Recenze Chevrolet Cruze LS 2,0 VCDi
“Moderní, sportovně založené auto, které může mile překvapit.”

Autor recenze: Lukáš (29 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:1995 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:2 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 6,3 l/100 km Vloženo: 29. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 28 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Vectra C 1.9 CDTi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

na poruchy je brzo, zatím nebyly :-)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ahoj,
je brzy psát nějaké rozsáhlé zkušenosti s tímto vozem, ale vzhledem k tomu, že je na internetu ještě málo recenzí a hlavně reálných zkušeností majitelů, chci vám zde napsat moje první dojmy s tímto fešným vozem Chevrolet Cruze.
Prvně chci uvézt jaké vozy, se kterými jsem dříve jezdil předcházely Cruzovi. Měním auta často, takže v posledích letech jsem jezdil třeba v Opel Vectra C 1,9 CDTi 88kW, Škoda Suberb 1,9 PD 96kW, Mazda Xedos 9 2,5 123 kW. Nikdy jsem však neměl zcela nové auto a když jsem viděl reklamy na Cruze, hned mě zaujal a po pečlivém zvážení jsem neváhal a začal schánět po republice mé první funglové auto, Chevy Cruze.
Chtěl jsem původně verzi 1,8 v max. výbavě LT, ale když jsem zjistil jak jsou auta na českém trhu nedostupná, díky šrotovnému v Německu a velkému zájmu o tento model, tak jsem slevil ze svého požadavku, vzal ze skladové zásoby a stal se majitelem vozu v o něco menší výbavě LS plus, zato s dieselovým 2,0 litrovým výkonnějším 110 kW motorem.
Chci k tomuto autu s tímto motorem napsat pár reálných zkušeností, které se uplně neshodují se všemi recenzemi a např. s testem v televizi, viz. vysílání Autosalonu na Primě, takné na motortv.cz . Holt každej má jiný názor a požadavky na auto, ale uvádět průměrnou spotřebu 9,3l je blbost. Minulý týden jsem s plně naloženým autem, 4 urostlími pasažery, plným kufrem, odjel dovolenou do jižních čech. Za týden najezdil cca 800 km. Po cestě jsem motor vůbec nešetřil, povolené rychosti překračoval stabilně o 10 - 50 km/h a na dálnici zkoušel i maximální rychlost ( přes 220 km/h ), to vše = prům. spotřeba 6,3 l !!! ... v televizním testu ukázali na BC 9,3 l hned po obrázkách jak auto řádí a gumuje na asfaltové ploše... tak nevím, kde je pravda. Tolik ke spotřebě.
Další věc, kterou kritizovaly testy tohoto motoru je převodovka. Její chod je pravda trochu volnější, ale po pár kilometrech nad tím ani nepřemýšlíte, zvyknete si. Určitě zmateně nehledáte rychlosti jak se psalo v jednom testu.
Motor má v určitých otáčkách zvláštní zvuk, někdo by mohl soudit že nepříjemný, ale to vše se vynahradí při vyšších otáčkách. Při vyšších otáčkách je v kabině krásně odhlučněn a při dálničních rychlostech se třeba s diesly od VW, Škody apod. nedá srovnávat. Menším zklamáním je mrtvý záběr při nízkých otáčkách než zabere turbo, pak je vše OK a auto letí jak ďábel. Této špatné vlastnosti se dá předejít, stačí na to myslet, hlídat si otáčky a rychlost a dříve podřazovat. Nezdá se mi to jako velký problém i jiné turbodiesely se tak chovají.
Dostávám se k podvozku, který je pro mě super. Trochu tvrdší, ale po předchozí Vectře C jsem na tvrdost zvyklý, ostatně Cruze jezdí na podvozku nového Opelu Astra. Podvozek je sportovně naladěn, umožní prudké průjezdy zatáčkami, aniž byste ztratili kontrolu nad vozem. Máte takový pocit, že vám auto padne do ruky jako ulité. Na běžné cesty se vám dostane ale i slušného komfortu díky pohodlným sedačkám. Ty jsou dobře tvarovány a stavitelné, vč. volantu, takže si každý najde správnou polohu. Větší postavy by však mohly mít problém s úzkostí sedaček, mají boční výrazné vedení a pro někoho se můžou zdát úzké.
Výbava a zpracování interiéru je kvalitní, příjemné na pohled i dotek, super malý volant do ruky, servo akorát.
Tak ... a přes dobré a potěšující zkušenosti se dostávám k věci, která mě opravdu trápí. Možná se jedná o porodní bolest prvních aut, ALE ... skřípe a vrže čalounění dveří ! Buď při jízde přes nerovnosti, nebo i po hrbolaté státovce, ale i při navýšení basů v radiu. A to je věc, kterou já prostě nesnesu a musím to řešit. Na garančce nechám tapec rozdělat a přetěsnit. Věřím, že to není problém všech kusů, ale bohužel ten můj ten problém má. Není to tak drastické, ale když je na to někdo háklivý, jako já...
Věřím ale, že se tento malý, pro někoho zanedbatelný problém vyřeší a tím se z mého Cruze stane auto, které mi dělá radost a potěšení v každém směru.
Potencionálním zájemcům o toto auto doporučuju zkušební jízdu v autosalonu, osobní kontakt s tímto vozem, které zcela konkuruje evropským autům a v některých směrech je i s přehledem předčí.
Moderní, pohodlné, prostorné auto se slušnou výbavou v základu, a to vše kolikrát za cenu nižší než základní holé modely evropských výrobců? Proč ne!

Závěrem chci napsat, že tyto pocity nevycházejí z nějakého náklonu k značce či fandovství, naopak. Vždycky jsem se pohohlížel po značkách jako je BMW, VW, Mazda apod. , spíš vyšších tříd. Cruze se mi líbil, koupil jsem ho a nelituju, je to dobré auto.
Více zkušeností přinese příštích několi desítek tisíc kilometrů.

Zdar, Lukáš

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 28


Komentáře uživatelů k recenzi Chevrolet Cruze

Vložit komentář

Korea odříkaného chleba je nejvíc.

lidi když je něco dobré tak raději mlčte.Nechte nevěřící Tomáše.Já mám Lacetti 2 roky, ani sem na něj nesáhl a to sem automechanik.Manželka 20let Matíze 3krát ve škarpě dokonce sundala strom a Matíz je asi Buldozer jen nárazník a blinkr.Vždycky sem toužil po autě co pořád jezdí.A nezlobí.(jen hnije ale to se buď nakonzervuje nebo vyvaří jako všechny) třeba hlavně škoduše potvory, plus Ford a Fiat.Nikdy sem nechtěl Koreu a musím uznat že smekám.Zítra si jedu pro Cruze a vím do čeho jdu, pořádně prohlédnu zespodu a jinak vím že zase pár let mám čím jezdit a nenechá mě to u Penny na vánoce jako Mondeo.Každej musí zkusit na vlastní kůži.A potom tady pouštět moudra

09.12.2020 | 19:23:37 | josef  | 178.77.200.* Reagovat

cruze hb 1.6 LT+ 91 kw

čauky-koupil auto v roce 2015,najeto 30.000km r.v. 2012 a naprostá spokojenost, liji pouze benzín a základní udržba- olej,filtry atd.a zátím žádná oprava,sříbrná metalíza,chrom doplnky a originál 17 kola,auto vypadá velmi pěkně a poněvadž nejsem žádný závodník,tak mi tahle motorizace zcela vyhovuje,spotřeba 6.8l-hezčí a spolehlivější než koncernová auta značky škoda a volkswagen-NEBRAT !

13.02.2019 | 23:01:19 | PETR  | 109.81.210.* Reagovat

Cruze Wagon

Dobrý den,
chtěl bych všechny příznivce Cruzů upozornit, že letos v létě přijde na trh i Cruze Wagon a novou elektronikou a bezklíčovým otevíráním a startováním, s novými motory a to 1,4 turbo benzím a Opelovkým Dieselem 1,7. Tyhle motory budou osazeny systémem start-stop. základní zavazadlový prostor bude mít 500 litrů a posklopení sedadel vzrosta až na 1500 litrů. bližší ifformace budou po ženevském autosalonu v březnu kde bude představen.

15.02.2012 | 17:38:03 | Stichi  | 78.80.162.* Reagovat

Cruze 1.8 LT

Zdravím všechny. Koupil sem Cruze 1.8 LT letos v Lednu. Mám najeto 13 000km a s autem jsem spokojen. Spotřeba zatím ve městě 8.5L, motor má krásný zvuk, táhne dobře,řízení je přesné,převodovka přesně řadí,podvozek je tuhý,takže zatáčky se dají pěkně řezat. Od někoho v jiných recenzích sem četl , že mu slabě svítí světla,doporučuji umýt čelní sklo a světla a o vrzajících plastech, či skřípajícímu tapecirungu nemůže být ani řeč. Jasně že až čas a asponˇ 100 000 najetých km ukáže kvality tohoto vozu, ale zatím nemám jediný problém a jsem s volbou spokojen.

08.12.2011 | 18:41:28 | HrdyOstravak  | 89.103.118.* Reagovat

Cruze 1.6

Zdarec,

Pořídil jsem 1.6 Cruze před půl rokem. Je to nové auto vyrobené 2010. Napíšu pouze zápory:

Nikdo si nepořizujte 1.6, protože budete brečet jako já.

1/ Motor má naproto nedostatečný výkon pro takto těžké auto jako je Cruze. Je naproto nepochopitelné, že se auto začne pohybovat počínaje prvním rychlostním stupněm až při dosažení 2 tis otáček. Je naprosto šílené například u rozjezdu. Nejdej bože do mírného kopečka. Pokud tam nesešlápnete 2tis otáček tak se prostě auto nerozjede. Rozumím tomu, že je to jinak zpřevodováno, ale abych relativně běžné kopečky jezdil na dvojku je fakt drsné. Pokud chcete trošku akcelerace při předjíždění tak musíte mít sešlápnutý plynový pedál až na podlaze aby se něco málo s autem dělo. Je naprosto děsivé, že kopec který mi vede k baráku s Cruzem jezdím na polovinu dvoujky ! S mou deset let starou felicií jsem to s lehkou nohou na trojku vyletěl jak raketa :-)
2/ Volant nemá žádnou vůli. Reaguje okamžitě. V praxi to znamená bez nadsázky, že když do vás v autě spolujezdec strčí tak jdete na střechu.
3/ Klimatizace - naprosto nedostatečná svítivost ledek ukazujících stav nastavení klimatizace. Pokud svítí slunce tak nemáte za jízdy šanci vizuelně rozpoznat aktuální nastavení.
4/ Převodovka celkem fajn až nato, že tam občas nejde hodit trojka.

