Recenze Nissan Almera 1,6 SLX
“Dobrá koupě, skvělého auta.”

Autor recenze: Aiven (22 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:142 000 km Stav km nyní:155 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 2. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za dobu co auto vlastním což je přesně jeden rok, jsem s ním neměl jediný problém. Teď budu měnit olej a filtry, jinak jsem ještě měnil zadní destičky, hned po koupi.
Motor má rozvody poháněny odolným řetězem, takže je vlastně bezúdržbový.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem si auto vybíral, chtěl jsem nenápadný auto, za který nebudu platit nehorázný peníze a s nimž bude pěkný svezení. Tak jsem koupil Almeru, za níž jsem dal polovinu co bych dal například za předraženýho Golfa IV ze stejnýho roku. A za hezkou cenu jsem dostal dobrý jízdní vlastnosti čímž jsou starší Nissany pověstný, výbavu v níž nechybí 4x airbag, klima, el. okna. Akorát mi chybí šíbr, ale to už bych chtěl moc:-)).

Motor je pro toto auto postačující, i když nevadil by mi 2,0GTi ale to už by bylo někde jinde. Vystačí si kombinovaně se 7,5l/100km, dálku jde jet normálně za 6,5l/100km.
Jízdní vlastnosti jsou nadprůměrné, nedotáčivost se projeví opravdu, při prasácký jízdě. Za to v zimě jsem se párkrát přetočil, ale bylo to mou vinou, rád zkouším jak dlouho ještě vydrží na silnici.

Interiér je celkem dobře zpracovaný, je to starší japonec, takže zázraky v designu nečekejte. Místa je v něm ale dost, mám 3-dvířko a ve 4 se v ně dá i někam jet.
Auto je vhodný pro ty co hledají spolehlivost, dobré jízdní vlatsnosti a nenápadnost.
Drahých náhradních dílů se nebojte, nebudete je potřebovat. A spotřební zboží není nijak předražený oproti konkurenci.

Další auto budu hledat zase v Japonské flotile:-)) (asi Subaru:-))

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Fantasticke auto,najazdil som na nom pred par rokmi asi 50tis km,a dodnes nanho v dobrom spominam.A to odvtedy jazdim na o dost drahsich autach,ale tento kompaktny japonec bol neskutocne nadcasovy stroj.Fantasticke jazdne vlastnosti,absolutne ziadne poruchy,ceny nahr.dielov tiez v pohode keby bolo treba,nadherne drzi stopu na dialnici aj pri 180,190km/h,nepozna bocni vietor,a spotreba nepresiahne 7 aj par deci nech s nin robite cokolvek,u aut s jeho roku vyrobu mu mohla konkurovat iba honda,nic ine!

04.04.2008 | 07:17:34 | Roman Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Nissan Almera