Recenze Kia Cerato
“Nenáročný společník”

Autor recenze: Miki (27 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,6 16V Stav km při koupi:64 000 km Stav km nyní:131 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,03 l/100 km Vloženo: 19. 11. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je služební. Od nového ho zajížděl kolega. Za ujeté kilometry se nevyskytly poruchy. Bylo servisováno autorizovaně, po uplynutí záruky v neautorizovaných servisech. Výměna rozvodů a řemenů příslušenství při 100 tis najetých km. Olej plná syntetika - výměna vždy po ujetí 15 tisíc km. Ve 120 tisících výměna brzdových destiček.
Originální pneumatiky Kumho vydrží opravdu hodně.
Jinak mám pocit, že motor by dokázal víc, ale nejspíš ho krotí emisní limity. Otázka je jaká by potom byla spotřeba. Úplně souhlasím se zde již uvedenou recenzí, že puštěná klima ubírá motoru chuť do otáček. Předjíždění si někdy raději rozmýšlím dvakrát. I s nohou na podlaze je zrychlení "vlažné", navíc doprovázené hlasitým "soundem" motoru.
Spotřeba - za ujeté km vychází průměr na 7 litrů, avšak pravda je, že se nesmí moc spěchat. Při dálníčním přesunu rychlostmi 120-130 km/hod se při obsazení třemi osobami hravě šplhaha i přes děvět litrů.
Motor snese i 91 oktanový benzín.
Řazení je u tohoto auta spíše horší. Synchonizaci obecně trvá delší dobu srovnat otáčky kol, někdy se to prostě dokonale nepovede.
Osobně jsem si pořád ještě nezvykl na delší zpětnou vazbu u plynového pedálu - přestanete přidávat plyn ale motor ještě okamžik točí stejně vysoké otáčky. Je mi to nepříjemné, ale myslím, že takto to mají všechny benzínové motory Kia.
Auto je spolehlivé, nepochybně to tehdy byla dobrá koupě.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cerato

Vložit komentář

poznam jedno naftove cerato co ma uz cez 300tkm a stale beha ako hodinky

30.11.2009 | 11:16:49 |  Reagovat