Recenze Opel Omega
“Póóóhodlíííčkóóó.”

Autor recenze: Mike (27 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:2,0 B Stav km při koupi:132 000 km Stav km nyní:150 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 6. 2. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Astra felicie

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Klasicky - výfuk a váha vzduchu - to bylo snad u Omeg prokletí, neznám nikoho, kdo váhu vzduchu neměnil.

Jak vypadá koroze omegy nevím.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Měl jsem ji jen krátce, ale mám pocit, že každé další auto s ní budu porovnávat.

Neuvěřitelné pohodlí a prostor. Nedávno jsem " zdědil " po tátovy nissana primeru, která má přeci jen o pár let méně a tak šel opel z baráku, ale málem jsem ji obrečel. Kdo nikdy Omegu neřídil, nepochopí. . .

Můj "brouček" byl sice jen podceňovaný dvoulitr a ještě karavan, ale neměl jsem dojem, že by bylo auto líné. Naopak jsem s ní natrhl triko mnohým rádoby závodníkům, kteří v ní viděli jen starýho rodinýho kombíka . . . A ty krásný smyky do zatáček . . .

Pohledově se jedná - dle mého vkusu - o jedno z nejhezčích aut vůbec.
Do kufru pohodlně naskládáte měsíční nákup a ještě fůra místa zbude.
Pokud narazíte na auto které má ještě původní přední světla, doporučuji okamžitou výměnu za čiré lampy.

Jízda je klidná, vyrovnaná, čitelná, ovšem pokud chcete, a rádi navštěvujete benzínové stanice, dá se jet ostře, agresivně.

Byť musím uznat, že 2,5 a větší obsahy jsou pro takhle velké a těžké auto HOSPODÁRNĚJŠÍ. Po městě jsem jezdil ( brzda - plyn ) i za 14 l., ale na dálnici se dá jet i za 8 l.

Rezime - pokud hledáte pohodlí a bezpečí je Omega jasná volba.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Omega

Vložit komentář

OMEGA???

ten kdo možná nemá s omegou problém tak má pravděpodobně motor 2.0 16V a to musíte na tu mrchu bejt hodný!!!!!!!!!! závěr z našeho servisu KDYBY BYL MODEL OPEL REKORD TAK UMŘEM HLADY ALE DÍK TĚM KANIBALUM OD ROKU VÝROBY 1995 ŽIJEME JAK V POHÁDCE rada na závěr nekupujte opel od roku výroby 1995 motorově jsou to křováci. pokud neodoláte tak si k tomu kupte alspon 3 náhradní motory

04.02.2011 | 15:00:55 | opel Reagovat

smíšené pocity

Omegu mám už druhou. První mi ale vydržela jen tři měsíce a pak jsem s ní skončil v příkopě. (náledí olej, zadní náhon a kopec Šébr jsou smrtelná kombinace)
Druhou jsem koupil někde na moravě se skoro 190tis kilometry a závěr je následující : Omega je přepychové auto a chtěl bych ho i do budoucna ale nové... po 200tis je každé usednutí do vozu dost rozpačité - protože zhruba jednou za týden se něco vysype, tu centrál, vejfuk, mechanika dveří,spínačka atd atd - je to skoro o strach :(( Prostě to není auto pro způsob užívání sedni a jeď)

18.06.2007 | 14:36:03 | LudaS Reagovat

dvoulitr je pro Omegu málo

Sice autor nepíše, jestli se jednalo o 2.0 8V nebo 16V, ale dovolim si s nim trochu nesouhlasit. Muj bratr před časem koupil Omegu Caravan 2.0 8V a já měl tu čest tohle auto taky řídit. Nečekal jsem žádný zázraky, ale že mi budou na semaforech s přehledem ujíždět Felicie, to mě teda docela překvapilo. Tenhle motor je pro Omegu opravdu slabej. Jediný použitelný otáčky jsou tak v rozmezí 3000-4000. V nižších otáčkách je motor úplně mrtvej a víc to nemá smysl vytáčet, protože motor akorát řve jak ekologickej aktivista před Temelínem, ale auto moc nezrychluje. A spotřeba je v podstatě stejná jak u 2.5 V6.

14.05.2007 | 00:36:40 | bouřlivák Reagovat

omega-peklo

Omegu už nikdy.Kvetla jako jarní louka(nebouraná)Ecotec žral víc oleje než benzinu(dal sem nové kroužky a vodítka s guferama)prasknul mi píst.Sám sem si dovez a za rok šla z baráku.Jediný co bylo super byly brzdy.Ale k čemu brzdy,když to věčně nejezdilo.Najel sem s ní asi 60tis.km.Po 500 km sem vystupoval jak spráskanej pes.Nešlo to vyvětrat(bez klima)Hřálo se to,no prostě peklo.Měl jsem před ní oply,ale od týhle zkušenost říkám NIKDY!!!!!!!

09.03.2007 | 21:37:37 | anonym Reagovat

resume

sorry - beru na vědomí . . .

08.02.2007 | 13:47:36 | Mike Reagovat

Resume

Když neviš jak se co píše, je vhodné použít slovník nebo internet...http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/resume-resume-rezime

08.02.2007 | 12:51:43 |  Reagovat