Recenze Nissan Almera 1.5 benzín
“Spolehlivý vůz.”

Autor recenze: Ariovistus (26 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.5 Stav km při koupi:95 000 km Stav km nyní:105 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 13 měsíců Průměrná spotřeba: 7.6 l/100 km Vloženo: 5. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mazda 323 1.5

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vůz je naprosto bez poruch, pouze dolévám benzín.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Do vozu jsem se zamiloval na první pohled a usednutí za volant, vše padlo do ruky jako ulité. Kupoval jsem jej ojeté, ale muj známý (automechanik) konstatoval, že je v bezvadném stavu.

(+) snadno ovladatelný; perfektní vedení vozu při svižném průjezdu zatáček; dostatek místa pro cestující a v zavazadlovém prostoru, odhlučnění interiéru, dobré boční vedení předních sedadel (v zadu jsem ještě neseděl při jízdě)

(-) tuhý podvozek na české silnice, které občas připomínají tankodromy, dorovnávám menším nahuštěním pneumatik; občas drnčení skel, když nejsou v poloze nahoře, nebo úplně dole; horší výhled v levotočivých zatáčkách přes sloupek levých předních dveří;

Můj dojem je takový, že vůz je nastavený tak aby odpovídal širší škále lidí a proto to není žádná závodnička, ale svižnou jízdu ve městě (rozjezdy na křižovatkách atp.) a rychlou na dálnici si člověk taky dopřeje ;-)

Hlavně, že se pohodlně dostane z bodu A do bodu B a při tom převeze i ten náklad! Jsem milovník outdoor sportů, jak v zimě, tak v létě, kam se vždy bez problémů dopravím a taky oceňuju to, že se téměř okamžitě ohřeju topením, nebo ochladím klimatizací, účinnost je hodně rychlá.

Jsem naprosto spokojený se svou volbou a na "nissánka" nedám dopustit

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Mam almeru z roku 2002 a motorom 1.5 benzin. Motor je podla mna pre toto auto slaby, no uz sa s nim podarilo urobit 240 000 km. Auto nikdy nebolo v servise s nejakou zavaznou poruchou. Poslednou dobou uz mi zerie trocha viac oleja ako by som chcel, ale to vzhladom na opotrebovanost motora asi normalne. Inac olej menim 3-4x rocne.
Kazodpadne ked uvazim, ze je to este original Japonec (Renault kapitalovo vstupil do Nissanu az v 2003), tak ma dost irituju poruchy typu: blikajuca kontrolka airbagu, zhasnutie podsievietenia palubnej dosky, radio sem tam nenacita CD, pripadne mu vypadava signal...a taketo vecicky, tak niekedy pochybujem o kvalite japonskeho elektrotechnickeho priemyslu.
No moje celkove dojmy z tohto auta su velmi dobre. Pacil sa mi jeho dizajn, ktory vsak posobi sportovejsie ako to auto v skutocnosti je.

24.02.2010 | 00:16:56 | fero Reagovat

N16 1.5i hatch mám už 2 roky - koupil jsem ji když měla 41 tis. km. Dnes má 69 tis. a bohužel jsem měl smůlu - odešla převodovka. Nevím co se stalo, ale co jsem se doslechl tak "jednapětky" tím prý údajně trpí... Jinak až dosud jsem byl s Almerou spokojen a bylo to opravdu o výměnách oleje a dolívání benzínu.

11.08.2009 | 09:53:47 | miloš Reagovat

Oproti Mazde 323, kterou jsem vozil na litych kolech, kde nerovnost nebyl problem, tady citim kazdy vymolek, i kdyz mam standardni disky ;-)

07.03.2008 | 15:13:54 | Ariovistus Reagovat

Na tych seriovych kolesach to az take tvrde byt nemoze.Kazdopadne pozor na podhustovanie pneu,nieje to moc bezpecne pokial nie ste na pusti :-)

06.03.2008 | 08:02:48 | Roman Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Nissan Almera