Recenze Citroën Berlingo 2.0HDi Muĺtispace
“Vynikající rodinný vůz.”

Autor recenze: Falco (35 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:114 000 km Stav km nyní:153 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 25. 9. 2005

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën Berlingo 1.9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto v době zakoupení mělo vadný stabilizátor LP kola, prasklé přední okno a nefungovaly ostřikovače.

Po dvou letech aktivního užívání musím konstatovat, že Berlinga jsou opravdu "držáci". Je znát, že jejich základ tvoří malá dodávka a jsou stavěné i na hrubší zacházení. Za celou dobu co jsem vlastnil jakékoliv Berlingo (posledních 5 let) se mi nestalo, že by mne někam nedovezlo, nebo jinak zklamalo. Pouze jednou se mi při jízdě stalo, že mi zničeho nic zhasl motor a rozsvítila kontrolka "závada na motoru". Byl jsem dost vyděšen a po telef. konzultaci se servisem jsem pomalu dojel do nejbližšího servisního ho místa, kde po připojení na počítač zjistili příčinu - "vysoký tlak nafty". Bylo to v době, kdy veřejností cloumala aféra "zakázaných příměsí" do paliv.

Jedinou slabinou Berlinga jsou stabilizátory předních náprav. Na našich katastrofálních silnicích vydrží tak 20-30 tis. km a čeká výměna (cca 1500 na jednu nápravu).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Berlingo je pohodlné, svým podáním spíše rodinné auto. Oba motory ketré jsem měl možnost vyzkoušet (1.9D a 2.0HDi), jsou odpovídající a dostačující. S 1.9 je Berlingo "klasický dýzl", tj. lenoch. S 2.0HDi téměř nepoznáte, že jedete nafťákem. Jen u pumpy. "HáDéíčko" si totiž vezme příjemných 5-6l nafty (pokud jedete piáno - na dálnici pak i 7l) na 100km.

Jízdní vlastnosti typicky francouzské. Auto má měkké pérování a to může způsobit trošku podivné pocity při ostřejším projetí zatáčky, kdy se auto nakloní více než např. VW nebo Škoda. Ale zdání klame a nechá se s ním jet i hezky z ostra. V zatáčkách hezky sedí a má příjemný průběh akcelerace, kdy táhne hezky "odspodu", tj. zabírá již od nějakých 1500-1700 otáček a ve chvíli kdy zatlačí turbo, máte pocit že vás zezadu někdo popostrčil.

Uvnitř je spousta místa pro posádku, hodně místa pro nohy i nad hlavou a to i vzadu, kde jsou sedadla o něco výš než jsou přední a je velice příjemné tam sedět. K zadním místům se přistupuje posuvnými dveřmi, což je velice příjemné a praktické. Zavazadlový prostor je úžasný a např. manželka si velice pochvalovala, že když jsme nakládali hluboký kočárek, nemuseli jsme ho skládat. Opravdu se nemusíte bát, že byste se při cestě na dovolenou museli omezovat v počtu zavazadel, která si s sebou vezmete. Občas jsem měl pocit, že je Berlingo bezedné.

Z auta je výborný rozhled, jediné co mi snad trochu vadí, jsou silnější A sloupky. Výborně se s ním manévruje, servo pracuje špičkově a parkovat můžete klidně jedním prstem.

Jediné co můžu říci závěrem je, že ho můžu vřele doporučit všem, co hledají rodinný pohodlný vůz.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Berlingo

Vložit komentář

nesouhlasím

Co se týče stabilizátoru to souhlasím,další věc je zadní náprava,auto po ročním užívání vypadá zezadu jak přeložená Tatra(oprava kolem 8tis nutná výměna zadní nápravy,když se vám nešťasně ulomí výčko nádrže nezavřete dveře(pokuď teda nemáte šikovné malé ruce kterými zatlačíte spínač u nalévacího hrdla,posunovací dveře) a šikovný systém HDi který si opravdu vybírá naftu,sedadla jsou opravdu tvrdá,což bych u této značky nečekal,pořádně to netopí,ale jak se říká 100 lidí 100 chutí

04.02.2009 | 20:18:22 | an Reagovat

je to paráda, mám 1.9 D a jsem spokojen, držák, stabilizátor neměněn

26.09.2005 | 16:28:03 | Petr Reagovat