Recenze Citroën Xantia Hatchback
“Nadprůměrné auto s úžasným jízdním komfortem a vynikající spotřebou za dobrou pořizovací cenu.”

Autor recenze: IVO Vítek / PONKA (27 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.9TD Stav km při koupi:60 000 km Stav km nyní:142 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 24. 10. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lada 1600 Citroën CX 2.0,Citroën ZX break 1.9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Klasické poruchy těchto vozů s hydropneumatickým odpružením - výměna koulí(akumulátory tlaku), prasklá hydraulická hadice. Zadrhávání volantu po čtvrt otáčce - promazání.

Klasická údržba - přední brzdové kotouče, brzdové desky, lanovody ruční brzdy, čepy, chladič, žhavící svíčky. Jelikož nejsem žádný drobek - prasklo mi opěradlo sedadla - pravá strana. Koupil jsem z vrakáče, stejné za 500Kč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem mám jen ty nejlepší zkušenosti, je spolehlivé se skvělým poměrem cena - jízdní komfort - výkon. Spotřeba vozu je naprosto udivující, i při svižnější jízdě si auto nebere moc paliva (8L/100km).

Vůz má nádherné elegantní a lehké francouzské tvary a svezení s tímto autem i při katastrofální situaci našich vozovek patří k opravdové lahůdce. Vůz doslova přehoupe všechny výmoly, boule a hrboly, bez toho, aniž by posádce znepříjemnily cestování. Smůlu mají pouze ti jenž mají mořskou nemoc, ta se dá krásně prožít na zadních sedadlech !!!

Co mi pouze vadí je absence předních světlometů s čirou optikou, která není k mání ani u novějších vozů s motorem HDi (Příklad by si Citroën měl vzít od nedalekého Peugeota 406). Vůz jsem koupil po leasingu od 1. majitele, byl zakoupen v ČR, se servisní knížkou a na tachometru tehdy měl 60 000 km. Nyní má s úspěchem odjetých, poctivých 140 000 km, lehkým součtem zjistíte, že jsem najel nějakých 80 000 km. Vůz slouží denně v zimě i v létě a i v zimním období pracoval bez problémů.

Při koupi těchto vozů v autobazarech je třeba dbát na pravidelné servisní prohlídky a kontroly stavu hydropneumatického pružení. Vůz by měl mít k dispozici servisní knížku. Neodborné a prozatimní opravy Xantie můžou novému majiteli připravit nejednu krušnou chvíli a k čemu je pak auto, na které se nedá spolehnout, byť je sebelevnější a sebepěknější. Přitom náhradní díly si šikovnější uživatel sežene za průměrné ceny, jako u ostatních automobilů.

KDYŽ SE MNE TEDY NĚKDO ZEPTÁ JESTLI SI MÁ KOUPIT XANTIJKU, PTÁM SE OBRATEM - ZA KOLIK ?? JAKOU ?? JAK STAROU ?? KDE ?? a to nejdůležitější - JE PRAVIDELNĚ SERVISOVANÁ ??

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Xantia

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Citroën Xantia