Recenze Ford Fusion Fusion Ebony 5D 1.4 Duratec
“Zatím jsem velmi spokojen.”

Autor recenze: PetrK (52 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:4 100 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 14. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia Combi 1.9 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Hned dva dny po zakoupení mě zůstala v ruce klika zadních dveří což mě u nového auta dost překvapilo. I když to byla maličkost - chyběl obyčejný zajišťovací šroubek.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto mám přesně dva měsíce a najel jsem s ním zatím přes 4000km. Uvědomuji si že je to krátká doba na recenzi ale přesto bych se rád podělil o první dojmy.

Fusiona jsem okukoval již delší dobu ale běžná prodejní cena se mě zdála za tento vůz dosti vysoká a hlavně převyšovala mé možnosti. V loňském roce jsem ale využil akční nabídky protože sleva byla výrazná a pořídil jsem si jej, raději bych sice 1.6 ale akční sleva byla na 1.4 takže jsem se spokojil s ní a doufal že nebudu moc zklamán.
Je pravda že z počátku jsem si musel zvyknou jelikož 10let jsem jezdil s dieselem a benzín je přeci jenom trochu něco jiného, musím nyní častěji řadit atd. Po dvou měsících každodenního ježdění musím ale konstatovat že jsem s motorem vcelku spokojen a 1.4 si s Fusionem umí dobře poradit, samozřejmě za předpokladu že člověk úzkostlivě nesleduje spotřebu. Spotřeba je přeci jenom trochu vyšší než bych si představoval, obzvláště když jezdím spíše krátké trasy. Při delší trase kdy jsem jel do místa vzdáleného 400km mě palubní počítač ukazoval spotřebu pod 7l (nejméně ukazoval 6,7l/100km). Nicméně když jsem nyní spočítal přesně množství benzínu které jsem dosud natankoval a ujeté kilometry tak průměrná spotřeba mě zatím vychází 7,5l/100km. Trochu doufám že až budu mít najeto více kilometrů tak spotřeba snad ještě alespoň malinko klesne.

Vysloveně něco závažně negativního co bych vozu vytknul prozatím po dvou měsících nemám, nikde mě zatím nic nerezonuje ani nevrže. Až na maličkosti jako je například velikost sluneční clony protože když ji chci sklopit tak mě vlastně na vteřinku zacloní naprosto celý výhled dopředu, zdá se mě zbytečně velká. Moc nadšený nejsem ani z osvětlení, řekl bych že má Felicie svítila určitě lépe a to hlavně pokud jde o dálková světla. Použité řešení přepínání tlumených / dálkových světel se mě také nezdá zrovna ideální. Pokud jde o palubní počítač tak bych byl raději kdyby displej místo názvu naladěné stanice ukazoval hodiny, ty jsou pouze přímo na rádiu což je dosti nepraktické.

Jízdní vlastnosti jsou z mého pohledu výborné, je pouze třeba počítat s tím že Fusion je více náchylný na boční vítr což je nepříjemné. Pokud jde o řazení tak s tím nemám problém, je přesné a nemám mu co vytknout. Se sedadly jsem spokojen, vyhovuje mě vyšší posaz ale i celkově jsou pro mne pohodlná a cítím se v nich dobře. Ani po několikahodinové jízdě nejsem unaven a nebolí mě záda jako tomu bylo dříve v mé Felicii. Sedáky by možná mohly být delší ale já měřím cca okolo 174cm takže mě skutečně naprosto vyhovují. Dále velmi oceňuji vyhřívané čelní sklo a také vyhřívaná zpětná zrcátka.

