Recenze Volvo 740 Bushovka
“Švédský tank!”

Autor recenze: STWondr (19 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:2300ccm Stav km při koupi:298 000 km Stav km nyní:310 895 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 14-15LPG l/100 km Vloženo: 1. 5. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 /130

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při koupi jsem hned vyměnil koncovku výfuku ,asi uražená.

Prasklá bandaska na vodu do ostřikovačů


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je velice spolehlivé a nenáročné na udržbu, na rok svého vzniku je poměrně sofistikované (čidla na brzdových kotoučích) ,na jízdních vlastnostech je přeci jen znát jeho zadní tuha náprava a poněkud větší váha.

Pohon zadní nápravy je velmi vhodný pokud si chcete užít dost zábavy ale v zimě je to očistec, proto doporučuji investovat do kvalitních zimních pneu:-). Motor ktery je považován za vubec nejspolehlivěší motor volvo,mohl by však s přihlédnutím na spotřebu mít přeci jen větší výkon ale na bežné ježdení plně dostačuje i na dalnici se auto dá provětrat a 200km/h pro něj není velkým problémem.

Co se týče výbavy a praktičnosti je to prostě luxusní auto s velkym zavazadelníkem, odveze vše na co si vzpomenete. A také bezpečnost toho to automobilu je na velmi vysoké urovni, sice neprošlo žádnými testy euro ncap ale sama továrna v době vzniku auta jej testovala při ruzných podobných testech. Ne nadarmo se jim říká Švédské tanky, jen pohled na masivní a robustní karoserii (mimo chodem velmi dobře ochráněnou proti korozi a jiným povětrnostním vlivům) ve vás vyvolá dojem kvality.

Volvo 740 GL je za cenu rozchechtané Felicie kus bezpečného a poměrně výkonného vozu se kterým se nebudete stydět zaparkovat vedle Passatu nebo Octavie.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Volvo 740

Vložit komentář

Ano, jistě...volva jsou prostě synonymem bezpečnosti...
Důkaz naleznete třeba tady:
http://www.kokos.cz/2008/crashtest-volvo-940-vs-renault-modus/

21.08.2009 | 14:57:43 | Kvíčala Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Volvo 740