Recenze Honda CBR 900 RR Fireblade 929RR
“Super supersport. ”

Autor recenze: Jawasaki (27 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:929 Stav km při koupi:19 500 km Stav km nyní:24 000 km Způsob řazení:manuál Status motocyklu při koupi:ojetý Jak dlouho motorku používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 23. 10. 2009

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí motorka: Yamaha YZF 1000 R Thunderace

Koupili byste další motorku tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na motorce

Motorku jsem koupil jako druhý majitel. Byla po havarii na předek, ale velice dobře opravena. Bohužel předchozí majitel netrefil odstín, tudíž místo žluté je tmavěžlutá až oranžová.

Po koupi jsem řešil akorát výměnu oleje, přední pneumatiku, která byla pro moje potřeby příliš tvrdá, nehledě na to že byla stará. Dále bylo potřeba vyměnit přední brzdové destičky a proběhla kontrola ložisek na předním i zadním kole. Vše ok.

Další muškou je neoriginální přepínač na pravém řidítku, který má bohužel o maličko větší průměr uchycení než má mít, tudíž trošku prokluzoval. Vyřešil jsem vystříhnutím obdélníčku z cyklistické duše a vypodložením. Funguje jak má.

Druhý přepínač na levém řidítku působil neplechu při přepínání na dálková světla. Problém byl zakopán v prasklém plíšku uvnitř přepínače. Sletováno - funguje bezvadně.

Další mechanické závady se neobjevily.

Následoval mnou zaviněný pád, kdy jsem ve Francii podcenil jednu zatáčku. Z toho si odnesla motorka několik škrábanců na plastech, ulomenou řadičku a blinkr.

Jinak zatím bez poruch. ,


Hodnocení a zkušenosti s motorkou

Motorka perfektně drží stopu, na plyn reaguje výborně. Po přesednutí z Thunderace mi trošku schází výkon v nízkých otáčkách, což ale bohatě vynahrazuje výše. Průběh výkonu je uhlazený od 5000ot/min zabírá již obstojně až do svého maxima. Žádné kopance ani díry se nekonají.

Motorku jsem koupil s karbonovým výfukem Gianelli. Perfektní zvuk, v nižších otáčkách je klidný sytý, ve vyšších už o sobě dává vědět, ale nic přehnaného. Prostě jak to má být.
Zde musím trošku žehrat na výrobce výfuku, kdy objímka držící výfuk u stupačky spolujezdce mi přijde značně poddimenzovaná a asi po dvou měsících ježedění praskla a výfuk tak zůstal pouze ne přírubě. Rozhodně nikomu nedoporučuji takto jezdit dále, protože jsem to podcenil a výfuk se mi i s přírubou nedávno ulomil na svodu.

Motocykl má příjemně veliký úložný prostor pod sedačkou spolujezdce. Na supersport až nečekaně veliký.

Brzdy jsou dostačující, ale mohly by být i ostřejší. Dávkují se jinak dobře.

V zatáčkách sedí jako na kolejích, žádné kroucení. Pochvala pro rám.

Pro mě ideální motorka na lehčí cestování a dobré sportovní svezení. Je to stroj, který ještě sem tam nějakou drobnou chybku odpustí a není záludný.

Vřele doporučuji.

,

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CBR

Vložit komentář