Když to shrnu tak za tu cenu jsem si nemohl víc přát. Za méně než 300 tisíc jsem dostal vůz který má dostatečně velký vnitřní prostor a výborně přístupný zavazadlový prostor, vyhřívané přední sklo, vyhřívaná a elektricky ovládaná zrcátka, elektrické stahování oken, centrální dálkové zamykání, rádio s CD přehravačem, palubní počítač, klimatizaci, elektrony, prodloužená pětiletá záruka. Když to porovnám s tím že před 11ti lety jsem dal za Felicii 1.9D o několik desítek tisíc více za což jsem dostal auto se zárukou jeden rok a výbavou prakticky nulovou, porovnávám téměř neporovnatelné. Už vzhledem k té výbavě pro mne Fusion představuje prakticky luxus a případné malé nedostatky které nebudou zásadního charakteru mu klidně odpustím. Nejsem náročný, potřebuji hlavně spolehlivé auto a doufám Fusion mě snad v tomto ohledu nezklame.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fusion

Vložit komentář

Ford Fusion - plasty

Sasa suhlasim. FF bol hlavne pracant. Nicim neohuril, ale ani neurazil. Plasty boli velmi nekvalitne a to bol tiez jeden z dovodov preco som sa ho cca. po 3 rokoch a 48 000 km zbavil - a to som ho kupoval ako nove auto!!!

Ja som riesil toto:
- vonkajsie bocne plasty oboch dveri sa odliepali - vymena v zaruke
- nestastny plast pod oknom - zalepili v zaruke

no a teraz chutovky:
- ulomena plastova kluka na okno
- Na palubnej doske je skrinka, tak tam sa mi ulomil ten umely klb a to je pomerne hruby masivny plast. Pre rypakov, nic som do dvierok neprivrel. Jednoducho som ich zatvaral a zrazu puk a bolo to.
- no a najvacsia chutovka bola, ked som pri cisteni okna zvnutra jemne zavadil o vnutorne spatne zrkadlo a to sa odlomilo!!! Nie som najmladsi, mal som spustu aut, ale toto som dokazal iba na Fusione.

Inak pozdravujem vsetkych fusionistov. Raz som bol s nimi na zraze a bolo super!!!!

Tak nech vam tie FF len sluzia a sluzia. Caute.

12.10.2013 | 19:42:54 | axel  | 178.41.154.* Reagovat

Spotřeba

Letos jsem prodal FF 1.4 2008. Měl jsem naprosto stejné zkušenosti jako Vy. Auto mě vyhovovalo jako spolehlivý dopravní prostředek a nikdy nedošlo k poruše, která by mě odstavila někde na cestě. Můj FF měl naprosto stejnou spotřebu jako Váš, 7.3 dlouhodobě a zhruba 6.2 - 8.5 podle jízdního profilu. Někdy jsem v recenzích četl opravdu zajímavé průměry spotřeby, ale spíš jsem se bavil. Samozřejmě jsem se nevyhnul odlepenému torpedu a prasklé mřížce kapoty. Ale to nehodnotím, to mi bylo jedno. Co mi ale vadilo hodně, byl problem s klimou. Ta moc spolehlivá nebyla a jelikož letos v srpnu končila 5-ti letá záruka, FF byl odejit. Hodnotím ho jako pracanta po kterém se mi nestýská.

11.10.2013 | 13:52:12 | Sasa  | 188.92.11.* Reagovat

Doplnění recenze po roce

Po roce se vracím k této mé recenzi, abych se podělil o zkušenosti s vozem po uplynutí delší doby:

Najeto mám nyní přes 29.000km a zatím bez závad, až na jednu nepodstatnou kterou popisuji níže. S jízdími vlastnostmi i komfortem který mě Fusion poskytuje jsem plně spokojen, v podstatě bych opakoval to samé co jsem napsal před rokem. Motor 1.4 mě nijak neomezuje, myslím že jsem jej "zajel" dobře a nedělá mu problém ani svižnější jízda. Znovu musím také pochválit sedáky protože mě skutečně na 100% vyhovují a konečně mě ani při delší jízdě nebolí záda, jízdu do Chorvatska jsem si skutečně tentokráte vychutnával. Nejsou ani tvrdé ani měkké, prostě tak akorát přesně pro mne. Když si sednu do vozu jiné značky (nechci jmenovat), tak je moje spokojenost se sedákami Fusionu ještě větší...

