Recenze Opel Omega caravan
“Opět spokojenost.”

Autor recenze: vrgada všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:2,5i benzin/LPG Stav km při koupi:175 000 km Stav km nyní:185 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 13 l/100 km Vloženo: 3. 10. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Omega 2,4 i

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při koupi auta se opravovala netěsnost ventilových vík, což je klasický problém u těchto šestiválců a systémem repairglass se zalepil ťukanec v předním skle.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jsem majitelem už druhé omegy v pořadí, takže mohu porovnávat. Nedá se říci, že by novější omega byla ve všech ohledech lepší. Například taková anténa v předním skle je určitě lepší řešení než ten vlající prut s odcházejícím předzesilovačem pod tapecírunkem střechy vzadu. Rovněž starý LCD displej palubního počítače byl nezničitelný oproti vypáleným pixelům nového řešení (funkce zůstaly stejné). Je pravda, že novější Omega výrazně lépe sedí v zatáčkách, ale se starou áčkovou byla v točkách díky ujíždějící zádi větší zábava.

Nepříjemný pocit mám i při pohledu pod kapotu, nárůst složitosti motoru oproti klasickému řadovému řešení shledávám enormní. Nelíbí se mi ani to, že digitální klimatizaci musím mít zapnutou prakticky pořád, protože bez ní je auto obtížně větratelné. Myslel jsem si, že ji budu zapínat jen v horku a při požadavku rychlého odmlžení skel.

Musím, ale pochválit protiprokluz. I když je u nové nárůst výkonu na 170 koní (2,4i měla jen 125), tak kromě rychlejší akcelerace a schopnosti jízdy prakticky od volnoběžných otáček se jízdní výkony příliš nezměnily ale spotřeba ano (motor je v perfektním stavu a byl kontrolován i na válcích). Oproti staré je také zanedbatelná spotřeba oleje a vypadá to, že nebude zapotřebí olej dolévat.

Problémy, které jsem zatím byl nucen řešit souvisely s přestavbou na sekvenční vstřik LPG, nicméně po počátečních potížích způsobených montážní firmou to momentálně pracuje naprosto perfektně. Výkon je nerozeznatelný od provozu na benzín a spotřeba je asi o 2 litry plynu větší. Bere si to od 10l (dálková trasa s lehkou nohou) do 16 litrů plynu (ve městě). Což shledávám na tak velké a pohodlné auto přijatelné, ale na benzín bych to živit nechtěl. Stará omega si brala od 6,5l (dálka) do 12l (město) benzínu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář

Tak mam za sebou 2 roky s timto strojem. Coz mne nadobro vylecilo k naklonosti k novym oplum a sekvencnimu LPG. Oboji se neuveritelne sere a uz nikdy vice. Koupil jsem si opet za par korun starou ackovou omegu (6v dualram 200k), protoze novejsi auta (alespon dle me zkusenosti s timto krapem) starsim omegam nesahaji ani po kotniky. Jinak je na prodej (mail)

13.01.2007 | 12:11:02 | vrgada Reagovat

klima

Podle mne to neni nesmysl, 6 let jsem jezdil s ackovou bez klimy a krome mimoradnych veder to slo v pohode ufoukat vzduchem pripadne si pomoci stresnim oknem (ale to manzelka nesnasela). Takze mohu posoudit, ze relativne stejne podminky na ECO rezim uchladit nejdou. Patral jsem po tom i na webu a ta digitalni klima je slozita jak autobus a neustale micha studeny i teply vzduch. O necem svedci, ze zapnuti klimy je automaticke a je zapotrebi ji vypinat do rezimu ECO. Tim si nestezuji na jeji funkci, ta je perfektni, ale podle palubniho pocitace se u volnobehu zvedne spotreba o 0,7 az 0,8 litru a to je podle mne zbytecne.
Ted v zime ji krome deste asi pouzivat nebudu muset zapinat. No a pry casto odchazi i elektormagneticka spojka klimy a proste bojim, ze kdyz se to pokazi, tak to bez ni nepujde.

04.10.2005 | 22:22:06 | vrgada Reagovat

To s tou klimou je nesmysl,mám Vectru B z digi klimou a větrat to bez klimy jde.Vypneš ji normálně ECO a pak si navolíš teplotu(Omegy ji maj duální,Vectry ne) a rychlost větráku,popřípadě směr proudění a je to.Já s ní jezdím jen na delší trasy a vždy,když je tepleji,jinak to větrá i bez ní super.Pokud to fouká málo,může být ucpaný pylový filtr.

04.10.2005 | 10:42:32 | Red_Dwarf Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Opel Omega