Recenze Fiat Croma 2,5 TD
“Super, budu jezdit dokud jí nestrhnu dráp.”

Autor recenze: Ruda (30 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:2.5td Stav km při koupi:165 000 km Stav km nyní:300 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 23. 12. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Scorpion

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

- Zadní silenbloky
- EL. stahovaní


Hodnocení a zkušenosti s autem

Před čtyřma rokama jsem schaněl auto na tahaní nebot scorpio mělo malo na kouli a motor 2.0 ie nic moc.Od cromy mě každy odrazoval, já k ní důvěru taky moc neměl i když dělám od roku 98 jenom fiaty.Potom jsem se svezl a to rozhodlo, výkon mně natchl a do dneška jsem strašně spokojený.

Většinu km najedu s podvalníkem takže mám spotřebu 9-10litrů, je fakt že jsem za tu dobu mněnil skoro všechno ale nikdy mně auto nezradilo, jenom jednou mně po cestě prasknul klínový řemen na alt.

Musím reagovat na uvedené závady ostatních pisatelů jako vady elektriky a funkčnost checku, za celých 135tis km mně check funguje tak jak má, každá signalizace závady je oprávněná a po odstranění, třeba málo vody, oleje, žárovka, check funguje. Mněl jsem další čtyři cromy sice 2.0, všechny to byly dovozy a pokud mněli check tak fungoval, a dvě z nich měli najeto přěs 300 tis km. Podlemně je za závadama jenom neodborná montáž čehokoliv at to jsou rádia, alarmy, různé domácí tajné vypínače, a podobně.

Co se týka koroze tak zadní lemy dobrý, ale už jsem musel vyvařovat díry u ramínek zadní nápravy.

Za ty čtyři roky jsem musel měnit toho dost tak se nelekněte ale myslim že to jsou spotřební součastky - přední kotouče dvakrat, první vydrželi 120 tis km myslim na to že to byli nejlevnější repliky tak je to úctyhodný, destičky třikrát, zadní kotouče třikrat i s deskama, komplet tlumiče nový, zadní už tečou, zadní silebloky snad čtyři krát, nový kuláky v ramenech, u spolujezdce jsem ho mněnil i se zadním silenblokem dvakrát, nový lanovody, spojku,u spolujezdce ložisko v zadu obě,mněnil jsem cífku na starteru, termostat mněnim každej rok ještě že stojí dvě stovky, žhavičky jednou, vlnovec na výfuku, zadní díl výfuku. Potom jsem kupoval přední lampy (žádný nový model neoplývá svítivostí) v jednom roce jsem musel mněnit postupně všechny el. stahovačky, chladič mně schnil no a jinak opravdu dobrý kdyby v zimě nezamrzaly zámky dveří a lanovody tak jsem strašně spokojený.

Omluvte případné hrubky, Fiatu zdar!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Croma

Vložit komentář

Dobrý dělník!

Cromu 2.5TD mám tři roky až na menší vyhrady jsem spokojen.Na 270tis.km jsem měnil komplet přední kuláky všechny silentbloky i na motoru,vlnovec výfuku,přední tlumiče,ložiska předních kol,venkovní mažety poloos.Na zadní nápravě:komplet silentbloky,lana ruční brzdy,desky,náboj zadního kola.Nemám funkční ABS vyndat kolové snímače je takřka nemožné bez poškození a nové jsou docela ranec.Auto mam v plné výbavě vše plně funkční mimo již zmiňovaného ABS a el.sklápění zrcátek,jo a ted nově ještě tachometr zakouřilo se a nejde.Jinak je to pracant k pohledání a utáhne skoro vše jezdím kolem 10litrů škoda že nemá šestku motor by to zvládl.Doporučuji pouze v dobrém stavu dovezenou z Německa.

13.01.2007 | 15:18:31 | Honza Reagovat

No scorpio se spíš tahá !!

25.12.2005 | 20:24:05 | golfis Reagovat

Na tahani

se taky pouziva scorpio 2.9 a ne dvoulitr. Tak se prober.

25.12.2005 | 09:44:59 | Demo Reagovat