Recenze Nissan Almera 1,4 invitation
“Spolehlivý vůz s dobrými vlastnostmi a nízkými náklady.”

Autor recenze: Květoš (43 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:188 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 6.6 l/100 km Vloženo: 3. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VAZ 2101

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při stavu tachometru asi 175 000 km - vadné (opotřebené)uhlíky startéru , poměrně často - asi 1 x ročně spálené vlákno žárovky v některém z hl. světlometů , jinak nic.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v r. 2001 od 1. majitele a určitě nelituji ! Jsou i pohodlnější auta - má poměrně tvrdší odpružení a i odhlučnění motoru by mohlo být kvalitnější , ale co se týče spolehlivosti , je na tom Almera velice dobře . Jezdím po celé Evropě s několika různými firemními vozy a tak mám možnost srovnávat .

Myslím si , že ovládání je lehké a kam volantem točím tam taky opravdu jedu , což se např. u Escortu 100% říct nedá a takovou jistotu v projíždění zatáček jako mám u Almery nemám v žádném z používaných aut . Spotřeba je rovněž příznivá a ať jedu velice slušně dle předpisů či řádně prošlápnu pedál plynu , nepřekročil jsem nikdy za 6 let , co auto vlastním , spotřebu 8 l a dlouhodobý průměr je 6,6 l / 100 km . Skutečnost že brzd.destičky jsem měnil letos při 180 000 najetých km a akumulátor vydržel taky více než 8 let určitě o něčem mluví - prostě japonská kvalita. Většina německých aut je velice kvalitních (a vím o čem mluvím) ,ale japonská auta jsou opravdu "držáky" , což jsem vyzkoušel u Nissanu Sunny combi .

Používal jsem ho dříve v zaměstnání a i když se říká "mnoho psů - zajícova smrt " jezdil s ním v zaměstnání kdo mohl , přesto před odprodejem měl najeto 470 000 km ! Almera mě nikdy nenechala na holičkách a za opravy jsem v průběhu 6 let dal cca. 5 000 Kč - samozřejmě nepočítám běžnou údržbu a díly jako jsou filtry atd. jejichž výměnu provádím 1 x ročně po zhruba každých 15 000 km.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Pokud ti odcházejí manžety na tlumičích, tak to rychle řeš, jinak ti tlumiče odejdou. N15-ka má málo problémů, ale patří tam bohužel i koroze a to zvláště zadních lemů blatníků a koncových prahů. Má sice pozink, ale jen jednostranný, takže pokud se kašlalo na dutiny, tak se to jednoznačně projeví a většinou už je pozdě. A že by byla Almera ošklivá, tak s tím nesouhlasím. Na ten rok, kdy se začala vyrábět-1995, tak tady byly nové Felicie a nejsem si jistý, že by Felicie byla zrovna designově super kára a v jízdních vlastnostech a výbavě se absolutně nechytá. Samozřejmě byla cenově někde jinde. Mám Almeru dva roky a kromě zadních tlumičů skrz zmíněné manžety a výfuku jsem neměnil nic, najeto 170 tis. A jestli se dá u Almery opravdu na něco spolehnout, tak je to řízení motoru a veškerá el výbava, která většinou nemá žádný problém. Samozřejmě jsou vyjímky. Další malá výhoda je autodiagnostika, kterou si můžete udělat doma, nic k tomu nepotřebujete, krom el. drátku na propojení pinů, a zjistíte načtené chybové kódy řj, taky dobré. O "vrcholné" verzi N15 GTI ani nebudu mluvit, kdo to nezná, tak by si myslel, že si vymýšlím .....

18.03.2010 | 08:13:15 | Olin Reagovat

Jen škoda, že ten dizajn auta je tak příšerný. Kvalita zabalená do ošklivého kabátu. Copak Japonci neví, že obal prodává? A to nejen Nissan, ale i Toyota.

17.03.2010 | 20:34:53 |  Reagovat

další km s almerou

Čas plyne a já mám na almerce další najeté km-celkem 239 500. Auto slouží bez problémů,pouze pomalu odcházejí pryž.díly-manžety tlumičů a vnější manžeta p.poloosy a taky trochu foukal bokem výfuk(stačil jen zavařit).Spotřeba na dálnici při 140km/h cca 7l,ale při letním výletu po okreskách do jižních Čech a rychlosti do 100 km/h jen 5,1l/100km.Olej nežere a vše funguje jak má - na 13 let staré auto O.K. !
P.S.
Technická kontrola minulý týden zjistila několik zaprášených kapek oleje na LZ tlumiči a shořenou žárovičku parkovaček-jen lehké závady .

17.03.2010 | 19:50:30 | Květoš Reagovat