Recenze Mazda 626 GE
“Naprostá spokojenost.”

Autor recenze: moskalenko (33 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:2.0 benzin Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:195 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 13. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Tatra T613

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Tyčka stabilizátoru na zadní nápravě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mazda 626 GE je vůz pohodlný, prostorný, spolehlivý s opravdu nadčasovým designem. Auto jsme kupovali ojeté, jako pátí v řadě a dosud jsme s ním neměli žádný závažnější problém.

Když půjdu zevnitř ven, tak interiér je velice útulný, na oko i jinak velice příjemný a dílensky precizně zpracovaný. Nikde nic nevrže, všechno funguje bez problémů. Když se podívám do interiérů dnešních běžných aut, málokterý jako celek působí tak příjemně, jako tento.

Jízdní vlastnosti jsou podle mého velmi dobré, vedení auta je přesné, jen brzdy by potřebovaly razantnější nástup. Osobně v tom ale nevidím žádný problém. Řazení je přesné a hladké. Dvoulitrový benzínový čtyřválec tahá krásně, je naprosto spolehlivý a neskutečně tichý (z venku na volnoběh není téměř slyšet). Když jsme auto kupovali, nechali jsme mu preventivně udělat rozvody, vyměnit filtry a náplně a od té doby o něm nevíme. Za velmi tuhých mrazů startuje naprosto perfektně. Nikdy pod ním nebyla ani kapka oleje.

Chtěl bych upozornit pouze na jednu věc, která vyplynula z běžného provozu - a tou jsou gumy. Někde jsem četl, že interiér Mazdy je náchylnější na přenos hluku od gum - je to pravda. Neobouvejte letní gumy Barum Bravura, je to jako kdyby vám hučelo ložisko. Když na zimu přehodíme kola s pneumatikami Matador (teď přesně nevím jaký typ to je), je naprosté ticho a opět je slyšet pouze jemný zvuk motoru.

Provozní náklady jsou vzhledem ke spolehlivosti vozu velice minimální. Spotřeba se nám pohybuje něco okolo 7 litrů benzinu.

Kdo uvažuje o koupi tohoto vozu, mohu ho jen doporučit. Bude sloužit určitě dobře a dlouho. Máme najeto bezmála 200 tisíc kilometrů (jestli nebyl tachometr v bazaru přetočen :) a není na něm znát známka únavy. Byl to velice dobrý kup a jen těžko se s ním budeme loučit. Potřeba a srdce nás nutí a táhne k větším autům typu MPV.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 626

Vložit komentář

Souhlas s recenzí

Auto jsem koupil před půl rokem, najeto mělo 270000, za ten půlrok jsem s ním najezdil okolo 5000 ale naprostá spokojenost. Když je motor ohřátý, není téměř slyšet, když jede člověk po městě na čtyrku, slyší jen valení kol. Spotřebu mám na couračkách po městě 8,5 a dálkově to k těm 7 možná dostanu. Na to co má motor za sebou to je krásná spotřeba a jestli se s ní budu někdy loučit, tak hodně těžko.

Má jen jeden mínus, který mi poměrně vadí, když otevřu kufr po dešti, ve spárách je nateklá voda a ta odkapává do vnitřku kufru, každopádně komfort auta tento nedostatek zcela přebije.

04.07.2012 | 16:34:00 | Šáfa  | 89.190.90.* Reagovat

re:

...musím jen potvrdit, mám sice 1,8 (3roky)ale velká spokojenost.
Co se týče interiéru tak na tu dobu bezkonkurenční, tedy pro mnohé i dnes...
Jinak limusína...:-)

20.03.2012 | 22:21:21 | petr b  | 89.190.58.* Reagovat

JO JO

Ten motor je opravdu šum pístu .párkrát jsem ho slyšel a vlastně neslyšel. No a interiér je prostorný a nevrže neklepe. Neměl jsem ty auta rád ale tímhle se u mně změnil názor tak ať hodně vydrží

15.05.2007 | 20:25:37 | Vlasta Širon Reagovat