Takže tak chlapi ! Neudělejte stejnou blbost a kupte si 1.8 nebo 2.0. Jinak se všichni shodneme, že auto je to velmi hezké. Když se občas dívám na Cruze WRC jak to turbo těm chlapíkům pěkně piští tak jim trochu i závidím :-)

11.07.2011 | 12:33:34 | Smith Reagovat

RE: Cruze 1.6

S Vasim clankem bohuzel nemohu souhlasit. Vozidlo Chevrolet Cruze jsem si v motorizaci 1,6 manual 5 rychlosti benzin vybave LT+ zakoupil asi pred tydnem a mohu rici s klidnym svedomim, ze je bohate dostacujici. Predtim jsem mel Chevrolet Aveo 1, 2 63 kw a to byl opravdu oproti Cruzovi slaby motor.
Do kopce to temer nejelo. Spotreba byla dobra kolem 6l/100 km. Nyni mam 7,7l/100km prumer. Na tak tezke auto jako je Cruze je to ale pri vykonu 91 kw naprosto normalni.
Ano, pokud jste meli predtim nejaky vuz typu BMW nebo Audi tak si Cruze nekupujte! Je to cenove a tridou jina kategorie! Problem je totiz v tom, ze Cruze pusobi honosne a lide ho casto srovnavaji s vozy daleko vyssi katerie nez jakym tento vuz ve skutecnosti je. Patri mezi nizsi stredni tridu i kdyz ja osobne bych jej radil mezi vyssi stredni. To co ve sve cenove relaci nabizi v podobe vybavy a jizdnich vlastnosti je proste neco uzasneho.

21.03.2014 | 21:09:37 | Pavel  | 46.227.171.* Reagovat

RE: Cruze 1.6

Asi jsi nepoznal staré fordy ty se prostě musely vytáčet Škoda 120 taky a dokonce Wankel Mazda jinak než ve velkých otáčkách nejede ale ty motory jsou tak stavěné že se musí točit nic pro megaobjemáře a Turbisty ještě poslední Atmosféra držák co se prostě musí točit.Takové motory tu běžně v minulosti byly.A neznamená to že žerou víc.(než třeba MB nebo 2,5 Volvo)

09.12.2020 | 19:37:02 | josef  | 178.77.200.* Reagovat

Mám Daewoo Nubira 1,6 1998 a je to najlepsie auto vo svojej triede,takze Chevy Cruz rozhodne velke ano.

26.06.2011 | 12:48:14 | Jamies Reagovat

RE:

Potvrzuji schvaluji na to že sem dřív korejce neměl rád přesvědčili mě

09.12.2020 | 19:39:31 | josef  | 178.77.200.* Reagovat

Chevy 2.0 VCDI LT, 6 st.man.prev.

Mal som možnosť vyskúšať si jazdu s Chevrolet CRUZE 2.0 VCDI LT so 6 st. manuálnou prevodovkou. Vzhľadom k tomu, ža auto malo najazdených iba 54 km tak pôsobilo ešte dosť "tvrdo". Motor má dobrý ťah a keď sa pridá pri určitých otáčkach turbo tak doslova vystrelí. Slušných 163 koníkov je určite cítiť. Pri vyšších rýchlostiach ho dokonca ani nie je počuť, iba svišťanie vetra okolo spätných zrkadiel vám prezrádza že idete napr. 120 - 130 km rýchlosťou. 6 stupňová prevodovka trochu vylepšuje nedostatok ťahu motora v nižších otáčkach a auto už nepôsobí tak "lenivo" ako to opisujú viacerí pri modeloch s 5 st. prevodovkou. Podvozok je športovejší, tuhší a dobre drží v zákrutách. V aute sa človek za chvíľu cíti ako "doma" a skutočne padne "do ruky". Za 2-3 týždne by som sa mal stať majiteľom takého auta s presne takým motorom a prevodovkou tak snáď potom budem môcť napísať veľa ďalších poznatkov o tomto aute ktoré ma zatiaľ veľmi príjemne prekvapilo.

06.05.2011 | 14:54:11 | Vledy Reagovat

RE: Chevy 2.0 VCDI LT, 6 st.man.prev.

Ahoj,
ak uz mas nieco nabehane na tom novom 163-konovom 2.0 VCDI, mozes prosim ta napisat svoje skusenosti? Nikto tu este taky nie je, co ma ten novy 120kW motor. Auto planujem kupit coskoro...
Vopred dakujem!!

16.11.2011 | 01:04:34 | Juraj  | 194.11.254.* Reagovat

:)

Veľa štastných kilometrov,mne sa to auto páči a uvažujem o kúpe Chevyho

25.04.2011 | 20:22:02 | Peter Reagovat

volant

Cafte, mate niekto skusenosti so zliezanim sedej farby z kozenneho volantu?

03.03.2011 | 12:26:40 | miky Reagovat

LS 110KW

Som mal objednany aj ja, ale potom to vyrobca stiahol z vyroby ze sa im oplati skor vyrobit 110KW LT. Asi o ne bol vacsi zaujem. Musel som preto objednat LT. Myslim ze vyrobca potom zacal vyrabat znova tie iste modely.

02.12.2010 | 14:47:16 |  Reagovat

LS 110kW

LS se s tím silnějším dieselem dělal, protože při uvedení a prakticky celý rok 2009 byl k dostání pouze jeden dieselový motor, takže všechny dieselové LS z prvního půl roku prodeje jsou 110kW. Ten slabší (92kW) se začal montovat tuším až v září 2009 a teprve začátkem roku 2010 byly motory více přerozděleny podle výbav. Na druhou stranu 1,8 se Base nedělal nikdy (česky trh) resp. to bylo v cenících, ale objednat to nešlo.

24.09.2010 | 20:42:57 | Tex Reagovat

Cruze a 110kW

Já bych v tom zas tak veliký problém neviděl. V roce 2009 šel objednat i Base s 1,8 benzínem a dnes už není v cenících. Jde jen s 1,6 nebo slabým dieselem. Také barva červená pastelová už není v nabídce a byla... Prodejci a jejich servisy stejně skoro nic nikdy nevědí.... Ale to je jiná.

08.09.2010 | 07:54:06 | Hanyz Reagovat

LS VCDi 110KW?

Zdravím, chystám se koupit Chevy Cruze a narazil jsem na jeden kousek z nejmenovaného autobazaru, který nabízel VCDi 110KW ve výbavě LS, což dle prodejce Chevroletu tato kombinace neexistuje (Evropa + Asie se vyrábí 110KW pouze ve verzi LT, v Americe diesel neprodávají). Tak by mě zajímalo, kde je chybička?
Nevíte o tom někdo?

07.09.2010 | 20:56:05 | Jose Reagovat

Cruze

pre mna europske autá renaulty peugeoty,predražené uniformované volkskwageny typu skoda seat,audi etc majú
moju nedôveru-doteraz som mal aj daewo,hyundai,a posledne Subaru.. Cruze sa mi páci- a urcite ked idem niekde do zákruty
tak urcite nepreradujem do jednotky urcite nie-kokotina ale ked sa spomalí auto ci už trojka alebo dvojka...

26.08.2010 | 21:34:56 | Stefan Reagovat

RE:Cruze

Amen

02.08.2011 | 19:30:27 | Core  | 86.49.127.* Reagovat

spojka?prevodovka?

Ahojte, minuly rok v oktobri som kupil Cruza LT 2,0 VCDi, 110kW, momentalne mam najazdenych cca14.000 km, auto je bezproblemove okrem jednej veci. Uz od zaciatku za chodu motora niekedy pri rychlom zosliapnuti spojky a naslednom zaradeni 1. alebo 3. prevodoveho stupna alebo spiatocky autom trhne, co je sprevadzane aj tupym zvukom, ako keby sa nevedelo nieco vo vnutri zosynchronizovat. Mate niekto s takymto niecim skusenosti, pripadne vedeli by ste mi poradit, o co by mohlo ist, aby som to mohol "tlmocit" "odbornikom" v servise?:) Dakujem za radu. M

26.07.2010 | 10:32:08 | miky Reagovat

Korejské auta u mě vyvolávají rozpačité pocity...nevím nevím, jestli bych byl někdy schopen do pofidérního auta vrazit peníze. Cruse je nádherné auto, o tom žádná. Ovšem majitelé jsou ve svých pocitech hodně rozporuplní. Soused si ho pořídil a zrovna nadšený není.
Já rozhodně zůstanu věrný Japoncům - Honda a Toyota, kteří mě nikdy nenechali ve štychu. Korejce řadím tak nějak na ten chvost - jako Rencky, Citroeny a podobné francouzské paskvily.

05.07.2010 | 12:24:08 |  Reagovat

RE:

Nemohu nereagovat na tento clanek. Nechapu proc se autor zminuje o Chevroletu Cruze jako o Korejci. To ze še montuje pro Evropu v Koreji neznamena, ze je to Korejske auto. Vyvoj probiha v USA. To je stejne jako kdybych o Audi TT hovoril jako o madarskem aute jen proto, ze se tam montuje, nebo Renaultu Fluence tvrdil, ze je to turecke auto, protoze se montuje v Turecku. Je to proste blbost! Iphony se pro evropsky trh kompletuji v Cine a urcite bych nehovoril o tom, ze je to cinska sracka. Vyvojova myslenka pochazi z USA.
To jen na obhajobu tohoto vozu. Je to skvele auto. Ja sam jsem jeho majitelem a mohu sam za sebe rici, ze bych ho koupil zase a znova, protoze to co mi nabizi v cenove relaci kolem 300 tis mi bohuzel zadne jine auto nenabidne. Jedine co se k tomu blizi je Kia Ceed. Kazdemu ho kohu jen doporucit.

21.03.2014 | 20:57:24 | pavel  | 46.227.171.* Reagovat

RE:

:-) No vždyť Fluence je také turecké auto a podle toho to vypadá (ne, že by oststní rendly byly o mnoho lepší,,).

22.03.2014 | 11:28:34 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Závady

Nedávno jsem koupil předváděcí CH. Cruze LS 2,0 CDTI. Najeto 2300 km. Do dnešního dne, kdy jsem "dojel", jsem najezdil pouze 700 km. Kromě vrzání plastů mi začala svítit kontrolka airbagu a dnes na dálnici jsem dojel. Ztratil se mi výkon, začalo to pokašlávat, dobelhal jsem se mimo dálnici a zavolal odtahovku.Když jsem volal na asistenční, bylo mi řečeno, že to může být turbo a že dnes už byly nahlášeny dvě obdobné či obdobně popisované závady. Pokud někdo má nějaké zkušenosti, budu rád, protože jsem se domníval, že na nějaké závady je ještě čas...Díky.

