Recenze Lada Samara 2109
“Dobré auto dnes už zastaralé přemýšlel bych do budoucna o Kalině jako cenově přijatelném nástupci.”

Autor recenze: Jorg (32 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1300 Stav km při koupi:45 000 km Stav km nyní:76 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 8. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: S120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Hned po koupi problém s karburátorem, nový termostat. V průběhu let nový alternátor /kupodivu repase by vyšla za zhruba stejnou cenu/, vodní čerpadlo, spojka. Jinak téměř žádná koroze /je garážované/, vypadá zachovale.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Kdysi to bylo slušné auto /jako u nas Favorit-Forman-Felicie/. Má velkou světlou výsku - dobrá průjezdnost ve ěpatným terénu, dobře tlumí na nerovnostech, hodne se naklání v zatáčkách proto se musí vybírat pomalu.

Hodnotil bych ji asi tak... kdysi byly u nas Lady v porovnání se S120 brány jako lepší auta, tak u Samary platí to samé v porovnání s Favoritem. Lehký a poměrně robustní auto, které už patří do jiné doby. Ale stejně jako i dnes jezdi Favority i Samara zvladne moderní provoz i když ne na jedničku. Po dálnici max. 170, ale vyzhovuje jí 130 na pětku.

Bohužel můj model měl slabší motor /osazovaly se také 1500/, takze do stoupání se musí podřazovat možná až moc. Přestavěl jsem jí na LPG, průměrná spotřeba cca 9l/100km. 2109 je hatchback, jako docela vysoký řidič mám vpředu prostoru možná až zbytečně moc.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Lada Samara

Vložit komentář