nemozem sa tvarit ani pri benzine ze splnam emisne limity, ked realna spotreba je o 25-50% vyssia.
Inak dojazd ukazoval palubak dobre v km, len to napriklad nekorespondovalo s ukazovatelom paliva v nadrzi, ale to je detail co mi nevadi.

13.10.2017 | 12:05:00 | Martin | Recenze: Opel Corsa (2016)

spotreba

Ja som už pri Corse C 1.0 44kW zistil, že údaje o spotrebe v meste sú trochu zavádzajúce, resp. dalo by sa povedať, že to sedí až po zahriatí motora. Teraz mám Corsu D 1.0 48kW a reálna spotreba pred vypnutím vírivých klapiek bola 5 okresky, mesto cca 7-8, v zime aj viac a na diaľnici cca 7. Palubný počítač je až prekvapivo presný, to čo mi odráta, to aj natankujem. Pre porovnanie, žena má Golf 1.2TSI 63kW a ten po meste chodí za 7 už po prejdení 1-2 km bez nejakého obmedzovania. A na okreskách som s ním za 4.5 chodil tiež v pohode. Takže paradoxne u VW Group žiaden petrol gate, a spotreba mi v minulosti sedela aj u iných značiek (Renault, Suzuki). Iba Opel trochu zavádza.

12.10.2017 | 13:50:25 | Peter | Recenze: Opel Corsa (2016)

x16xel

no ty motory jsou spolehliví na to že mi taky papá olej ale to nevadí a to mám najeto nějakych 300 000 km a pořád živí a mrštný na 1.6 16v 74kw mám auto 3 roky a pořád dolejvám necelí litřík ale po roce vždy měním olej na to že to pápa si nestěžuju deně v provozu a žadný problemy fakt dobrej moturek x16xel

03.10.2017 | 19:21:14 | tom89 | Recenze: Opel Astra 1.6 / X16XEL (2000)

RE: 2mesiace

Já jsem byl ohledně jízdních vlastností naopak mile překvapen. Auto sedí jako přibité, v zatáčkách se skoro nenaklání, dokonale drží stopu. Dokonce jednou přítelkyně vletěla do pravoúhlé zatáčky snad 90 a auto to s hvízdáním gum zvládlo. Díky dlouhému rozvoru je i celkem plavné a komfortní. Poloha za volantem bez problémů, jel jsem třeba 500 km bez zastavení a po příjezdu jsem byl úplně v pohodě, žádné bolesti zad nebo únava. Řazení přesné, posilovač nepřeposilovaný. Na druhou stranu, to co popisuji se nemusí vztahovat na všechny Zafiry A - já mám verzi Sport, která má jiná sedadla, trochu jiný podvozek, jiné brzdy, jinou převodovku a čert ví co ještě. Zrcátka jsou dost velká, u Fiatu Seicento jsou ještě tak poloviční. Elektrika - blbne občas displej s hodinami/rádiem - nesvítí některé segmenty. Preventivně jsem vyměnil řídící jednotku, protože ta původní už byla vícekrát opravovaná. Vlnovec jsem měnil taky + EGR ventil. Starty v pohodě kdykoliv.

28.09.2017 | 21:47:55 | megacruiser | Recenze: Opel Zafira X18XE1 (1999)

Nejspolehlivejsi auto.

Vlastnim astru f 1.6 55kw 1997 pri najezdu 285xxxkm uz 2 roky. Muj otec ji mel 7 let a tak jsem sel po jeho stopach a koupil jsem si svoji, ale v kombajnu. Nemuzu si stezovat az na to ze to zere dost oleje (asi 1L/500km) pri bzde/plyn, ale kdyz jedu dalku tak skoro vubec. Nedokazu si to vysvetlit. Kazdopadne s tim autem s tolika km se vubec nebojim jezdit do chorvatska na dovcu. Vim ze to zvladne, dokazalo vyjet asi 1600m kopec Sv.Jure v Chorvatsku, takze zvladne hodne. Ople, dobra prace, povedlo se ti to! (Omlouvam se za pravopis, pisu z mobilu)

06.09.2017 | 15:44:41 | Vladimir | Recenze: Opel Astra 1.6i 55kw (1996)

Stejná závada

Dobrý den,

mám úplně stejný problém. Mám Vectru 2.2 DTI 93 kw r.v. 2003, aktuálně najeto 93 tis. km (koupená nová, bylo to auto rodičů, skoro s ní nejezdili). Problém se již projevil kolem 75 tis. km, ale nebylo to tak časté. Teď už je to skoro po každých 150 - 200 km. Vyřešil se problém výměnou čidla?

Děkuji
dano97@seznam.cz

19.08.2017 | 11:10:15 | Dano97 | Recenze: Opel Vectra 2198 ccm/Diesel (2003)

RE: Absolutní souhlas

mam opel astra g 16.16v ventil ctu vase recenze a nevym jestli mam si ho nechat nebo dadt pric poradte kazdy pise neco jinehi prosim o radu dekuji

27.07.2017 | 11:49:19 | acer | Recenze: Opel Astra 1.6 16V benzín (1999)

RE: Spotřeba a nielen spotreba

ja som si kúpil v r 2011 presne rovnaký model opela astra st 1,4l ,103kw
do ukončenia záručnej doby s ním neboli prakticky žiadne problémy. potom to však postupne začalo:
1.najprv únik chl kvap cez vod čerpadlo -bolo treba ho meniť
2.následne únik chl kvapaliny stále pokračoval . trvalo takmer 2 r kým
to už možno odstránili.
3.prudký pokles tlaku oleja v motore ,bez predc varovania. vozidlo som
musel 60km od bydliska odstaviť a privolať odťahovú službu. výsledok:
výmena polomotra .
4.najaktuálnejšie ,ca pred 2-mi mesiacmi porucha riad jedn motora. autu
sa už nedá veriť ,kedy a čím nás prekvapí. som z neho sklamaný.
5. priem spotreba je o takmer 2l/100km vyšia ako deklarovaná v tech
knižke ,teda ca. 8l/100km
ani ubezpečenie ,uvedené v návode ,že po 30 000km spotreba klesne sa
neudialo. skôr mám dojem ,že opak je úpravdou.
to sú teda moje skúsenosti s touto značkou a modelom a preto sa ani nečudujem ,že celý koncern opel bol ekonomický stratový. pravdepod veľa reklamácií a nezvládnuté procesy vo výrobe z hľadiska kvality a efektivity práce.

26.06.2017 | 18:31:44 | ján | Recenze: Opel Astra 1,4NET (2013)

RE: Opel Omega 3,2V6

Naprostej souhlas.

08.06.2017 | 21:29:40 | Jek01 | Recenze: Opel Insignia 2.0 CDTI (2010)