05.07.2010 | 01:40:00 | Pavel Reagovat

Zimní kola Cruze

Ahojte
kdbyste někdo chtěl zimní kola na Cruze, originál disky viz. foto + zánovní pneu Barum Polaris. Cena dohodou, více na lukasx01@seznam.cz

Lukáš

21.06.2010 | 20:36:38 |  Reagovat

Sv. výška

Světlou výšku jsem zatím neměřil, je fakt, že není uvedena, ale co se týče přejezdů retardérů, tak zatím žádný problém nenastal.

30.04.2010 | 10:56:19 | Hanyz Reagovat

Světlá výška

Ahoj, prosím Vás, jaká je světlá výška cruze, nikde ani na německých www to není uvedeno. Dá se s cruzem v pohoděpomalu přejet přes retardéry (příčné prahy)?

22.04.2010 | 15:12:34 | škoda100 Reagovat

PP

To co je popsáno v předchozím příspěvku ohledně podivných hodnot spotřeby na PP můžu taky potvrdit. Stává se to občas, ikdyž je motor zahřátý. Myslím si, že je to něco jako režim kdy se čistí filtr pevných částic. Někdo to tu popisoval na starších příspěvcích. Když PP začne takto ukazovat větší spotřebu, je to ale vždy jen na pár minut a už je to zas v poho.

21.04.2010 | 20:08:22 | Lukáš Reagovat

Cruze 2.0TD LT

2.0 LT: Na snehu vyborne jazdne vlastnosti s 16 diskami. Auto nema problem ani s vacsou vrstvou snehu. Teraz v lete mam 17 a auto drzi v zakrutach velmi dobre. Auto je tuhsie so 17 palcovymi diskami. V Zime PC ukazoval 5.5l/100Km ale ja som vyratal 6.1l/100km. Teraz ked mam R17/225/50 PC ukazuje 5.7 ale este som ju nepreratal. Inak celkovo jazdne vlastnosti su velmi dobre. Mozno by prospelo trochu menej citlive servo, ale uz som si zvykol(9000km). Co autu chyba je drziak/rukovat na zatvaranie zadneho kufra. Laktova opierka stale cestuje dozadu do povodnej polohy, takze ked mate neposedneho spolujazdca asi tam treba nieco dat, aby sa zafixovala alebo ho upozornit. Ked idete sam, tak je vsetko v pohode. Co sa tyka sily motora, ta je dobra. Ak porovnam auta s rovnakej triedy tak som mal vacsinou navrch. Pokial sa vsak tahate zapchami v meste, tak prehadzovanie medzi 1 a 2 nieje bohvie co. Pretoze 1 ide zaradit pri pomerne nizkej rychlosti, napriklad oproti Oktavii. Krutiaci moment a jeho maximum nie je polozene v tak nizkych otackach ako na VW motoroch, ale zacina poriadne zaberat asi niekde okolo 1600ot/min kde sa prida aj turbo. Je to ale sila zvyku.
Co som si vsimol tak niekedy ked je auto na hrane pred prevadzkovou teplotou, tak palubny pocitac zacne ukazovat podivne hodnoty. Napriklad teplota je okolo 80 stupnov ja idem 60km/h mam zaradenu rychlost a nemam stlaceny plynovy pedal, no PP ukazuje spotrebu 2l/100km namiesto 0. Nasledne zapnem tempomat a namiesto 4 ukazuje 13. Po zahriati sa to opravi. Toto sa mi stalo zatial asi 5 krat. Skusal som reset(vypnut zapnut) no nepomohlo, asi nejaky mod prevadzky. Inak ostatne prislusenstvo je vynikajuce... automaticke stmavovanie sp. zrkadiel je vynikajuce, dazdovy senzor je super. Aj pri dlhej ceste s roznymi prehankami som sa ovladaca nemusel ani dotknut. Tempomat je vyborny az na to ze sem tam zblbne(aspon mne sa zda). Ak pridavam a kolecko potlacim hore auto pridava dalej. Ak pootocim dolu, vsetko funguje ako ma(mozno by som si mal precitat navod:)). Cuvacie senzory funguju vynikajuco. Nic mi nevrzga, pri zakrutach, nerovnostiach pocujem akurat krizik narazajuci na vnutorne spatne zrkadlo. Pocut narazy tlmicov, ktore su dost tvrde, ale nie az tak, ze by to liezlo na nervy. Koniec koncov sa mi zda ze auto je viac sportove. Aj kufor je iba sedanovy... Pracku si v tomto aute domov urcite neodveziete.
Ked som auto vyberal tak som zvazoval medzi Kia Ceed, Hyundai i30, Oktavia II ale vzdy ked som na internete nasiel reklamu z tychto aut tak som bol nadseny a potom som prisiel do predajne a povzdychol si... za tie prachy len toto. akoby som kupoval 308ku z roku 2002. Takze bez predsudkov...

15.04.2010 | 17:08:56 |  Reagovat

Panom ktory nadavaju na Daewoo by som rad povedal o svojej skusenosti. Mal som espero 10 rokov vymenil som vyfuk a tlmice a najazdil 100 000 km, spokojnost nad mieru.. Aj preto idem do Cruza a ked niekto tvrdi ze Oktavka je lepsia , no pravda to je no je ich ako maku

04.04.2010 | 21:18:56 |  Reagovat

Záruka

Zdravím všechny. Od Lukáše pěkná recenze. Díky. Cruze se mi taky moc líbí. Akorát mi vadí záruka na prorezivění pouze 6 let. Dnes kdekdo dává 10 - 12 let. Tak at to jezdí. Miki

18.02.2010 | 08:01:32 | Miki Reagovat

PŘEKVAPEN.

Ahoj zdravím všechny.
Musím se opravdu přidat již co bylo napsáno předemnou k Lukášovi.Vlastnil jsem Škodovky,Fordy,Všechny Hondy,Mercedesy a Audi A4-A6 2.5TDI a nějakej Chevrolet mne nezajímal,Korejci už vůbec.Až do této doby kdy jsem naboural svoji Audinku.Před čtrnácti dny mi byl nabídnut tento vůz za svůj nabouraný do té doby než bude opraven.Když mi známí nabídl tento vůz ohrnoval jsem nad ním nos,když mne vedl na parkoviště tak jsem koukal ale žádný takový co mi nabízel tak jsem neviděl,načež mi řekl tak si nasedni,byl jsem překvapen.Hned při prvém střetu mne překvapil propracované detaily karoserie z boku mi připomíná BMW tak jsem ukojil svoji ješitnost a překonal veškeré zábrany.Po usednutí do vozu jsem chvíli seděl a nevěřil.Interiér to jenom dotvrdil že jsem velkej hlupák ,propracovaná přístrojová deska interiér tak že jsem si hned na první pohled toto auto zamiloval po nastartování a jízdě mi hned Chevrolet Cruze LS 2.0VCDi padl do ruky že jsem zapomněl na svoje nazory před tím,perfektní sportovní podvozek tužší přesně podle mého gusta,najednou jsem ke svému úžasu zjistil že se v zatáčkách chová tak jak jsem očekával od svých předcházejících vozů a tady se mi to splnilo.Jezdím s ním po horách ve sněhu horší povětrnostní podmínky,auto mne za každé situace přesvědčovalo tak že jsem mu začal i v těchto špatných klimatických podmínkách věřit a mohu pouze chválit.Já jsem proto rozhodnut musím ho mít.Radím všem tak jako já před tím vyzkoušet a pak pomlouvat.Je to velkej konkurent!!!!!!!!!A jsem přesvěčen že oprávněně bylo již na čase.Spotřeba?Ta vše do tvrdila.Jsem proto zvědav zda po nějaké době a ujetých desítek kilometrů bude můj CRUZE stejný.Jak již bylo řečeno zamiloval jsem si hol.Slávek

31.01.2010 | 02:45:37 | stenly27 Reagovat

Také jsem koukal na Genesise, není špatný, ale už je to trochu někde jinde. Přesto, Cruze se mi líbí víc. Díky za info o jízdě v zimě, uvítám i další.

13.01.2010 | 20:25:11 | Robert Reagovat

Jinak

Jinak, ohledně zimního provozu, nevím jestli jsem toho hoden, ale mám Cruze 1,6 a jízda v zimě s aktivním ESP je suprovní! A co se týče motorizace: Vím co jsem si koupil, řadit umím a jako rodinná limuzína je auto moc dobré. Nicméně, pokud je někdo "líný šaltrovat", ten by měl asi s každou jednašestkou problém! Ať v Oktávce, tak třeba v Rendlíkovi Meganovi... Tam je nafta, se svým krouťákem, pak opodstatněná. A rozhodně není dobré hodnotit auto s 1,6-vým motorem při předváděčce a max 200km najetými.

13.01.2010 | 11:50:26 | Hanyz Reagovat

Chcete srovnávat nesrovnatelné?

Chlapi! Neblbněte! Chcete srovnávat Genesis, cituji: "Poslední, co je třeba povědět, je cena. V Severní Americe by měla začínat pod 30.000 USD, což je zhruba 540.000,- Kč. " s Cruzem??? Cruze si přece nehraje na konkurenci BMW a Mercedesu! (viz. článek na auto.cz)

13.01.2010 | 11:43:26 | Hanyz Reagovat

No, já se v Cruzovi taky projel, vevnitř to vypadá celkem dobře, pořád tam něco vrzalo. Lépší je zvolit Octávku, která šla nyní s cenou dolů (narozdíl od Cruze, který naopak podražil).

12.01.2010 | 09:09:57 |  Reagovat

news.auto.cz/aktuality/hyundai-genesis-korejska-vlajkova-lod-priplouva-oficialni-informace.html

11.01.2010 | 21:50:22 |  Reagovat

Já tedy bych do Chevroleta nešel. Nemám nic proti korejským vozům, ale právě Daewo a potažmo Chevrolet je z nich nejslabší. Myslím kvalitou. Viděl jsi už třeba Hyundai Genesis? Nádherná luxusní a kvalitní střední třída. A v bílé barvě úžasně elegantní.

11.01.2010 | 21:46:56 |  Reagovat

RE:

pořád tu všichni vytahujete Koreu, nevim co s tím pořád máte Cruze má Německý motor a podvozek, elektroniku taky, vývoj probíhal především v USA a v Evropě, jediné co na koreu zústalo je montáž, to je jako kdyby jste psali o Tureckých Mercedesech nebo o fiatech z polska.

