Recenze Ford Scorpio sedan
“Nejlepší Ford.”

Autor recenze: DoktorF ,
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:2.9 cosworth benzin Stav km při koupi:160 000 km Stav km nyní:230 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8.5 l/100 km Vloženo: 14. 10. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Taunus

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto bylo zakoupeno s vadnou automatickou převodovkou. Namontována manuální.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tohle byl asi nejlepší kup. Automobil měl nové kotouče, destičky, 16ti palcová kola Borbet a nové pneu. Od katalyzátoru dozadu nový výfuk.

Motor Cosworth má ohromný zátah, překvapila mě spotřeba, nepřekročí 10 l/100 km, ikdyž je plně osazeno a puštěna klimatizace a chvílemi jsme se blížili k rychlosti 250 km/h! S vozejkem a autem na něm sem měl spotřebu 11.5 l/100km. Běžně jezdím mezi 7.5 - 8.5. Auto mělo jedinou závadu a to při prudkém dešti vnikla voda do pojistkové skříňky a zlobila elektrika, to se vyřešilo jejím přetěsněním.

Podvozek je z výroby přitvrzen a snížen, v zatáčkách se nenaklání a pokud strácí přilnavost pneumatiky, dává to klidně a nezáludně znát, stačí pootočení volantu a vůz se srovná do požadované stopy, stává se to v rychlosti okolo 230 km/h.

I po 500km z vozu vystoupíte svěží a neunaven. Prostoru je všude mnoho, spolucestující se pohodlně usadí i v zadních sedačkách, které jsou polohovatelné el.

Kufr má dostatečných 490 litru, v případě potřeby není problém se ve voze vyspat. Po sklopení sedaček vznikne rovná čalouněná plocha o délce 210 cm.

Tento vůz mohu doporučit, ND nejsou drahé a při brzké výměně silentbloku (pár set korun) není potřeba nic vetšího opravovat.

Hodně šťastných kilometrů s Fordem Scorpio ...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Scorpio

Vložit komentář