Recenze Chevrolet COBALT LS
“Zoufalé jízdní vlastnosti, ucházející komfort.”

Autor recenze: Rychle (29 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2,2 l 110 kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 29. 2. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

2
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Při převzetí vozu měl najeto cca 10 000 km a již se trhaly kožené sedačky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

O minulých prázdninách jsem měl v USA vypůjčen od Alama model Chevrolet Cobalt. Jedná se o automobil velikost zhruba VW Bora či Škoda Octavia. V USA se jedná o nejnižší třídu. I přesto byl automobil vyveden v kůži, palubka obložená dřevem a samozřejmě automatická převodovka a klimatizace. S tímto autem jsem najel cca 6 000 km.

Jízdní vlastnosti tohoto auta byly na úrovni Škody Favorit, tudíž zoufalé. Auto bylo klasicky měkké s tím, že auto bylo vybaveno paketem pro špatné cesty a tudíž bylo ještě výše posazené. Je fakt, že záludné ale rozhodně nebylo. Zásadní ale bylo, nepřekročit rychlost 70 mph (cca 110 km/h). Nad touto hranicí se auto stalo zcela neovladatelné a navíc do něj začalo zavřenými okny! poměrně intenzivně fučet. Nad 60 mph byl jen trochu problém udržet přímý směr (naštěstí americké silnice jsou hodně široké) - auto plavalo zleva doprava díky ne zcela přesnému a hlavně moc měkkému řízení.

Jízdní komfort na druhou stranu nebyl špatný, sedadla byly pohodlná, místa fůra. Tím, že odpružení bylo měkké, auto se bezproblémů přenášelo i přes případné nerovnosti na silnici. Nutno říct, že i testy na polních cestách hodných off-roadů, přežilo s čistým štítem.

Co mně velmi příjemně překvapilo byla spotřeba, ačkoliv se jednalo o automat s motorem o větším objemu (české podmínky), tak celková spotřeba za oněch 6 000 km nepřekročila 8 l, což jsem skutečně nečekal.

Objem motoru jsem zjistil až následně a překvapila mě jeho velikost a výkon. Bohužel zde nepříjemně, pocitově jsem to odhadoval někde na 2 l a pod 100 kW.

Velikost kufru byla odpovídající dané třídě, ale v porovnání s naší konkurencí mně přišel menší otvor pro nakládání zavazadel (jedná se o model sedan).

Hlavní výhody:
spotřeba
jízdní komfort

Hlavní nevýhody:
zoufalé jízdní vlastnosti
profukování oken již při rychlosti nad 110 km/h

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Chevrolet

Vložit komentář

Model

Oprava: šlo o model LTZ, ne LS

03.03.2008 | 08:57:22 | Rychle Reagovat