Recenze Ford Fusion 1,4 ebony
“Auto na kvalitní cesty.”

Autor recenze: zf3 (60 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,4 benzín Stav km při koupi:4 km Stav km nyní:3 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 28. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: favorit,suzuki wagon

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Poruchy nemá, zatím se jeví jako spolehlivý pracant do každé situace.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám palubní počítač a z počátku mě nikdo nedovedl poradit jak se dostanu na momentální spotřebu.Je to tak,že při režimu průměrné spotřeby přidržíme ovladač až se se ukazatel vynuluje,potom asi 5km běží momentální spotřeba.
Spotřeba je na obsah motoru poněkud vyšší a výkon taktéž nic moc,musí se včas řadit,jinak to jede.

Jízda samotná je dosti problematická,pérování je velmi tvrdé a i když je auto určeno na městský provoz,nevyhnete se sem tam dálnici a to je opravdu hluk.Při 130 km/hod nevíte jestli to hlučí motor,kola nebo aerodynamika a nedej bože najet na dálnici u Vyškova,to je rachot.V zatáčkách sedí dobře,sedáky jsou krátké pro normální výšku.

Prostorově pro posádku bych to řadil na lepší průměr,pracoviště řidiče má dobrý výhled,ale když si dáte malou pet láhev do držáku,zavazí při řazení 5.stupni.V zadních dveřích nejsou přihrádky,spolujezdci na zadních sedadlech nemají kam uložit věci.
Kufr je dostatečně prostorný,ale jeho víko při ohnutí míří přímo na Vaše čelo,to jsem řešil reflexní samolepkou.

Sklápění zadních sedadel je časově náročné,jde ztěžka i když potom vzniklý prostor nemá chybu.

Auto je vyrobeno v Německu a je z podivem,že při dílenském zpracování má rezervy,je koupeno v akci,ale za plnou cenu by se nehodil,to by byla cena velmi vysoká.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fusion

Vložit komentář

hluk

hluk,hluk,hluk-nepočuť motor,ale hluku je moc!Motoricky bezporuchový ,slabšie dielenské spracovanie,poslabšia výbava,drahšie,menej komfortný-plasty sa uvoľňujú,lišty okolo okien sa odlepujú -skrátka auto je super až na tieto veci,ktoré som opísal.Za tie peniaze malo byť precíznejšie spracované a trošku komfortnejšie-komfort na úrovni najlacnejších áut.

25.12.2007 | 11:20:09 | milan Reagovat

Skúsenosti spolujazdca

Priznám sa nevlastním toto auto ale pár krát som sa v ňom viezol ako spolujazdec a keďže spolujazdci majú taktiež veľke slovo pri výbere vozidla pridám pár mojich postrehov pzitývnych i negatívnych.

V aute sa veľmi príjemne sedí. Sedadlá su celkom dobre tvarované ani príliš tvrdé ani príliš mekké. Vpredu pri vodičovi je naozaj dostatok priestoru a aj pre väčších ľudí ako som ja, priestor i na narovnanie nôh. Všade okolo seba máte dostatok odkladacích priestorov, či už základný odkladací priestor pred spolujazdcom, či tiež nie zanedbateľný na vrchu prístrojovej dosky.
V zadu už je priestoru o poznanie menej a ak sedíte za vodičom, ktorý má rád sedadlo zasunuté až takmer vzadu, je tam priestoru naozaj poskromne.
Jediné a hlavné negatívum, ktoré ma v aute prekvapilo je hluk. Najmä pre spolujazdcov sediacich na zadných sedadlách sa stáva kovový zvuk výfuku jedným z najdominantnejších zvukov v kabíne. To je trochu škoda lebo to uberá z inak príjemného komfortu jazdy. Asi toľko moje skromné postrehy.

L.

19.12.2007 | 12:39:54 | Laci Reagovat

"Nemecké" dielenské spracovanie

Môžem dať za pravdu recenzentovi, že "nemecké" dielenské spracovanie nie je bohviečo. Na mojom Fusione gumené tesnenia dverí boli nedotlačené, takže sa odtlačili, pri ľavom bezpečnostnom páse nebol dotlačený plastový diel, tak som to musel za montérov dokončiť sám. Proste čakal som od Nemcov precíznejšiu robotu (najmä keď som za nové auto dal 460.000 Sk !!!). Keby som to vedel dopredu, tak si isto to auto už z princípu nekúpim. Som sklamaný.

11.12.2007 | 15:14:57 | Manobb Reagovat