Recenze Daewoo Matiz
“Skvělé malé autíčko.”

Autor recenze: Janča (19 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:0,8/benzín Stav km při koupi:30 000 km Stav km nyní:37 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 26. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 11 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Matize jsem si koupila nedávno. Neměl zatím větší poruchu. Doplňovaly se jen kapaliny. Předchozí majitelé byli důchodci, starali se o auto perfektně a bylo garážované.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S Matizem jsem velice spokojená. Jezdila jsem s ním i v autoškole, proto jsem si ho koupila i jako své osobní auto. Nemohu si ho vynachválit. Nechtěla jsem žádné silné auto, ale auto s kterým v pohodě kdekoliv zaparkuji a vejde se mi do něj i nákup.Neuvažuji o koupi jiného lepšího auta.Matize jsem koupila od důchodců, takže je v perfektním stavu.

Co se týče komfortu, tak mi Matiz vyhovuje. Jezdím s ním akorát do práce a na nákupy. Ideální auto pro ženu. A s dnešní cenou benzínu bych určitě nechtěla auto, které má velkou spotřebu, protože pochybuji,že bych s ním pak mohla jezdit každý den.

A i když teď je zase chladné počasí, tak bez problémů nastartoval. Sestra taky vlastnila Matize, ale z důvodů dvou dětí a každodenních nákupů se ho rozhodla prodat, pokud vím,tak s ním taky byla spokojená, měla starší verzi z roku 1998.

Co se týká bezpečnosti, není to nic moc, nepřála bych si nabourat, ale to je negativní vlastnost snad každého menšího auta, netýká se to jen Matizu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 11


Komentáře uživatelů k recenzi Daewoo Matiz

Vložit komentář

Maty je úúúžasné auto, pro ty co jezdí každý den i 3x úplně luxusní, malá spotřeba, rychlá údržba, centrální zamykání, mám ho půl roku a neměnila bych...

29.09.2011 | 19:36:48 | Věrka  | 90.182.242.* Reagovat

Matiz v autoškole? To koukám. Ale jinak, Matiz jí bude vyhovovat tak dlouho, dokud ji někdo neposadí do lepšího. Až se sveze v lepším, nebude už Matize chtít. Znám to, byl to můj případ.

07.02.2009 | 18:12:34 |  Reagovat

v pohode

chlapci neberte majiteľke radosť z auta,ako približovadlo do mesta je to dobrá voľba,spotreba je v pohode,parking skoro všade,nákupná cena je celkom priaznivá,záujem zlodejov nulový a čo sa spoľahlivosti týka,nie je to zlé...máme jeden v rodine r.v.1998 doteraz bez jedinej závady,akurát vymenená stredová časť výfuku a kábel ku sviečke za 180 Sk...najazdené 75 000 korózia žiadna,kúpené nové...tak klídek:-)

29.04.2008 | 14:30:59 | kakafko Reagovat

Matiz pouze do města, nebo na vesnici

Neberu majitelce nadšení z auta a přeju jí mnoho km bez poruch a bez nehod.

Tohle auto, se stejnou kubaturou, jsem měl možnost vyzkoušet si na dovolené na Korfu. Je to fakt slabý motor, i na tak malé auto. Jezdili jsme v tom dva dospělí a jedno dítě a autíčko mělo co dělat, aby vůbec vyjelo větší kopec. I když má 5 kvaltů, jezdil jsem jen na 2., nebo 3. stupeň. Je sice pravda, že na tamních úzkých silničkách plných zatáček "vraceček" se toho moc předvádět nedalo, ale byla to fakt bída, když sem pustil klimu, tak to skoro nejelo.

Podle mého názoru se tohle auto hodí jen na popojíždění ve městě, nebo na venkově mezi vesnicema. I na běžných silnicích I. třídy dost ztrácí a to i na jiná malá auta.

Auto jsem měl jen na 5 dnů, takže ho nemůžu blíže hodnotit. Můj dojem může být zkažen ale i tím,že auto bylo z půjčovny a bylo možná "odbyté", i když mělo najeto asi jen 20 tkm. Pod tímhle dojmem bych ho ale nepořídil ani jako "druhé" auto rodiny.

26.03.2008 | 15:04:18 | Tomy Reagovat

janys

holka má 19 let kde má vzít na nové či jeté lepší auto, právě dodělala autoškolu, má minimum zkušeností s řízením vozidla, v autoškole jezdila v matizu, tak se jí nedivím že si koupila právě toto autíčko, věřím, že za nějaký pátek až nasbírá více zkušeností za volantem a pokud jí peněženka dovolí si koupí lepší, větší, bezpečnější a dražší vůz, holka ať ti matizek slouží bez poruch a ty vždy dojeď do cíle bez nehod a ve zdraví

26.03.2008 | 11:50:01 | Jarda Reagovat

Matíz a Smárt,pro ženský král... :-)

26.03.2008 | 09:07:05 | LordMAsterbox Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Daewoo Matiz