15.02.2012 | 17:31:32 | Stichi  | 78.80.162.* Reagovat

RE:

Souhlasim s vasim nazorem. Je blbost rikat ze cruze je korejec. to jako by se rikalo ze Hyundai z Nosovic je ceske auto, nebo Fluence montovany v Turecku je turecke auto a Audi Tt co se montovalo v Madarsku madar. Je to hloupost. Auto je zrozeno tam, kde ho vyvinuli. Tedy Cruze v USA.

21.03.2014 | 21:20:28 | Pavel  | 46.227.171.* Reagovat

re: podpořte Cruze

Ahoj, rád bych se přidal k Pepovo výzvě o více informacích o tomto autě. Mám o něj také zájem, ale ještě pořád váhám. Určitě bych ho chtěl ve 2.0 VCDI LT i s navigací a zajímalo by mě jestli je v češtině. Můžete někdo napsat více o jízdních vlastnostech, jak se teď třeba chová na sněhu, spotřeba,hlučnost atd.? Další věc je už již několikrát zmiňované zrychlení. Teď mám Daewoo Tacumu 1.6, nejede špatně, řekl bych, že líp než co jsem jel v předváděčce 1.6 Cruze, ale přeci jen,se někdy na nějaké předjetí musí rozhoupat a nerad bych rozhoupával nové silnější auto. Bohužel dieslovou předváděčku tu nikde poblíž nemají, tak se musím spokojit s doufám objektivními rezenzemi. Předem díky a ať Vám jezdí.

11.01.2010 | 21:37:18 | Robert Reagovat

Lukáš

Ještě tam taky říkali, že se nějak zapomnělo na uchycení palubky. Celá se hýbala :-))

09.01.2010 | 21:30:53 |  Reagovat

podpořte Cruze

Ahoj chtěl bych vyzvat všechny majitele aby napsali svoje pocity z CRUZE a přidali nějaký fotky na webu koukal jsem že tam ještě žádnej není.Případný zajemce jako třeba já by to určitě potěšilo pořád je o tomhle autě nějak málo nezávyslích informací mě příjde.Díiky

09.01.2010 | 21:16:23 | Pepa Reagovat

480000,- není moc

Ja jsem kupoval 2.0 VCDI LT, ale samozřejmě před tím jsem vyplnil konfigurátory několika automobilek a prostě do této ceny se nikdo nedostal. Skodovka se skutecne pohybovala kolem 650 000,- a dát skoro o 200000,- více za pocit z lepšího plastu a blinkrů v zrcátkách to se mi nechtělo. Myslím, že auto je to hodně dobré (pomer cena/výkon) a ten co si vozy kupuje kvůli sousedům taky neprohloupí....:-) Testů jsem vyděl a četl několik a musím říci, že si často protiřečí. Jak už někdo psal, důležitý je váš pocit s vozu.

11.12.2009 | 07:27:44 | xcd Reagovat

Reportáž v AMR

O víkendu v AMR na CT1 odvysílali reportáž o Chevrolet Cruze LT 2,0 VCDi 110kW. V celku k tomu není co dodat, bylo to v duchu "ani neurazí, ani nenadchne" . Jen mi neseděli dvě věci. Jednak poznámka ke spotřebě, že 110 kW motor pije 7 litrů a to je moc. Tak by mě třeba zajímalo za kolik jezdí jiné 110 kW diesely, nebo třeba 103 kW 2litr od VW... Druhá poznámka co mi nesedla byla k ceně. Dát za auto v plné výbavě, kůži, navi, právě ten 2,0 diesel atd. 480 000,- je prý moc. Tak by mě opět zajímalo, kolik bych dal za plnou výbavu Škody Octavia 2,0 TDi 103 kW ... nechce se mi vyplnovat konfigurator na stránkách výrobce, ale typuju že se nevejdu do 650 000,-. To jen mé postřehy k reportáži. Mimochodem, zatím mám průměrnou spotřebu 6,3 l/100 km a zatím bez problémů a poruch.
Lukáš

23.11.2009 | 17:06:45 | Lukáš Reagovat

Re: Jak je to s tim zrychlenim?

zrychlení je v poho, auto jede jak drak. Mluvím tedy o svém 110 kW dieselu. Motor má pouze velkou tzv. turbo díru (prodleva než sepne turbo). Když si na to ale člověk zvykne (tak jako u každého turbodieselu), počítá s tím a včas podřazuje a drží motor ve správných otáčkách, problém to není.

23.11.2009 | 15:39:01 | Lukáš Reagovat

Jak je to s tim zrychlenim?

uvazuju o koupi cruze s motorem 2.0 vcdi 92kw a jedinne co me odrazuje je to line zrychleni jak tady pisete.. mam rad ostrejsi jizdu a nemam zatim moznost si jizdu v cruzovi vyzkouset.. nechcete nekdo natocit video s tim zrchlenim 0-max a hodit to treba na youtube????

22.11.2009 | 21:30:39 | Fazy Reagovat

můj Chevy

Rád bych se s vámi podělil o své zkušenosti s Chevroletem Cruze. Na konci července jsem koupil tento bezva auťák ve výbavě LS+, s motorem 1,6 16V 83kW/113k s 6st. automat. převodovkou. Po přechodu z mého milovaného Chevyho Avea 1,2 8V ve výbavě Direct je to velmi znatelný rozdíl, jak „kráčí“ Chevrolet s kvalitou zpracování svých vozů mílovými kroky kupředu.

Pokud vezmu hned z kraje kvalitu provedení celého vozu a to konkrétně interiéru, je použito mnohem kvalitnějších materiálů než např. u Avea. Díly spolu přesně lícují, nic nevrže a i když plasty nejsou tak měkčené, jako třeba v Ocatvii II a tudíž jsou více náchylné na poškrábání, celkový dojem to určitě nekazí. Naopak, použití textilie na čalounění části palubní desky a vyplní dveří působí velmi příjemně, až luxusně. Sedadla jsou velmi pohodlná, mají kvalitní boční vedení, samozřejmostí je výškové nastavovaní a za příplatek i vyhřívání sedaček.
Důmyslná je aretace hlavových opěrek, které se neklopí, ale posouvají, tím pádem máte stálý kontakt s celou plochou opěrky a po delší cestě nebolí za krkem. Stejně tak příjemné jsou i loketní opěry, které jsem u Avea velmi postrádal, nacházejí se, jak u sedadla řidiče/spolujezdce potažené kůží, s úložným prostorem a vstupem „AUX“, tak na zadních sedadlech s držáky nápojů. Mnoho ovládacích prvků v interiéru používá i automobilka Opel.

Exteriér působí velmi futuristicky a robustně, rovněž jako vnitřek vozu. Záruka 6 let na lak proti prorezavění je samozřejmostí. Už v základní výbavě najdete kotoučové brzdy i na zadní nápravě, která je „bohužel“ ukotvena torzní příčkou a nikoli nezávisle. Jízdní komfort na silnicích to ale určitě nekazí ani při vysokých rychlostech. Jak jsem zaslechl o zkušenostech s pískáním brzd, měl jsem stejný problém. Byl jsem informován, že to může být způsobeno nevhodným výběrem brzdových destiček již od výrobce. Nakonec jsem vše vyřešil koupí spreje na odmaštění brzd za asi 80 Kč a je po nepříjemnosti. Automobil sedí na kolech 205/60 R16 velmi jistě, jako přibité. Rozchod kol je širší než např. u Škody Octavia II, to je znát jistotou při projezdu v zatáčkách. Posilovač řízení funguje rovněž příjemně, při vyšších rychlostech lineárně tuhne. Recenze, které jsem četl s názorem, že při rychlejších a prudších manévrech s volantem posilovač řízení způsobuje to, že téměř ani nevíte, kam automobil zatáčí je možná pravda, ale pokud nejezdíte s Cruzem rallye, tento nedostatek možná nikdy nepocítíte. Občas je nepříjemné horší odhlučnění tlumičů, které je při vyšších nerovnostech vozovky znát silnějšími zvukovými rázy. Pokud zvukovou akustiku tlumičů pomineme, auto je velmi příjemně odpružené a vyladěné.

Najel jsem zatím 3000 km, motor je tedy ještě velmi „syrový“, takže nemohu objektivně posoudit jeho dobrou nebo špatnou stránku. Zkušenosti samozřejmě mám již teď. 6st. Automatická převodovka řadí plynule, možnost je i vlastního při/podřazovaní, přičemž zařazenou rychlost vidíte na palubním počítači. Samozřejmě skvěle funguje i funkce „kick down“, kdy při plném sešlápnutí plynu předovka automaticky podřadní (podle potřeby) i o 2 rychlosti. Standardně řadí podle tlaku na plynový pedál (vetší tlak = točení motoru do vyšších otáček a naopak). Byl jsem informován o výrobě převodovky a části motoru, se kterou má co dočinění automobilka Opel. I při zkušební jízdě s manuálem není na šaltpáce znát vakl, jako to bylo s Aveem. Motor 1,6 DOHC 16V s proměnným časováním vstřiku paliva a 83kW/113k má velmi kultivovaný zvuk. I při vyšších otáčkách to není, jak jsem četl „nepříjemný kravál“. Zatím má můj nezajetý motor nejlepší záběr cca. při 3000ot./m, uvidím, zda bude táhnout ještě více od nižších otáček, až ho řádně zajedu. Přepokládám, že bude. Při jízdě ve čtyřech lidech se auto rozhodně nezadýchá, skvěle si to přede po dálnici se zapnutou klimou. Při rychlosti 130 km/h je při plném obsazení vozu občas dobré podřadit na 5 rychlostní stupeň při jízdě do prudkých kopců. 200km/m s plným obsazením zvládne skvěle, nevydává žádný pazvuk a na silnici sedí rovněž skvěle. Spotřeba je zatím „zlá“, 9,0l/100km při jízdě ve městě a kolem 7,5l/100km na dálnici (slušné jízdy). Ale znova opakuji, motor nemám zajetý. Při pohledu do motoru je znát spolupráce s GM, jehož logo je vidět téměř na každém konektoru, součástce. Kapota motoru je rovněž odhlučněná, uvnitř vozu je motor parádně tichý.

V recenzi jsem použil při porovnáváních Škodu Octavii a Chevrolet Aveo (sedan), to pro mé zkušenosti s těmito vozy. S Octavií II. combi, elegance 1,9 TDI jezdím již dva roky a Aveo jsem měl něco málo přes rok a 3/4.

Pokud hledáte skvěle vypadající a bez problémů fungující vůz za dobrý peníz, Chevrolet Cruze je jasná volba!