Pokud jde o spotřebu, tak na ujetých 29.060 km jsem spotřeboval celkem 2.110 l benzínu = skutečná průměrná spotřeba 7,25 l/100km.
Je pravda že auto využívám velmi často na kratší vzdálenosti (cesta do práce 15km apod.). Pokud jedu delší trasu, spotřeba je pod 7l/100km.

Jediná závada kterou jsem měl a stále mám je venkovní plast pod předním oknem. Mám pocit že je to bolest snad všech Fordů. Již po několika málo měsících od nákupu vozu se plast deformoval - mezera mezi plastem a oknem je cca 1cm (nejvíc samozřejmě uprostřed), samotné uchycení plastu ani pořádně nedrží. Reklamaci jsem nechal až na první servisní prohlídku na které jsem byl v létě, 10měsíců od nákupu vozu. Překvapil mě přístup servisu, první na co se mě přijímací technik zeptal bylo zda jsem nebyl někde u moře na dovolené. Asi chtěl naznačit že ten plast nevydrží vyšší venkovní teplotu!? Když jsem si pro auto přišel, plast seděl OK tak jsem tomu nevěnoval další pozornost a zaplatil jsem požadovanou částku za servisní prohlídku + výměnu oleje. Až doma jsem si přečetl fakturu a zjistil jsem, že mě naúčtovali položku "Lišta torpeda čel.skla v-z" 285Kč. Asi demontáž a oprava, nevím protože novou lištu mě nedávali. No v každém případě za dva týdny byla závada stejná, mezi lištou a sklem mám opět značnou mezeru. Servis mám trochu z ruky takže se mě tam kvůli této prkotině nechce, nechávám to na druhou servisní prohlídku při které je důrazně upozorním že je to reklamace a budu chtít zdůvodnit proč mě to u vozu v záruce účtovali. Takže co se servisu týká, s tím spokojen určitě zatím nejsem. Hlavně s jejich přístupem, například když jsem se zeptal na možnost půjčit si náhradní vůz tak na mě koukali jako bych chtěl něco vyjímečného a neuspěl jsem. Ale i v jiných věcech, porovnám-li když jsem měl tu svou Felicii a využíval služeb servisů Škoda byl jsem zvyklý na zcela jiný přístup k zákazníkovi. Ale servis - to už je jiná kapitola a jiné téma.

21.01.2010 | 13:38:40 | PetrK Reagovat

RE: Doplnění recenze po roce

Ke zmiňované závadě odchlípnutého plastu pod oknem. Ano, má to snad každý vůz, mně ale servis při první servisní prohlídce sdělil, že se odlepuje držák na skle, do kterého je plast zacvaknutý, provedli v rámci záruky znovu přilepení a už 3 roky je to OK. Dnes mám auto skoro 4 roky, najeto 57 000 km, mechanické závady žádné, je veškeré plasty jsou špatné kvality. Začíná vrzat výplň dveří, plastová maska na kapotě už má prasklé 3 úchyty a 2 plastové klapky výdechů topení už mají prasklé jejich spojení. Už podruhé mi přestalo vyhřívat levé zrcátko. To vše jsou ale "mušky" auto je jinak takový novodobý žigulík, vcelku jsem spokojen.

14.01.2012 | 14:15:02 | Jindra  | 94.112.13.* Reagovat

taktak

... naprosto souhlasím, mám s Fusionem velmi podobné zkušenosti... snad ještě... vadí mi horší výhled zadním oknem při couvání... okno je poměrně vysoko... ale to je jen o praxi a zvyku.

30.01.2009 | 23:52:29 | L Reagovat

myslím že to srovnání cen je velmi případný postřeh když si uvědomíme co chtěli za formana začátkem devadesátých let jakou ty peníze v té době měly cenu a co za ty prachy koupíte ted tak se to asi dá považovat za pokrok

15.01.2009 | 21:57:58 |  Reagovat