Recenze Mazda Xedos 9
“Rychlý dálniční krasavec - tíchý a těžký.”

Autor recenze: marek (24 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:2000 Stav km při koupi:245 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 8,7 l/100 km Vloženo: 25. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: eclipse

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pouze tloukl zadní čep nebo stab. tyč..nevím co to je protože jsem na to ještě nesáhl. Za studena jde docela špatně řadit 2 stupeň. Dig. klima se někdy samovolně zapíná a vůbec někdy ta automatika děla divné věci.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Prvních pět minut svezení bylo užasných..Váha vozu je opravdu znát. Hlavní pecka je vsak ticho. Při volnoběhu neslyším nic a při přidání plynu sliším otáčky až tak nad 4 tisíce- motor má hezký zvuk. Když jsem s ním poprve vjel na hnusnou D1, tak jsem poznal že jedu 190 jen z tachometru. Nerovnosti poznam jen podle hluku od náprav a toho tlouknutí čepu. a to i třeba na železničním přejezdu.

Řidič nemá skoro kontakt s okolím- supr izolace v podlaze a ve dveřích a to i když jsou gumové těsnění potrhané. Vedení vozu je vynikajíčí např. v porovnání s Mondeem 2004- myslím i lepší.

Zatáčku s výmolem projedu 70 a skoro o tom nevím -neřídil jsem lepší jde-li o pohodlí. Vadí mi však že volant nejde nastavit nahoru(jen k sobě)a zadní sedadla na pevno- ale to k limuzíně asi patří. Prostě koráb ale sportovně naladěný v podvozku..váha je však znát při rozjezdech
u 2,0 l - :(

Xedos je ale fakt bezva limuzína,,,jsem rád že nemám omegu kterou jsem chtěl. Kastle je u xedosu mnohem propracovanější a má modernější vzhled. Předek nádhera:)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda Xedos

Vložit komentář

jj xedos je opravdu nejlepší vůz a proto také stal ve své době v plné vybavě 1 600 000kč(mimochodem od r.1995 na přání solární panely do střešního okna kterým se napájelo automatické odvětrávání vozu pokud teplotní senzor naměřil v aute teplotu víc jak 15 stupňů) a to mají dnes audi A8 z roku 2008....no jo japonci byli vždy o něco napřed :-) mimochodem i když nechci tak z finančních důvodů prodávam svou devítku kdyby byl zájem ....

13.04.2008 | 21:09:33 | jirka Reagovat

X9 je pecka

... Zdravim Te, Marku. Taky mam X9 ale 2.5 V6 se 4WS napravou. (neco jako jesterka nebo harmonika :-)) a muzu rict ze je to na svoje roky opravdu jedna z nejvymakanejsich lodi sve doby. Chvilku jsem delal v bazaru a "par aut" ridil, ale tohle jsem si proste musel sehnat - neni jich zase tolik a najit luxusni kousek stoji za to. I kdyz jsem chtel automat tak mam nakonec manual - spokojenost vsemi smery. Staci koupit 17" disky a je z toho celkem exkluzivni Japonskej rychlovlak! Jen hlidat olej a doveze te kam se jen po sousi da - je to cestovni kreslo. Tak hodne stastnych kilometru a az potkas po Praze a okoli polozenou sedou X9 na17"kach s limcema ven, tak blikni !!!

31.03.2008 | 23:34:02 | Bart (mazdaclub.cz) Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mazda Xedos