Recenze Nissan Almera VISIA 1,5
“Příliš mnoho špatných zkušeností převáží to skutečně dobré.”

Autor recenze: Radek (29 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1,5 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:18 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6-7 l/100 km Vloženo: 28. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia 1,3

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Zdravím všechny majitele i potenciální auta Nissan Almera.

Moje zkušenosti jsou dokonale rozporuplné, ale v konečném zhodnocení musím říct, že pokud bych se měl dnes rozmýšlet, jestli opět koupím Nissan Almeru, tak narovinu - asi ne - je to výroba ve Francii a když ji srovnám s cca o 3 roky starší verzí z výroby v Anglii - ten rozdíl ve kvalitě a výbavě je absolutně nesrovnatelný - vím o čem mluvím, rodiče mají tu z Anglie a jezdil jsem s ní docela dost.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pozitiva:

- solidní výkon, akcelerace slabší, ale odpovídá asi hmotnosti, motoru a "úrovni" auta
- vnitřní prostor a velikost kufru

- spotřeba (pokud vám nekiksne lam¨bda sonda jako mě a servis to není schopen poznat, když jim to neřeknete sami jako laici

Negativní zkušenosti - hromada - bohužel:

- je to auto výroba r. 2003/2004, takže za 2.5 roku užívání a najetí sotva 18 tisíc km:
- jsem už měnil asi 3x žárovku na předních světlech !

- mi byly teprve nedávno měněny světlomety - konstrukční vada (takže zdarma, ale ty problémy s tím)

- absolutní znechucení s řazení od počátku - páka je jak vykvedlaná vařečka a řadit přesně bez "přes zuby" prakticky nemožné - servismani se vyjádřili, že vše je o.k., žádná vada a teda není co opravovat - dobrý přístup !
- po cca 2 letech porucha lambda sondy - spotřeba jako kráva, trvalo mi asi 3 měsíce, než jsem "dokopal" servisy (byl jsem ve 2 !), aby zjistili co s tím je a začali s opravou (je to ještě v záruce !!) - servismani opět zabodovali (Ústí n./L. i Most) - na diagnostice a emisích se jim nic neukázalo, tak musí být všechno OK - ale to, že jsem argumentoval spotřebou cca 12-14 litrů na 100 km (!!!) oproti předchozí 6-8, jako by se nic nedělo - dostal jsem radu "změňte benzínku" - dobré a profesionální přístup, ne ?!!

- lambda sondu mi vyměnili až poté, co už jsem byl hodně nepříjemný a konečně se opět rozsvítila kontrolka - konečně pochopili, že mám asi pravdu, když o té lambda sondě pořád mluvím !
- interní problémy ve firmě Nissan v Evropě - rozhádali se ohledně servisních podmínek atd., takže servis v Ústí n./L. je během záruky mimo hru, protože byste jim museli všechno zaplatit, takže musím s každou prkotinou jezdit až do Mostu (80 km). A pokud vím, Nissan v Ústí není jediný, který stále nemá licenci jako autorizovaný servis Nissan pro provádění záručních oprav.

Když to shrnu - nebýt toho mizerného přístupu ke zjištování problémů v servisech a mizerné převodovky/řažení (!!), tak za ty peníze (cca 350 tis. Kč za nové auto) bych byl dost spokojený - takhle můžu jenom říct - kupte si radši auto značky, které má minim. 2 servisy v dosahu do 10-20 km od domova, nejlépe výroba mimo Francii (tam zkrátka zmrví jakoukoliv převodovku) a skutečně ověřené a vyzkouišené auto - já dal (bohužel) na zkušenosti s Almerou o 3 roky starší (ale jinak úplně stejné auto, jen vyrobeno jinde) a to nové jsem ani neozkoušel, rovnou ho objednal a koupil v cenové akci mínus 10%.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Ano - pozor na převodovky u nových Almer. U té mojí začala !zpívat" v 69 tis. km... Jinak jsem byl až dosud spokojen.

11.08.2009 | 10:05:04 | miloš Reagovat

převodovka

Mám najeto s Almerou 79 tis km, auto je momentálně 14 dní v servisu s nefunkční převodovkou, která se během jízdy kousla. Je třeba další komentář? Auto je rok po záruce, tak akorát nadávám na drahé a nekvalitní auto, se kterým jsou jenom starosti. Děkuji, že jsem si zde mohla ulevit :-)

07.01.2007 | 00:37:39 |  Reagovat

Podobne zkusenosti

Naprosto souhlasim s tim, jak nepresne je razeni a nekvaltni prevodovky. Tyto problemy jsem resil u Nissanu Maxima 3,0 manual. Take velmi nepresne razeni a vyrobne nekvalitni prevodovka (ve 110.000 jsem musel menit obe loziska v diferencialu, ktere vedou poloosy) a prevodovka pri rozebrani se provedenim blizila Skode 105. V servisu v Praze se ani moc netajili tim, ze s manualy ma Nissan problemy, zrejme se to tyka vsech modelu, automaty jsou pry mnohem kvalitnejsi.

01.12.2006 | 13:36:25 | Tomas Reagovat

francúz nie je japonec

viem o čom píšeš. ja mám almeru s rodiskom v Japonsku a to je uplne iné kafe. okrem bežnej údržby si nevyžaduje žiadne investície, a to sa blížim k 200 000km. Hold, síce japonská značka, ale francúz nie je japonec...

28.09.2006 | 13:48:33 | lendo Reagovat