Recenze Fiat Multipla
“UFO na cestách.”

Autor recenze: darko (34 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.6 16v Stav km při koupi:126 000 km Stav km nyní:127 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 26. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Laguna 1.816 v

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prasklé lanko sklápění prostředního, předního sedadla.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tento opravdu velkokapacitní MPV jsem si koupil zejména kvůli tomu , že se liší od ostatních tuctových , nudných aut.

Prostor v autě je opravdu velkorysý .Jsou tu dvě řady tří plnohodnotných sedadel které můžete zklápět a vytahovat z auta v téměř libovolných kombinacích.Vychvalování Škody Roomster o "variabilitě zadních sedadel" u mě vyvolává záchvaty smíchu.
Ač je automobil je vizuálně o dost širší než ostatní auta ,není tomu tak.Karoserie je o něco širší , boční skla jsou kolmá a čalounění dveří je tvarováno tak, aby nezabíralo místo v interiéru.Zrcátka jsou postaveny na výšku. Výsledkem je to, že s Multiplou lze bez problémů zaparkovat v běžné garáži ( o šířce 2,3 m).

Motor 1.6 16v je na tento vůz poměrně slabý. Ale na běžné ježdění to úplně stačí.
Milým překvapením bylo , ač je tvar auta dosti "krabicioidní", do rychlosti 110 km/h jsem neslyšel ŽÁDNÝ aerodynamický šum.Motor v kabině jen tiše bzučí.Za jízdy kromě autorádia a ventilace topení nic neuslyšíte.

Orig. autorádio,ač vypadá jako dětská hračka , hraje velice slušně a je dobře vybaveno ( jedná se o zn. Blaupunkt ).

Ovládání řízení , řazení a pedálů jde lehce a přesně.
Doplnoucí informace berte s rezervou , auto mám velice krátce

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Multipla

Vložit komentář

Auto má neotřelý a velice jiný design a není pro konzervativní oči a to, že je jako jediné auto uložen v expozici muzea moderního umění v NY jak automobilový inovativní design, mluví za vše. Já osobně tohle auto obdivuju a řidič, který si ho koupí je svým způsobem hrdina, když přejde hloupé plky okolí.

22.02.2009 | 12:25:03 | LZart Reagovat

recenze po 1000 km? snad pozdeji pridas dalsi postrehy a nazory. S timhle autem jsem jeste nemel tu cest, nicmene pojem UFO je myslim si presny :-) Predek je opravdu z hlediska designu hodne odvazny. Koneckoncu Fiat se nikdy nebal extremu a experimentovani po vzhledove strance a mnohdy sklidil ovace. S Multiplou si ale uz ukrojil velky krajic a slapl trochu vedle. Variabilitou je na tom Multipla verim uz lepe.
Co se tyce konzervativnejsiho Roomsteru, jsem trochu zklaman... podivam-li se z boku, nemuzu se ubranit pocitu, ze Roomster je jakoby "mutant" dvou ruznych aut, linie oken jsou naprosto neslucitelne, nemluve o predku, kde designeri nemuseli do takove miry kopirovat novou Fabii...

28.05.2007 | 13:26:33 | diego Reagovat

Myslím,že nová Multipla je na tom s vnějším vzhledem o poznání líp než starší model.Vnitřek vozu je apsolutně špičkový a vychvalování hibridu typu Romster musí u soudného motoristy vyvolat usměv ve tváři!!!

27.05.2007 | 20:49:48 |  Reagovat

Pravdou je, že Multipla je z predu asi najnechutnejšie auto na svete.

27.05.2007 | 18:40:32 | Petrík Reagovat

já mám dávivý reflex na roomstera.Jde vidět že si do multiply ani nenahlédl natož v ní seděl.Všechny ty dnešní rádoby MPV můžu jít do ha..zlu

27.05.2007 | 17:07:34 | darko Reagovat

Dá se souhlasit,že to je praktické auto,věřím že je a snad i bude spolehlivé - ale na oko vyvolává dávivý reflex a červenou vyrážku,a je odpornější než Oltcity/Maluchy/Š 105 dohromady.

27.05.2007 | 09:59:43 |  Reagovat