Recenze Mitsubishi Sigma Magna TR
“Dobré a levné auto.”

Autor recenze: Radek (31 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:2.6l ctyrvalec 8vent Stav km při koupi:185 000 km Stav km nyní:210 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 13 l/100 km Vloženo: 20. 11. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda Civic 1984

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prasklý řemen na vodní pumpu - výměna.

Velká spotřeba oleje + kouřící motor - přetesnění ventilů (doufám, že cituju mechanika spravně).

Silné vibrace v automatické převodovce během stání při zařazeném D stupni - výměna oleje v převodovce (pokles vibrací asi o 50%).

Odlepovaní látky ze stropu v interiéru - ponecháno svému osudu, jelikož se jedná o docela drahou opravu, která neměla význam při velice nizké pořizovací ceně auta.

Nízká kvalita laku karoserie - typický problém při intenzite slunce v australském podnebí.

Výmena chladiče - provedeno předchozím majitelem, další typický problém Magny.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nejedná se přímo o model Sigma, kterýž je znam z evropských silnic, ale o australskou variantu pod nazvem Magna, ktera se vyrabela v Mitsubishi Motors Australia. Nicméně auta modelové řady Magna vyrabena do poloviny devadesátých let v Australii nemá nejlepší reputaci ohledne spolehlivosti.

Já jsem Magnu vlastnil přibližně jeden rok a mužu dodat, že k maximalní spokojenosti. Většina chronických problémů u tohoto modelu byla odstraněna poměrně jednoduše a jelikož se jedna v Australii o velice rozšířený model, tak není nouze o jakýkoliv náhradní díl, především z vrakoviště. Auto mi přineslo maximalní užitek, hlavně při cestovaní, kde jsme hlavně ocenili obrovský kufr. Dodnes vzpomínam na velice komfortní sedačky a interiér vůbec, kdy mě nebolela zada ani při překonávání vzdáleností 800-900km za den! Fantastickej koráb na cestovaní. S automatem trošku línější, nicméně po stisknutí Power tlačítka u převodovky auťák nekompromisně vyrazil vpřed.

Spotřeba byla relativně přijatelna, jelikož se jednalo o slabší 4 valcový motor o obsahu 2,6l, nicméně verze s automatem spotřebovala ve mestě 15 - 16l (podle hustoty provozu, občas nebyl problém 20l) a na dálnici si auťák říkal o příjemných 9-10l.

Tento model byl v dalších letech dále vyvíjen zdokonalován a pozdější verze Magna byly podstatně kvalitnější. Modelová řada Magna alias Sigma se už v Australií nevyrábí a nahradil ji model Mitsubishi 380 (mrkněte na Google search).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Sigma

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mitsubishi Sigma