Recenze Ford Scorpio sedan
“Výborné.”

Autor recenze: Petr (32 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1998 Stav km při koupi:280 000 km Stav km nyní:335 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 30. 10. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fabia Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Silentbloky na př. nápravě, koroze výfuku, háklivá elektrika na neautorizované zásahy, mám špatné zkušenosti s originál Ford servisy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je naprosto spolehlivým a perfektně provedeným autem. I když má drobné mouchy jako ostatní auta, jedná se velmi povedený exemplář od Fordu. Hlavně motor 2.0 DOHC je velmi dobrý, skoro bych řekl nejlepší benzín od Fordu, jehož koncepce se používá dodnes. Jeho nástupce 16V již byl problematickým motorem, který bych si asi nekoupil. Motor je velmi dobrý, ale na takto těžké auto je dvoulitr s odřenýma ušima. 2.9 už s ním dokáže zacloumat.

Co se týká spotřeby, tak dlouhodobě za celý rok mám 7,5 l/km. Trochu problém je koroze zadních blatníků, ale té jsem předcházel vystříkáním dutin Tectylem, takže mě to vůbec netrápí. U Fordu si nesmírně cením rozebíratelnosti konektorů el. Např do dveří se dají domontovat další propojení dle potřeby.

Jinak Ford měl vždy problémy se spasováním dílů karoserie, ale to je nepodsatný detail.

Co se týká dostupnosti ND není problém, ale odbornost automechaniků - no někdy se na mne tváří, že Scorpio nikdy neviděli, ale to je problém zastoupení, ne vlastního Fordu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Scorpio

Vložit komentář