02.11.2009 | 11:06:47 | Igor Botlík Reagovat

Petr

Měl sem tu čest se svézt v předváděcím voze Cruze 1,6 , protože mam o toto vozidlo vážný zájem a byl jsem na něj zvědavý. Je to opravdu moc hezké auto, a moc se mi líbilo. Trošku mě zarazilo místo mezi předníma a zadníma sedačkama, protože jsem zvyklý na více místa. I sedačky by mohly být méně tvarované, protože silnější osoby budou mít asi trošku problém s pohodlím. Co se týče jízdy samotné, tak je pravdou co sem zde už četl. Posilovač řízení je velice citlivý, a bude to chtít chviličku si na něj zvyknout. Řazení šlo absolutně krásně, až mě to mile překvapilo. Ale akcelerace motoru byla skutečně velice slabá. Pravdou je že motor měl najeto celých 20 km a připadalo mi to jako když jedu se zataženou ručkou, takže výkon motoru nemůžu vůbec porovnat a docela me to mrzí. Pokud tu je někdo kdo ma 1,6 už více zajetou, budu rád za poznatky. Do ted jsem jezdil v A6 s motorem 2,5 TDi takže je jasné že 1,6 se nemůže rovnat, ale pres to ma 110 koní takže bych nějaký výkon očekával.

29.10.2009 | 11:04:30 |  Reagovat

test ve světě motorů

jestli si dobře vzpomínám tak v časopise svět motorů testovali cruze 1,6ku a octavii 1,4 TSI a redaktoři se strašně divili, že motor 1,4 TSI je lepsi nez v cruzu. Měli radši srovnat 1,6ku octavku s 1,6kou v cruzu, aby to bylo aspon trochu objektivní, ale co naplat holt VW platí víc

21.10.2009 | 20:20:38 | Lubas Reagovat

Nejsem žádny testovací jezdec, ale pokud můžu hodnotit, tak Cruze sedí na silnici lip než Octavia první generace. Musím ovšem vzít v potaz skutečnost najetých 160000 km na původních tlumičích, které mají taky vliv na jízdní vlastností. Mám také možnost porovnávat z Octavii druhé generace, kterou občas využívám pracovně. Tady bych hodnotil jízdní vlastnosti naprosto srovnatelně. Co se tyče srovnaní motorů, tak tam je situace trochu jiná. Motor Octavie – 74 kW při 5600 ot/min a 145 Nm při 3800 ot/min má sice nižší výkon a nižší krouticí moment, ale nejvyšší hodnoty dosahuje při nižších otáčkách než motor Cruze - 83 kW při 6000 ot/min a 153 Nm při 4200 ot/min. Také se mí jeví, že křivka krouticího momentu je u Octavie plošší než u Cruze, ale to jen můj subjektivní pocit. To znamená, že Cruze musím vytáčet na vyšší otáčky než jsem byl zvykly točit motor Octavie. Musím říct, že motor Octavie měl lepší zátah od nižších otáček. Holt není to na nějaké velké zavodění. Auto, ale jede celkem svižně. Celkově, ale Cruze hodnotím jako velmi povedené auto.

19.10.2009 | 19:29:44 | Standa Reagovat

Ve Světě motorů vždy vyhraje Škoda, ať jí srovnávají s naprosto čímkoliv. Svět motorů odebírám pravidelně 3 roky, a pokud vím, nikdy nedosáhlo žádné auto lepší hodnocení než Škoda. A pokud, tak jen jemně VW. Inu, peníze vládnou světu...

19.10.2009 | 17:34:43 |  Reagovat

Cruze

Pardon, dotaz byl směrován na Standu:)

19.10.2009 | 15:18:11 | David Reagovat

Octavia vs. Cruze

Honzo, a jak by jsi porovnal jízdní vlastnosti Octavie vs. Cruze. V jednom čísle, myslím Svět motorů vyhrála Octavia, ale objektivnosti moc nevěřím. A jak se Ti zdá porovnání motorů 1,6 MPI a 1,6 Ecotech v Cruzovi

19.10.2009 | 14:12:45 | David Reagovat

Spotřeba 1,6

Já mám přes 7700km a dlouhodobá spotřeba je 8l/100km, kdy 2/3 je město a 1/3 spojení mezi městy.... Přes léto s klimou, dnes výjimečně, pokud se mlží okno.

19.10.2009 | 12:45:34 | Honza Reagovat

Stal jsem se majitelem Chevrolet Cruze 1,6 LS Plus před necelým měsícem. Koupil jsem předváděcí vůz, který už měl najeto 3000 km. Za dobu co ho vlastním jsem s ním najel 1500 km bez žádných problémů což by měla byt u nového auta samozřejmost. Před Cruzem jsem měl Škodu Octavii 1,6 s výkonem 74 kW rok výroby 1998. Cruze je radost řídit, vše jde lehce, až na posilovač řízeni, který by mohl pracovat miň pro lepší kontrolu nad řízením. Toto může způsobovat větší problémy v zimě, kdy to víc klouže. V kabině je při konstantní rychlosti na hranici rychlostních limitu příjemně ticho. Větší hlučnost je při akceleraci, kdy je třeba motor vytáčet min. na 4000 - 4500 ot/min, kdy po přeřazení na větší rychlostní stupeň otáčky klesnou na cca 3200 ot/min a to je ta spodní hranice otáček, kde už je dostatek krouticího momentu proto, aby bylo cítit zrychleni. Prostě motor má největší výkon při 6400 ot/min a největší krouticí moment při 4200 ot/min a to musí řidič mět na paměti poku chce jet dynamický. Co se tyče spotřeby, tak cca 70% provozu je v městském provozu a do 10 km, takže hodně se studeným motorem.Za těch 1500 km činí průměrná spotřeba 8,14 l/100 km.

18.10.2009 | 20:42:43 | standa Reagovat

Motor

Chtělo by to, aby sem napsal zkušenost, někdo kdo s tímto moterem už něco najel. Já byl taky jenom na předváděčce. Řekl bych to asi takto: neurazí, nenadchne, ale neřekl bych, že je vyloženě líný když vemu v úvahu hmotnost auta. Jak je to s 1,8 v porovnání s 1,6 by mě taky zajímalo:-) Někde jsem četl, že rozdíl není výrazný.

15.10.2009 | 22:13:44 | Dave Reagovat

Děkuju za rychlé odpovědi.. A Dave, s těma benzínovýma motorama máš nějaký zkušenosti? Kolik člověk musí vytočit, aby se auto trošku hejblo? Protože mě na předváděčce připadlo takový línější, tak z toho mám taky strach... I když je zajímavý, že třeba oproti tomu Civicovi má lepší čas z 0 na 100..

15.10.2009 | 21:26:25 | Jakub K. Reagovat

Co vybrat

Přikládám jednu zajímavou zkušenost majitele Cruze - najdete ji zde:
http://chevroletcruze.blog.cz/
Já byl z cruze zezačátku nadšený, ale nějaké mouchy mít asi bude. Benzinové motory, aby trochu jely, tak se musí točit a spotřeba bude asi vyšší a taky ta dostupnost servisu. Ale snad se to zlepší...

15.10.2009 | 14:27:26 | dave Reagovat

to Jakub

Tezko rict.Cruze by mohl mit vetsi vybavu, no jelikoz je tenhle Chevrolet vlastne prevleceny Daewoo, tak bych mu az tak neveril.Taky motor 1.6 asi nebude buh vi co...Honda Civic.Kdysy to byly dobra auta, ale v posledni dobe slysim stale vic kritiky na novy Civici.Prej se nedaji srovnat se starsima.Motor 1.4 a vybava asi taky nebudou buhvico, ale je to zaklad, tak se da prihmourit oko.Stejne lepsi nez Škoda :-)).Tolik muj nazor, ale nejsem odbornik.Snad ti nekdo pomuze vic.Precti si jeste nejake recenze, nebo odb. clanky.Jiste neco najdes.Pekny den.

15.10.2009 | 13:46:52 | jamieson Reagovat

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ve výběru auta. Rozhoduji se mezi Cruzem 1.6 LS+packet a Hondou Civic 1.4 v základu, tak jestli někdo nemá zkušenosti či nějaký názor, který by mi pomohl.. Měl bych to v nejbližší době objednat a stále jsem nerozhodnutej... Děkuji za všecny rady

15.10.2009 | 13:21:26 | Jakub K. Reagovat

Chevrolet se zjevně nepoučil. Už před lety lhali v salonech zákazníkům, lhali, zamlčovali, a ta auta stála za houby. Je vidět, že se nic nezměnilo a Chevrolet je pořád srágora. NEBRAT !

08.10.2009 | 19:28:07 |  Reagovat

zkušenosti - Anonym

sorry, nepodepsal jsem se, Anonym = já

08.10.2009 | 19:13:33 | Lukáš Reagovat

zkušenosti

Jedná se o pár věcí díky kterým lituju, že jsem si koupil nové auto. Když si koupím auto, tak k němu chci mít automaticky záruku, serisku atd... v mém případě jsem vše dostal až po 4 měsícech a to už jsem s tím pomalu ani nepočítal, už jsem se smiřoval s tím, že jsem se nechal napálit. Ani raději nepomýšlím na situaci, kdyby se mi rozbil třeba motor... Další věc kterou uplně nechápu je, že když jsem se obrátil na prodejce, že mám v interieru nějaké netěsnosti atd. bylo mi řečeno, že to asi na záruku nepůjde. Až mi začly chrastit a pomalu odpadávat plasty, pustil jsem se do řešení problému sám. Nakonec jsem vše vyřešil za asi dvě hodiny. To vše by pro servis byla jen maličkost a o nějaké záruce by nemusela být ani řeč. (mimochodem, kdyby se někomu začlo v interiéru něco ozývat, možná bych uměl poradit do s tím :-) ). Teď řeším problém s gumou kolem okna, která byla už z výroby špatně přidělaná, jakoby zlomená a nepasovala což zapřičiňovalo nepříjemné vrzání a mlaskání u okna řidiče. Opravdu mě to dost rozčilovalo, tak jsem si objednal novou za 1700,- a nechám ji vyměnit. Zkusím uplatnit opravu na zárku, teď už ji mám, ale ani nepočítám s tím, že bych vše nemusel platit ze svého. ... asi tak. Snad už budu mít všechny "mouchy" vychytané a už mě nic nebude otravovat. Pokládám si otázku, jestli je toto u nového auta normální? Zajímalo by mě taky, jaký rozdíl by byl třeba při řešení podobných "much" u VW nebo Audi apod....

