Recenze Nissan 100 NX
“Bezva sporťák - za ty peníze!”

Autor recenze: Tokasa ,
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1.6 Twin Cam 16 Valve Stav km při koupi:123 000 km Stav km nyní:129 000 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 7 - 13 l/100 km Vloženo: 13. 10. 2003

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

No když jsem to koupil, auto mělo velkou spotřebu, teda větší než je podle prospektů, který jsem si našel na internetu z té doby. O auto jsem se zajmal již dříve hlavně pro malou spotřebu. Takže jsem začal zjišťovat náké informace. Nejlepši byla komunikace s britskými kamarady na http://www.100nx.com v sekci fórum, kde se řeši mnoho problémů ohledně 100NX. Mnoho z nich me přesvědčovalo že je nutné vyměnit originální karburátor OEM Nikki (21L) za Weber.

Dalši z nápadů bylo vyndat relátko PTC heater, které údajně aktivuje předehřívání paliva, hlavně v zimním období. Někdo tvrdil ze to pomohlo, někomu zase ne. Zmena karburatoru je drazsi zalezitost (cca 10 000,- kč).

Nevěděl jsem co stím, protože každý měl jiný názor na řešení spotřeby. Kamarád, který je automechanik mě poradil ať zkusím změřit céóčko (CO2) z výfuku (emise).

Auto jsem dal na diagnostiku do autorizovaného Nissan servisu, kde zjistili zpuchřelé hadičky, které bylo nutné vyměnit a také ventilek v karburátoru. Ten prý vydrží cca 100 000 km tak jako tak. Výměna i s prací mě přišla trochu levněji než Weber karburator, ale podle mých měření to vypadá že to vyřešilo problém.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je super! Při výběru to bylo složitější protože NXek je na výběr hodně málo. Auto mám téměř rok, kromě té zvýšené spotřeby jsem neměl jiný vážný problém.

Pro mě byla rozhodující cena a taky že lze sundat střecha (TARGA) a myslím že jsem koupil dobře.

Interiér auta je zachovalý.

Nedávno jsem měnil rádio, pokud se do toho pustíte, tak u tohoto typu, pravděpodobně u všech Nissanů je "zem" vedená přes kostru rádia, ne přes kablík. Pokud to zapojíte přes kablík, pokaždé když rozsvítíte světla, shoří vám pojistky světel, jinak nic víc :)

... a rada na závěr NXkáři, doporučuji koupit injection misto karburátorové verze. Karburátory v 1.6 byli dělané od r.v. 91 do r.v. 92, vše novější je injection, ale těch u nás moc není!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan 100 NX

Vložit komentář

100 nx

xxx.net/

03.05.2007 | 08:33:28 | 100 nx Reagovat

Kontakt

Recenze super, s NX také už jezdím. :o) Super auto. Jinak založil jsem NX klub, tak mi kdyžtak písni na e-mail, pokud by ses chtěl přidat.

30.10.2006 | 17:56:36 | wossik Reagovat