Recenze Citroën ZX Aura 1.9 D
“Dobré auto s levným provozem.”

Autor recenze: Jarda (28 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1.9 dIESEL Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:306 600 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 1. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R21

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím bez závad,akorát při brždění slyším rány od levého zadního kola nevíte někdo co to může být.Ještě jsem se na to nedíval dělá to asi týden.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nikdy jsem Citroen ZX nijak nevnímal a ani po něm netoužil.Koupil jsem ho od známého,jen proto,že je v naftě a byl za dobré peníze,(před rokem za 30000,-) a je i v dobrém stavu,po koupi sem tam nic neměnil,vše bylo v pohodě.
Už když jsem se poprvé svezl auto mě mile překvapilo,dobrý posaz za volantem,pohodlí,dostatek prostoru.Dobrá vychytávka je posuvná zadní sedačka.
Fantastická spotřeba průměr 5,5 litrů.

Motor na to,že je bez turba tak tahá docela slušně,hlavně není ani pocítit rozdíl když jedu sám nebo v 5 lidech.Potěšila mě i bohatá výbava (centrál na dálku,servo,elektrická okna,zrcátka i šíbr,mlhovky,ostřikovače světel,tažné no supr).
Zkrátka a dobře jsem velmi spokojen.

Jediné co mi dost vadí je jeden stěrač čelního skla,to Francouzi jaksi nevychytali,připomíná to Oltcita a nehledě na to,že to stírá malou plochu.Design vozu by také mohl být hezčí,ale to už je věc názoru.

Pokud někdo chcete kupovat ZX,doporučuji model Aura,nebo Volcane hlavně si nekupujte model Reflex to nemá ani centrál.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën ZX

Vložit komentář

zadní náprava

U zadní nápravi automobilu Cit. ZX Aura by měla vikazovat přiřizovací účinek, chtěl bych vědět jestli byste někdo vevěděl jak to praktycky funguje nějaké nákresi nebo internetové stránky. děkuji a byštak mi prosím napište na eamail. Jinak si myslím že repase se nedá určit kolik bude stát jde oto v jakém je stavu a jestli se díli kupují s prvovíroby nebo někde na tržnici a samozřejmě kde a kdo to provádí. Děkuji

18.11.2008 | 17:29:32 | Pavel Reagovat

repase zadní nápravy

Nemohu souhlasit s názorem, že repase zadní nápravy vyjde na 10.000Kč! Zadní náprava se běžně repasuje za 4 až 5 tisíc. Navíc nejde ani tak moc o silentbloky, jako spíše o jehlová ložiska. Každopádně je dobré při klepání v zadní nápravě navštívit servis! Včasná diagnostika skutečné závady určitě ušetří případnou pozdější a dost možno nákladnější opravu.

22.11.2007 | 17:44:30 | ceeba25 Reagovat

rány

Ty rány se ozývají bežně u starších zx. Jde o šptný silentblok zadních ramen. Pokud ti to příliš nevadí, tak s tím klidně jezdi dál. Jinak oprava vyjde celkem na dost. Někde jsem kdysi na internetu našel že zgenerálkovaná náprava výměnným způsobem vyjde kolem 10000. Dělají to někde u Příbrami. Je to komplet silentbloky, torzky atd.

06.07.2007 | 15:48:06 | skudr Reagovat