08.10.2009 | 19:12:33 |  Reagovat

Připojuji se

Taky se připojuji s tim aby se Lukáš trochu rozepsal o problemech v servisu. Ja bych mel mit Cruze koncem října a vhledem k tomu, že to pak na garančku budu mit stejne daleko do Pardubic i do Jihlavy, tak mě zajímá, kterej servis je lepsi, abych nenarazil na nejaky paka. Diky

07.10.2009 | 13:30:00 | Lubas Reagovat

Pro Lukáše

Lukáši, prosím, rozepiš se. Mě se sice Pardubice (asi zaplaťbůh) netýkají, ale minimálně můžeš ušetřit starosti lidem, kteří by o tomhle konkrétním prodejci uvažovali...

06.10.2009 | 23:35:26 | jp Reagovat

motor 1.6

Co se týče samotného auta jsem spokojen velmi,ale co se týče servisu kalamita,mám už strach ho dát na garančku,ale to zas mám po záruce,a když už něco reklamuji a odpoví nechte to tak, až to bude horší vyměníme, tak se už musí brečet.
Jinak super jízdní vlastnosti

05.10.2009 | 20:14:12 | bárt Reagovat

Re: motor 2,0 diesel

díky za cené rady. Už mám najeto 8000 km a zatím vše v pořádku, co se týče spotřeby. Sice se trochu zvedla z 6,1 na 6,5 ,ale to je jistě stylem jízdy, motor už beru za zajetý a už moc nešetřím plynový pedál. O chlazení turba a správném "chcípání" dieselu jsem četl a snažím se to dodržovat... takže zatím "cajk". ... ale o zkušenostech se servisem, respektive autosalonem bych mohl vyprávět ... nechci se ale opět rozčílit a taky odrazovat lidi, kterým by se podobné problémy co se dějí mě nemusely stát ... jen můžu s jistotou říct, že díky pardubickému zastoupení Chevrolet si už příště jistě znovu stejnou značku nepořídím !!!

05.10.2009 | 17:33:47 | Lukáš Reagovat

motor 2,0 diesel

poznámka pro lukáše - po prvním nadšení bych si dával pozor na motor. Vlastním Chevrolet Lacetti 2,0 CTDI je to stejný motor a technologie jako na CRUZE 2,0 VCDI s rozdílem variabilního kompresoru. V čem je háček -
do cca 10 000 km jsem jezdil průměr 6,5 l/100 km kupoval jsem zásadně SHELL V-power po ujetí 10 000 km se spotřeba zvedla , nyní 25 000 a průměr celkový 7,7 l/100 km . Hledal jsem včem je problém , v servise tvrdili že je vše v pořádku , ale nebylo v zahraničí zjistili chybu při diagnostice v regeneraci DPF, problém v řídící jednotce. Ale tento problém není v závadě jednotky ale v systému regenerace DPF. U vozů W a Š probíhá tato regenerace cca po 600 km u vizů Chevrolet je to po cca 2000 km , to znamená že filtr pevných částic je již natolik zanesený že k dokonalé regeneraci nikdy nedojde. Druhá vada v systému řídící jednotky je že softwarem dané příkazy dávají pokyn k dokončení regenerace , pokud přijedete na konec své trasy , třeba do garáže tak automaticky vypnete motor a zavřete garáž. A to je největší CHYBA !!! regenerace musí proběhnout do konce jinak pokud ji ukončíte před ukončením regenerování dojde v řídící jednotce k zápisu chyby , ŘJ tuto chybu vyhodnotí a přenastaví motor tak aby proběhla regenerace příště, jenže pravděpodobně nemají software v ŘJ domyšlený a sníží se výkon současně se zvýší spotřeba ,
V Italii sem bral AGIP tu nejlepší naftu a jel jsem za 10,5 l/100km a potom jsem nebyl schopen dostat spotřebu dolů a jezdí vůz zhruba jak kdy na SHELL V-power jde dolů na cca 8 na OMV vyskočí na 10 na TOP-Q na 11 na BP Ultimate 7,3 takže průměr 7,7 l / 100 km .
Resume , v Autoservisu při první reklamaci řekli že je vše OK že co by sem chtěl , vyměnil se vzduchový filtr udělal se SCAN a vše OK , ovšem v zahraničí mi na servise řekli kde přesně chyba je , že se musí přehrát software a resetovat adaptivní hodnoty. Jenže chyba je jestli to v česku vůbec někdo dokáže. Takže pane nechci vám brát vítr z plachet , CRUZE má výhodu že nemá stejnou řídící jednotku jako LACETTI , že se bude moci nastavit hodnoty přímo v počítači a bude se nechat taková podobná vada odstranit . Ovšem pokud se s vámi o tom bude někdo bavit ve vašem servise. Přeji Vám aby jste podobný problém neměl , ale co se tak dívám na spotřeby LACETTI / NUBIRA 2,0 diesel tak asi tento problém se vyskytuje u všech dieselů 2,0 od chevroleta . Proto možná měli vyšší spotřebu na CRUZE při testech , které jste se tak divil. Možná dojdete dostejného problému a začnete hledat kde je zrada jestli to není mezi volantem a sedačkou. Věřte že není, mám najeto několik mio km i jako zkušební řidič a vím co píšu. tento problém zachycuji i na foru www.daewooclub.com v sekci lacetti / nubira
Takže ať vám jezdí a nezlobí.

27.09.2009 | 09:24:05 | 3m3 Reagovat

kola

dal jsem na disky pneu 215/50/17 a nepřijde mi, že by to byl nějak výrazný rozdíl oproti 205/60/16. Je to trochu tvrdší, ale o trochu lépe to sedí v zatáčce. Není to ale tak znatelné, podle mě, bez problému

13.09.2009 | 15:57:22 |  Reagovat

kola

Lukáši, děkuji velmi za informace o kolech. Koukám, že to byl celkem výzkum . Ale výsledek, musím říci, je vynikající !! Je to krasavec. Sedí to, říkáte . Projevilo se to na jízdních vlastnostech ?

13.09.2009 | 13:53:20 | Robik Reagovat

Kola na Cruze

Ahoj. Pořídil jsem na Cruze nové disky. Fotky ke shlédnutí tady - http://www.lukasuv.tym.cz/cruze.htm . Nebylo to uplně jednoduché, tak chci napsat jak na to. Začalo to tak, že jsem v Chevroletu poptal plecháče, abych měl druhá kola na zimu. Docela jsem se lekl ceny. Musely by se objednat a ceny za disk cca 1600 a poklice 1200 Kč. Takže cena jako za litý disk. Proto jsem teda začal hledat alu disky. Jenže .... nemohl jsem nikde najít rozteč a ani slečna v Chevroletu mi to neuměla povědět. Jeden jakýsi konfigurátor ukazoval 5x115 , ale disků s tímto rozměrem je hrozně málo. Trochu jsem to risknul a objednal kola Dezent 5x114,3 V Dark 7Jx17" ET40 vhodné na Mazda 6 (vnitřní díra myslím 69,3 mm? , už nevím). V pneuservisu změřili díru disku a průměr náboje na autě, dodobjednali vymezovací kroužky (tuším 69,3 na 70,2 mm, stály 4 x 60,-) a bylo to. Rozteč 114,3 se zdá taky v pohodě, pneuservisman nic nenamítal, vše sedlo jako ulité. 16ctky nechám na zimáky a na autě jsou teda nové 17ctky ... viz. foto v odkazu výše. Lukáš

09.09.2009 | 18:51:01 |  Reagovat

Quorthon

Pokud je to pro manželku a do Bratislavy , šel bych do menšího auta . V tomhle směru bych vybíral nějaké japonce (Toyoty, Hondy) , po 1.majiteli a se servisní knihou.
Sám jdu do Cruze , protože nepočítám v nejbližších letech s kočárkem a s parkováním ve velkém městě.

No, je to nakonec na Tobě :) Židovská moudrost platí a pobavila :))) . No, přeji Ti , ať máš šťastnou ruku a ať alespoň na chvilku se Ti židovská moudrost vyhne. :)) To přeji všem i sobě...

30.08.2009 | 13:06:48 | Robik Reagovat

for Quorthon

Opravdu těžké rozhodávní. Já jsem svobodný, tak bych volil cruze. Pokud bych měl rodinu s dítětem, tak asi fabii combi. Přece jen, do cruze se kočárek asi nevejde. Na druhou stranu, cruze nabídne větší comfort a je bezpečnější, do automatu bych ale nešel. Četl jsem, že to nemají moc dobře vyladěné. Ojeté auto v dobrém stavu je ve většině případů ekonomicky výhodnější, ale nové auto má také své kouzlo a víš, že v tom před tebou nejezdilo nějaké prase:-) Hold, je to těžké rozhodování....

30.08.2009 | 12:47:00 | Jenda Reagovat

A iba som zabudol dodať,

podľa starej židovskej múdrosti: "Nech sa hociako rozhodnete, vždy sa rozhodnete zle...". Platí vždy. ľuboš

30.08.2009 | 11:25:01 |  Reagovat

Cruze je ekvivalent Oktávky,

takže triedy nesedia. Ak chcete auto do mesta a do zápchy, osobne by som ľutoval dať za nové toľko peňazí. Málo km, ťukancov požehnane...O 3 dni bude po zázraku a Vám ostanú iba starosti.
AK to musí byť IBA automat, tak neviem. Ale aj Toyoty Coroly, Versa sa robili v automate. Akurát, pri ďalšom predaji viac stratíte, pri nákupe zacvakáte viac...Možno taká O 2 s automatom do 300.000 SKK, 2-3 ročná by bola najschodnejšia.
Najlepšie vyskúšať. Ale nové auto na SK? Hm, už som ich pár nových kúpil, takže už nikdy viac...

30.08.2009 | 11:23:32 | ľuboš Reagovat

Cruze alebo Fabia?

Chcel by som sa spytat na vas nazor: chcem kupit nove auto a rozhodujem sa medzi Cruze 1.6 LSplus automat a Fabia combi Ambiente 1.6 automat. Vybava je takmer identicka (akurat Cruze ma o 2 airbagy naviac + parkovaci senzor, Fabia zasa tempomat + nejake vychytavky), cena tiez (predajcovia v oboch pripadoch mi auta ponukli za 15.000 EUR). Chevrolet je rozhodne krajsi a neokukany, Fabia ma vacsi kufor a sirsiu servisnu siet... Ale fakt neviem, chcem to ako rodinne auto a vacsinu casu za volantom bude travit moja manzelka v bratislavskych zapchach. Co by ste kupili vy?

