Recenze Ford Fiesta Fashion
“Bezproblémové auto s pěkným designem.”

Autor recenze: FeeBee (32 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:9 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 9 měsíců Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 12. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 106

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Od koupě vozu až doposud se neprojevila žádná porucha.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ford Fiesta vlastním od prosince 2007. Současný stav tachometru je něco málo přes 9000 km. Spotřeba je 6,8 l. Při výběru vozu jsem váhala mezi Hyundai Getz, Suzuki Swift a Fordem Fiestou. Po zkušebních jízdách to u mne vyhrála Fiesta. U Getze se mi zdála slabá výbava, jejíž vylepšení by posunulo cenu podstatně jinam než je v základu. U Swiftu se mi moc líbila síla motoru, ale bohužel mne odradil malý prostor v horní části kufru (vozím dva psy, takže jsem preferovala dostatek místa jak v kufru, tak i "u zadního okýnka". Ode dne zakoupení se na voze neprojevila žádná závada. Všechno funguje tak, jak má. Interiér je hezký, sedadla se zpočátku jeví jako tvrdší, ale jde o zvyk. Do kufru jsem si nechala dát gumovou "vanu", což je bezva věc, obzvlášť vozíte-li psiska. :)

A teď výhrady:

Trošku mi kazí super dojem poměrně hlasitý motor. Někomu to nepřipadá, ale já mám pocit, že by auto mohlo být tišší.

Spotřeba 6,8 l u jednoho z nejmenších z rodiny Fordů mi taky přijde docela dost, ikdyž vím, že někdo má ještě vyšší. Nevím, jak to udělat, abych se dostala pod 6 litrů? :)

Když to celé uzavřu, tak jsem ráda, že jsem si Fiestu pořídila. Těší mě její bezproblémový provoz (a doufám, že ještě dlouho bude!), spolehlivost, funkčnost a taky pěkný design. Při výběru nového vozu jsem dost váhala. Pochopitelně každý může natrefit na "pondělní" výrobek :) , ale dle sdělení známého z oddělení likvidací škod při autonehodě je lepší se některým značkám vyhnout už u důvodu "papírové" karoserie s absencí airbagů.

Přeji všem při výběru nového vozu šťastnou ruku a spoustu najetých kilometrů bez nehody!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fiesta

Vložit komentář

spotreba

No ja by som k tej spotrebe dodal ešte to, že dosť to ovplyvňuje klimatizácia. Spomínali ste, že denne používate v zime ohrievanie čelného skla. Moja osobná skúsenosť - Ford Fiesta - nová - palubný počítač mi teraz ukazuje celkový priemer 6,3 l/100km. Jazdím svižnou jazdou (až až svižnou) a merám si presnú spotrebu tankovaním plná-plná nádrž a stále mi vychádza spotreba veľmi dobrá. Je to ešte surový motor síce (8,5 tis. km) ale som s ním nadmieru spokojný - 1,25 l s výkonom 60 kW. A ešte spomeniem, že na leto mam 15palcové pneumatiky a na zimu 14. Ale pri používaní klímy fakt ide spotreba skoro o liter hore, tak pozor na ňu.

03.08.2009 | 10:43:11 | orfeus Reagovat

Spotřeba

Opravdu dost záleží na stylu jízdy a poměru město-mimo, pokud pominu dálnice. Máme doma fiestu s motorem 1,3 44kW, ale myslím, že ta vaše bude asi 51 kW a v létě s ní manželka jezdí kolem 6 a v zimě 6,5 l. Léto pneu Continental Eco 3 a v zimě GoodYear UG7. Úplně to nešetří, ale zase nejezdí stylem brzda-plyn. Jezdí hlavně do zaměstnání 30km. Já jsem neměl problém být na delší trasy se spotřebou lehce přes 5,5 l a to jsem jel normálně , samozřejmě jsme předjížděl některé pomalejší účastníky provozu, ale zase pokud to šlo, v klidu, žádná honička, ve vesnici na limitu a mimo určitě do 120km/h. Zjištěno vždy výpočtem plná-plná nádrž.

09.05.2009 | 11:55:12 | r Reagovat

spotřeba u Fiesty

Vlastním Fiestu 1,3,r.v.2003 a taky jsem měl vyšší spotřebu,než bych čekal,letos jsem vyměnil letní gumy a rázem spotřeba klesla(Slovensko 5,6l)Měl jsem pneu Continental,teď jsem na pneu Bf Goodrich od Michelinu.Pneu dělají hodně.

09.05.2009 | 11:15:32 | milan Reagovat

tak po roce...

Rok utekl jako voda a moje zkušenost s Fiestou je pořád velmi dobrá. Dosud je naprosto bezporuchová. Garančku jsem absolvovala klasicky - výměna olejů, filtrů atd. Jinak nic, žádný problém. Jediné s čím pořád bojuji je spotřeba. V současné chvíli jsem na 6,9 l. Zdá se mi to docela dost, a to se snažím jezdit "ekonomicky".
V interiéru se naštěstí neprojevuje žádné vrzání ani jiné rušivé zvuky. Rádio hraje super.
Velmi jsem spokojená s vyhřívaným čelním sklem, které při současné mrazivé zimě slouží denně.
Takže s ročním odstupem hodnotím nákup Fiesty kladně. Jen ta spotřeba....

30.01.2009 | 17:30:00 | FeeBee Reagovat

Spotreba

Jazdit na spotrebu sa treba naučiť, jemne pridavat plyn, Fiesta taha kludne už pri 1500 otačkach keď to nie je do kopca takže preraďovať čo najskôr ale zase nie dusiť. Treba to len skušať. Ja mam priememr 5,1l to je jazdené celý týždeň mesto a víkend dlhé traťe 150km a viac. Pred dvoma týždnami sa mi podarilo na 162km trati urobiť priemer 4,3l. Takže dá sa to.

23.08.2008 | 15:44:53 |  Reagovat

fiesta/swift

Taky jsem dost dlouhou dobu sledoval tyto vozy a protože jsem měl starší fiestu byla u mne na 1.místě. Ale jakmile jsem náhodou sedl do Suzuki Swift 08, vnitřní prostor a obrovská výbava za cenu 265tis mne dostala :-)

16.08.2008 | 09:23:39 | Neo-ov Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Ford Fiesta