Recenze Ford Fusion
“Za ty peníze ujde.”

Autor recenze: Hrohro (30 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:1,4 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:6 200 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 4. 9. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fabia combi 1,9 SDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Ano, shrnutí vodící gumy v předních dveřích. Opravil jsem na místě, zatím drží.
Přední kola v krajní poloze mají jakýsi divný zvuk, jakoby drhly o podběhy či co.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem dostal jako nové služební. Neměl jsem možnost koupi ovlivnit.
1. vzhled - mě osobně se vizuálně auto celkem líbí, mám raději hranatější tvary, nemusím moc sporťáky. Auto je pro mě prostředek pro přepravu ne miláček.

2.motor a spotřeba - motor je tichy, má velice kultivovaný chod, ovšem je poněkud málo pružný a tahá jen v určitých otáčkách. Na 5 nad 110 už moc nezrychluje. Výkon je vzhledem k váze poněkud slabý. Spotřeba vzhledem k objemu už je dnes příliš vysoká. Při ekonomické jízdě jezdím za 6,2. Normální 6,5. Honitba brzda,plyn, rychlost,dálnice 7,5.

3. jízdní vlastnosti a ovládání
Řazení je poněkud nepřesné, řadící páka je dlouhá, ale příjená na omak. Spojka jde velmi lehce. Posilovač má standardní sílu. Ovládací prvky jsou umístěny vcelku přehledně. Občas mi dělá problém jiné ovládání stěračů než ve Škodovce a nezaujalo mě přepínání potkávací a dálkové(občas dálkové zůstanou a musím je opět přecvaknout). Volant má akorátní rozměry a výstupky na 10 a 14 hodinách jsou příjemné na ovládaní. Nepraktické je podle mě ovládání oken - nelze stáhnout celé dolů, jen u řidiče a to dolů. Poměrně kvalitní je rádio s CD. Klíma funguje.
Podvozek je poněkud neklidný a auto na nerovnostech skáče a má tendence nedržet stopu. Podvozek spolu s vyššími pneumatikami je naladěn spíše komfortně.

3.Prostor a ergonomie
Vyšší karoserie je pohodlná pro nastupování a rozhled. Výhled horší přes tlusté sloupky, vzadu menší okno. Auto je vevnitř prostorné, všichni cestující mají dost místa. Kufr postačuje, dobrá je nízká nakládací hrana. Systém sklápění sedadel je dobrý, horší je když sedadla dávám nazpět - musím je tlačit velkou silou, nebo posunout obě přední sedadla dopředu.

Závěrečné zhodnocení: Fusion je typické auto pro ženy s kočárkem nebo starší konzervativní lidi, kteří ocení relativní jednoduchost a jistotu ovládání, dobrý přístup a slušný výhled. Je alternativou k Fábii. Ničím výrazně nevyčnívá ani nezaostavá. Takové průměrné auto. Vzhledem k počtu kilometrů nelze hodnotit spolehlivost, ani kvalitu a cenu servisu.
Jako firemní bych ale spíše volil diesel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fusion

Vložit komentář

Auto budu mít v lednu cca 2 roky(obsah 1.4).Používáme ho z 90% ve městě pouze na nezbytně nutné věci.(proto zatim najeto jen 10000km )Také jsem tenkrát řešil zda koupit či ne.Takže můj verdikt nyní.Auto je za super cenu tady asi neni co řešit.Vnitřní prostor oproti konkurenční fabii je daleko lepší.Fusion se fajně řídí,vyhovuje mi vyžší posaz.Vzhled at každý posoudí sám(někdo vám řekne nic moc hranatá piksla,někdo celkem pěkné auto)Velké závady zatim nemám žádné(pouze výměna stropního světélka u řidiče-špatné zap.vyp)Spotřeba ve městě se blíží k 9 L.Hlavním kámenem urazu je u tohoto auta motor(líný) a horší řazení.Pokud přesednete ze staré Skody 120 bude si připadat ve Fusionu možná, jako v letadle , ale jen do doby než vyzkoušíte jiné podobné konkurenty Fusiona .Pokud budu porovnávat opět s Fabii, tak mi Fabie s motorem 1.2 přijde o něco živější a s lepším jemnějším řazením.
Závěr pro ty kdo váhají zda koupit či ne:Pokud bych měl peníze jdu do jiného auta s živějším a možná uspornějším motorem.Pokud by měl Fusion lepší motor jdu do něho za ty prachy klidně znovu !Pokud si chcete auto za každou cenu koupit a máte možnost určitě zvolte silnější motor 1.6 i kdyby jste si pro něj měli dojet na Slovensko, kde byl v akci právě s tímto motorem a jen nepatrně drážší.

15.09.2009 | 08:38:05 | Mahler Reagovat