30.08.2009 | 10:22:09 | Quorthon Reagovat

Cruze

Já mám 183 cm a místa mám za volantem dost, jen silnější osoby mohou mít problémy se uvelebit v tvarovaných sedačkách

26.08.2009 | 11:39:17 | Jenda Reagovat

Cruze

sadol som si do cruza- tak plasty sú tak trochu hrackarske to v mojom Daewoo espero mám makké aj na dverách a hlavne ovela vacsí priestor je v nom.V cruzovy ked si sadnem za volant tak sa cítim stlacený hocí mám len 184 cm
Prijal by som daewoo espero resp kupil by som ho znova-taký aký je aj s povodným motorom 1.5 kde by som nič nemenil,len kvalitnejsie plechy a nejaké airbagy a mechan klimatizáciu. ak by bolo toto vsetko nijaký rozdiel medzi cruzom a esperom by som necítil ale pohodlnejsie by som sa cítil v espere etc ...a radsej by som kupil espero!

25.08.2009 | 21:20:08 | Ivan Reagovat

for Vasek

Nepotřebuju úplně excelentní řazení, většinu času vyznávám klidnější jízdu a jen občas se chci projet trochu ostřeji a zbytečně se u toho nerozčilovat s řazením. Tohle utrpení jsem zažil ve firemní felicii, kdy 5. stupeň jsem se skoro bál zařadit, protože tam skákala 3. Cruze jako auto se mi moc líbí (i cenově), ale podle toho nemůžu usuzovat na jízdní vlastnosti. Vím, že např. focus je na tom jízdně hodně dobře, ale já chci sedana:-)

25.08.2009 | 14:47:50 | Jenda Reagovat

for Jenda

Pokud chceš opravdu špičkové řazení, řízení a podvozek v této třídě, tak je jasná volba.... Ford. Tím neříkám, že Cruze je špatný, každé auto má své přednosti a nedostatky, ale v těhle parametrech nemá Focus konkurenci.

25.08.2009 | 14:27:56 | Vašek Reagovat

Dobra volba?

Taky zvažuji koupi cruze. Je mě trochu mrzí lenost 1,6 o které se všude píše a údajně není moc přesné řazení, ale to jsem četl na českém webu. Na zahraničích zase řízení a řazení chválí, tak nevím, zda do toho jít nebo si připlatit a koupit Octavii II ??

25.08.2009 | 14:04:56 | Jenda Reagovat

vrzani

Z toho vrzani si vubec nic nedelej, me to v mem firemnim passatu vrze od novoty tak strasne, ze to radeji nebudu ani komentovat. Jinak cruze se mi hodne libi, konecne povedene auto od Chevy pro Evropu.

16.08.2009 | 19:24:23 | ll Reagovat

Paul

Nekupuj ten brak! Nebudeš mít pokřivené vidění světa. Já to přestal číst ve chvíli, kdy jsem dopředu věděl, že pok ud budou srovnávat v příštím čísle Škodovku s čímkoliv (třeba raketou), vyhraje Škoda (ev. pokud není v testu Škoda, tak jiný koncernový zázrak). Myslím, že tím si MB dělá medvědí službu a SM taky, nikdo je za chvíli nebude brát vážně. A to si nemyslím, že je Škoda špatné auto (jako většina škarohlídů), jen u nás předražené. Sám jsem koupil C-Maxe(Gen-X) za 320.000 s 1,6 16V, 8pytlů,ABS,ASR,ESP a mraky jiných "hovadin", pneu Michelin. Nehledě na to, že Š MPV nedělá, tak , když to srovnám se stejným motorem a výbavou se Š "ušetřil" jsem přes 300.000,-

14.08.2009 | 13:17:00 | Vašek Reagovat

vsuvka

Zajímal by mne test dvou kol (bicyklů). Jedno kolo za 5 tisíc a druhé za 100 tisíc. Uvažujme v číslech absolutně a ne relativně . Takový je cenový rozdíl srovnávaných typů výrobků . Jaký je rozdíl takových dvou kol a jaký takových dvou aut. Jen k zamyšlení.

14.08.2009 | 12:28:57 |  Reagovat

Srovnavaci test s O2

Ve Světu motorů 33/2009 srovnávají Cruze 1,6 benzín ( verze LS - cena 345900) vs. O2 1,4 TSI (vybava Classic s klimatizací za cenu 440900). Jak se dalo předpokládat, tak vítězně vyšla O2 a to hlavně díky pružnosti motoru, řazení, řízení, jízdnímu komfortu (cruze má údajeně nekomfortní odpružení) a zavazadelníku. Nevím, nakolik je test objektivní, to musí každý posoudit sám. Vyrovnané skóre je v designu, spotřebě a ovládacích prvcích a ovladatelnosti. Jediný, v čem měl cruze navrch je cena a výbava.

14.08.2009 | 11:54:02 | Paul Reagovat

Cruze po 5t km

Mám bílé vydání Base 1,6 s klimou, ujeto 5000km.... Supr čupr vozidlo! Nemám co komentovat, jen to, že motor se rozjíždí, s každým tisícem je živější a ostřejší, celková průměrná spotřeba od novoty dosud: 8l, posledních 300km za 7,3l.

14.08.2009 | 09:43:41 | Honza Reagovat

Řazení je už OK

Vypadá to že řazení se "oběhalo" a zpátečka se již dá používat. (ujeto 1300km)

13.08.2009 | 18:28:48 | Jirka Reagovat

barva

doporučuju pouvažovat taky o takové tmavé tyrkysovošedé ... nebo jak to napsat. Tu mě ukazovali v salonu na vzorníku barev a fakt se mi líbila. Stejně jako ta tmavě vínová ale byla k dostání až na podzim. Aspoň že byla k mání ta Pewter šedá, tak je taky pěkná. Tento týden jsem potkal i černého a vypadá to taky dobře, podud je to varianta s chromovanou mřížkou.

12.08.2009 | 15:33:00 | Lukáš Reagovat

:)

Právě O2 jsem chtěl původně, ale když porovnám ceny i výbavu, tak prostě nemůžu. To v klidu jednoho cruze rozstřelilm a můžu si jít pro dalšího :-) No, možná jsem to trochu přehnal, ale moc daleko nejsem...

Dotaz na barvy jsem k prodejci vznesl, ale tvrdil mi, že dostupné jsou pouze ty v katalogu a vínovou metalízu není zatím možné objednat. Já uvažuji o bílé a tmavě šedé (pewter) - tu jsem však neviděl v reálu.

12.08.2009 | 13:34:24 | Paul Reagovat

pro Paul

:-)) No to se nedivím, ona je také Fabie v úplně jiné třídě než Cruze, o rozdílu v objemu motoru nehovoříc. Cruze můžete srovnávat velikostí s O 2,5 (vypadá víc korejsky, nežli všichni korejci dohromady), ovšem cenově mimo mísu:-)

12.08.2009 | 13:06:10 | Vašek Reagovat

:)

Děkuji moc "jp" !! No paráda ! Asi umíte přesvědčit.
Pro Paulcof : Pokud budete vybírat barvu , nezapomeňte, že jsou i jiné barvy než ty, které ukazují na netu . Například já si vybral vínovou metalízu (velvet red) . Sice si počkám , ale ta krása stojí za to.

12.08.2009 | 12:04:26 |  Reagovat

Zkusebni jizda

Včera jsem se byl projet s 1,6 benzínem (40 km najeto), takže motor byl takový syrový, ale jinak z auta mám dobrý dojem a moc se mi nechtělo vracet do fabie 1,2 HTP.... Comfort jízdy je u cruze oproti fabii o generaci jinde. Jediný co mi trochu vadilo, že jsem se při svých 183 cm výšky téměř dotýkal na zadních sedačkách střechy.
Za ty prachy s tou výbavou do toho asi půjdu, ještě vybrat barvu.

12.08.2009 | 11:45:04 | Paul Reagovat

Manuál

Nevydržel jsem psychicky a napsal do Chevroletu, proč není manuál na Cruze na webu, když ostatní tam jsou - během jednoho dne mi slušně odpověděli, a už je tam :-)

Takže, pro všechny zájemce, na adrese http://www.chevrolet.cz/prislusenstvi-servis/prislusenstvi-servis-navody-k-obsluze.html je ke stažení.

12.08.2009 | 10:58:45 | jp Reagovat

Zdravím, my jsme manual i servisku dostali při předávaní auta. A zároveň to máme napsané na předávacím protokolu(btw.Chevrolet Kladno). První interval servisní prohlídky je buď 1rok nebo 15tis km (u benzinu,asi - momentalně nemám servisku u sebe :o)), podle toho co nastane dřív.

10.08.2009 | 21:09:57 | Peta Reagovat

Manuál Cruze

Manuál na Cruze v češtině je zatím k zapůjčení (držel jsem ho krátce v ruce) v Autosalónu v Ostravě-Hulváky, ale nepůjčí ho mimo provozovnu .
Pořád je bombarduji dotazy (a mimochodem nechápu - ten , kdo překládal manuál, to zřejmě dělal elektronicky - proč to stále není na netu) čili v nejbližší době tam chci zajet a normálně ho foťákem nafotit (snad max.hodinka) . Pokud mi tohle dovolí.
Jinak k novému autu prý manuál dávají ... a taky je to snad povinnost výrobce ...


10.08.2009 | 08:20:51 | roberto Reagovat

Mám dalších 2000 km a zatím bez problémů. Začíná mě ale znervozňovat servis nebo spíš salon, prostě Chevrolet. Po dvou měsících ještě nemám servisní knihu, ani manual, nic. Prý to trvá než to dojde... O přístupu k řešení onoho vrzání interieru budu ještě informovat, chci to nechat pořešit až mi dojdou ty chybějící věci.
Vy kdo máte už Cruze doma máte i tyto doklady? Rád bych si to pročetl, abych se třeba dozvěděl předepsané rozměry disků, funkce kontrolek, servisní intervaly atd... mimochodem kolik je rozteč kol, 110x5 jako u Oslu? a na kolika garančka, víte to někdo?
Katastrofa, když tohle musím zjišťovat přes net ...

Dík za info, Lukáš

07.08.2009 | 19:04:15 | Lukáš Reagovat

Takže po 7 stech km musím konstatovat že je to paráda.
Dvoulitr táhne perfektně. Jediná věc ze které jsem rozpačitý je řazení, a to zpátečka. Vypadává, pokud si to nesedne, budu reklamovat.

07.08.2009 | 12:32:04 | Jirka Reagovat

Moc se mi líbí

Po 7 letech provozu Fabie Sedan, kdy po 120 000 km motor spáchal sebevraždu jsme se začal poohlížet po novém vetším sedanovitém autě. Logicky jsem uvažoval o Octávce Tour (nová se mi nelíbí), ale když jsme viděl současné ceny, spadla mě brada. Za málo peněž žádná muzika a za hodně peněz málo muziky. A tu najednou vidim v Autosalonu CRUZE. Nádherné auto, které je estetické a k tomu sedan. Po prohlédnutí ceníku na oficiálních stránkách českého zastoupení mi spadla brada podruhé. To auto prostě chci!!!

