Recenze Ford Cortina MK3 sedan
“Nevyměnil bych ho za nic!”

Autor recenze: Murda ,
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1974 Typ motoru:1.6 benzín Stav km při koupi:35 000 km Stav km nyní:70 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 - 12 l/100 km Vloženo: 31. 7. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.3

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Cortina MK3

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Klasické problémy jako netěsnost oleje v motoru a převodovce, koroze, brzdy, výfukové potrubí, el. výbava, ... typické vzhledem k věku.

Motor je spolehlivý, ale typickou vadou bývá, že při nedostatečném mazání vačkového hřídele začne klapat jako šicí stroj.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to auto s atraktivním vzhledem, není však ideální pro rychlou jízdu, je spíše pro pohodovou jízdu, kdy si lze vychutnat pohodlí, měkké pérování a skvělé ovládání.

Je na něj při dobré údržbě spoleh, ale má velkou náchylnost ke korozi. Nedoporučuji ho na denní ježdění, i když se dá koupit relativně levně (podle stavu) a většina dílů podvozku je dostupná díky kompatibilitě s modely Taunus (motory také Sierra, Scorpio). Díly karoserie jsou totiž dražší a u nás v podstatě nedosažitelné.

Jednoduše řečeno, nedoporučuji ho tomu, kdo nemá čas, trpělivost a příliš peněz. Ideální zrenovovat a jezdit jen za pěkného počasí :-)

Jezdím v něm rád a nevyměnil bych ho!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford

Vložit komentář

vlastnil som a zas vlastnim mktrojku, mal som aj 2dverovu verziu. stylove a neopakovatelne auto po dizajnovej stranke pre pohodickove jazdenie aj na dlhe trasy. chytaju sa nan hlavne chlapi, a mladi chalani, takze auto doporucujem najma pre damy :-). kedze tu nemoze byt komercny odkaz, tak aspon tak, ze nahradne diely nie je problem, staci zajst na stranky roznych oldfordackych webov. tam je kontaktov dost.

30.07.2007 | 13:04:02 | dado Reagovat

cortina

mam cortinu mk3 ale mam velky problem nemozem zohnat kardanovy kriz nevete mi poradit chcel bi som zas jazdit lebo to je moje auto moj dvelki sen, dakujem

19.01.2007 | 19:49:28 | kubanec88 Reagovat

MK2 - 68

Vlastnil som Cortinu MK2, Keby mala papiere tak ju nedám za nič! Motor aj prevodovku som pretesnil a boli vždy spoľahlivé. Skončila dosť zaujímavo - na povozku z GAZ69 ako plnohodnotný Offroad. V súčasnej dobe je aj tento offroad prerobený - motor aj karoséria F.Sierra.

10.11.2006 | 11:37:37 | Miro Porubsky Reagovat

Cau,mam taky Cortinu a jsem s ni strasne spokojeny,ale chtel sem se zeptat jestli nemas nejake nahradni dily.Poterboval bych hlavne prave zadni svetlo,blatniky protoze uz me hodne kvetou.Nebo jsem se chtel zeptat jestli nemas nejake kontakty kde bych to mohl sehnat.Za odpoved moc dekuju.Jsem z jizni moravy a ted bydlim v brne.tel.728386695.Zatim diky

07.02.2006 | 18:57:54 | vroni Reagovat