24.07.2009 | 23:49:52 | Fabia Reagovat

dodačka

Ty jo ja taky cekam na svojeho Cruzeho. no a kdyz čtu ze nekdo se nemuze dockat kdyz objednaval 11. července - co mam rikat ja, kdyz uz cekam od 25. kvetna. Dealer rekl taky konec zaří, ale ja ho chci uz ted - sakra :-)

23.07.2009 | 19:57:35 |  Reagovat

RE:dodačka

zdravim vsem maitel cruze .cekal sem na sve auto az 7 mesicu, 2.0 vcdi lt v plne vybave ,projel sem 14000 km sem spokojeni auto jako drak zatim zadni problem

14.08.2011 | 23:40:06 | artur  | 90.181.107.* Reagovat

Přidávám se do fronty netrpělivých čekatelů (já ho mám objednaný v Jihlavě od 11. července, dodání prý někdy koncem září...

Díky za každou informaci/zkušenost.

23.07.2009 | 13:06:54 | JP Reagovat

zkušenosti / dodací doby

Ahoj všem,
děkuji moc za zkušenosti - budu všem novopečeným majitelům vděčen za jakékoli postřehy a informace na e-mail . Autosalón Chevy v Ostravě má prý už 10 kousků objednaných (mezi nimi je i ten "můj" 2.0 VCDi. Jen to čekání , prý do půlky září, to je příliš dlouhé ...a vstávání v 4 hodiny ráno, aby člověk dojel vlakem do práce v 7 ...

23.07.2009 | 07:41:18 | Robert Reagovat

Včera jsem si vyzvedl auto v Plzni. Najeto prvních 50km .
Budu informovat.

21.07.2009 | 13:26:03 | Jirka Reagovat

http://auto.sme.sk/c/4934007/chevrolet-cruze-nad-ocakavanie-schopny.html

17.07.2009 | 11:09:58 | ixo Reagovat

Zdravím Lukáši, Cruze (1.6 LS) máme cca 14 dní a jsme s ním moc spokojení. To, že ti vrže čalounění je určo dost nepříjemný, my takový problém nemáme, resp. zatím všechno šlape tak jak má. Takže pevně doufám, že s ním najezdíme hoodně kilometrů (všichni :o))

15.07.2009 | 18:47:22 | Peta Reagovat

cruze

Těšil jsem se na autosalon do Brna, že se do Cruze posadím, ale byl jsem šíleně zklamán místem v zadu. Měřím 180cm ale v zadu prostě málo místa a přední sedačky mi tlačily do boků. Jinak je to krásný a opravdu to tam lidi obdivovali, ale jestliže jsem o něm snil, tak po Brně už ne. Ale třeba bude kombík s delším rozvorem. Jo a jak tu píše ten zoufalec o Fiatu Linea, tak v tom asi neseděl, protože to je prostě třetí liga.

11.07.2009 | 22:33:16 | venca Reagovat

Korejec ?

Ono se lehce nadává na korejce, to je hned každej hrozně chytrej. Znám ale firmu, která si nakoupila čtyři nové Audi A6 a nestačí se divit, každý měsíc je jedna z nich v servisu se závažnou poruchou (ne s vrzacím plastem...). Takže nechte těch "chytrých" příspěvků typu "Shit, Shit, ... ". Na to tu všichni čekají. :-) . Cruze jezdí po světě asi 2 měsíce a už se najde pár znalců, kteří vědí jak se to se*e a jak je to špatné auto...
Kdyby to byl uplně takovej SHIT, tak to sem napíšu. Nemám důvod to vyzdvihovat a taky mám s čím porovnávat, je to moje 23. auto v životě.

Lukáš

10.07.2009 | 19:15:12 |  Reagovat

Doporučení

Já bych si před přečetl recenze a komentáře na ostatní vozy
této značky a udělal si obrázek např. o spokojenosti se servisem.

10.07.2009 | 10:15:44 | Radil Reagovat

Auto je super a přejeme mnoho štěstí.

10.07.2009 | 09:03:58 | ladič Reagovat

Co by jsi chtěl od korejce vrzání je to nejmenší co tě čeká.

10.07.2009 | 08:31:52 |  Reagovat

Zdar vsem

Cruze budeme mít a těšíme se, akorát prý bude v září ... nemáte někdo informace o dodacích lhůtách nebo o výrobních kapacitách linek ? Někde jsem se dočetl, že poptávka je docela vysoká.

07.07.2009 | 20:01:21 | Robert Reagovat

super recenze

konecne recenze od majitele a ne od redaktoru kteri si mysli ze kdyz auto neni bmw nebo audi tak to neni auto.Doufam ze tady pribude jeste recenze na 1.6 s manualem. Rad bych si srovnal motory 1.6 benzin a 2.0vcdi (co se tyka vlastosti motoru)

06.07.2009 | 19:37:37 | eddie Reagovat

TIEZ UVAZUJEM...

...o kupe Chevy Cruze, verzia LS plus, motor 1.6, automat.prevodovka. Ma tu niekto skusenost s 1.6 automat? U autorizovaneho predajcu tuto verziu nemali k dispozicii na skusobnu jazdu.

06.07.2009 | 13:42:59 | vegalogic Reagovat

ZDRAVIM VSETKYCH

Zdravim Lukasa a vsetkych priaznivcov. 1.7.2009 sme si s predajni v BA odviezli novy CHEVY CRUZE 1,6. manual. Po prvych 500km mozem len zlozit poklonu tomuto autu,ktore vysoko predcilo moje ocakavanie. Zatial absolutne ziadne nechcene zvuky, a ani nic podobne. Tiez sme vsadili na spolahlivost LEGANZY (ta nam sluzila 2 roky bez poruchy) a zatial ABSOLUTNA SPOKOJNOST. Recenziu pridam po viacero najazdenych Km. Tym co vahaju mozem len odporucit. Jednoznacne skoncila era DAEWOO a zacala sa uplne nova... Prajem vsetkym vela stastnych kilometrov,a hlavne buducim majitelom CRUZE.

06.07.2009 | 01:52:41 | PAVUK Reagovat

Re: Cruze

ahoj,
moje.auto.cz neznám a nejsem tam registrovaný. Tak jestli někdo bude chtít, souhlasím s použitím mého textu a může to tam hodit, příp. i s mailem na mě. Fotky kdyžtak nějaké pořídím a dodám.
Lukáš

04.07.2009 | 09:08:24 |  Reagovat

cruze

Zdravim Lukasi, diky za recenzi a prvni dojmy. Auto super. Jen malej dotazek - nechces dat svou recenzi, fotky a zkusenosti i na cz portal moje.auto.cz? - urcite by to cesti priznivci chevyho kvitovali... Zatim tam soukrome zkusenosti s timto autickem chybi!

03.07.2009 | 22:15:05 | M. Reagovat

to ixo

200 000 neni az tak moc.To by melo vydrzet kazdy auto.

03.07.2009 | 11:55:36 | jamieson Reagovat

to Jonatan

a mal si Daewoo? mame Leganzu 2.0 CDX, r.v. 1998-99, namlatenych skoro 200000 km a bez problemov, tak neviem

03.07.2009 | 09:41:14 | ixo Reagovat

Shit, shit, shit ako kazde Daewoo. Radsej by som Fiata Lineu bral, tie su vraj bezproblemove.

02.07.2009 | 15:49:49 | Jonatan Reagovat

Lukasi, diky za upozorneni, budu to sledovat.

02.07.2009 | 09:11:43 | Jirik7 Reagovat

Automat

ahoj,
s automatem v Cruzovi bacha. Původně jsem chtěl jít do 1,8 LT v automatu, ale couvl jsem. Mé obavy mi potvrdila i zástupkyně autosalonu. Prý se snad jedná o nový typ 6stistupňového automatu, který ještě není uplně vyladěn. V reálu to znamená, že řadí zmateně, neumí spolupracovat s relativně slabými motory kolem 100 kW. Takže prý v Chevroletu usilovně pracují na novém softwaru do převodovky, aby vše řadilo jak má. Kdo si automat již pořídil, tak čeká na tento SW a zatím zoufá... Osobní zkušenost s tím ale nemám, tak kdybych se mýlil, omlouvám se, jen předávám informace co jsem dostal.
Nejlepší by bylo, kdyby tu napsal někdo kdo ten automat má a může ho porovnat třeba i s jinými.

Dnes jsem se sem snažil taky přihodit nějaký fotky, tak se tu snad objeví. Foceno z telefonu, trochu poladěné v editoru.

mějte se,

Lukáš

01.07.2009 | 17:20:06 |  Reagovat

Cruze

Gratulace k super auticku. Mam take objednano /s kolegou/ do firmy - bereme take ten diesel a vybavu LT. Bohuzel cekat musime pravdepodobne az do zari - docela mazec. Jestli mas nejake nove postrehy, podel se o ne s nami. Na Prime diesel docela roznesli, ale verim, ze bude super. Mel jsem kratkou moznost zazit ho v realu a prisel mi vybornej. No uvidime, jaka bude realita. Jinak preju hodne stastnych km a at ti to auticko slouzi k uplne spokojenosti!

01.07.2009 | 12:15:08 | Sim Reagovat

Diky za podeleni se o prvni dojmy a preji mnoho stastnych kilometru.
Taky po Cruzovi pokoukavam. S vrzanim calouneni je to peklo, takze na to si dam pozor. U noveho auta je to podstatna zavada.
Zajimalo by me, jestli nekdo mate zkusenost s verzi 1.6 nebo 1.8 v automatu? V nekterych recenzich oba benziny pohanili, ale o automatu jsem neslysel vubec.

01.07.2009 | 10:14:18 | Jirik7 Reagovat

Chevy

Lukáši napsal jsi to moc hezky ;) s kolegou jsme také viděli recenzi v tv a na portálu motortv.cz... ta spotřeba se zdá hodně přestřelená a jakoby někdo ze štábu nedostal za PR recenzi dobře zaplaceno... Průměrná spotřeba se měří hlavně při zajetém autě a v kombinované dopravě a né na polygonu! :) Jinak máme krasavce na cestě z výroby a moc se těšíme. Mil.

30.06.2009 | 18:00:18 | nexlan Reagovat

Luky super recka a vela stastnych km

30.06.2009 | 13:32:41 | ixo Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Chevrolet Cruze