Recenze Peugeot Partner
“Nikdy více!”

Autor recenze: drak (32 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1600 benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:82 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 12. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.6

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Problikující kontrolka dobíjení.

Vadný přepínač blinkrů - měněn 3x.

Příšerně pískající brzdové destičky. Odstraněno až po výměmě orig. sady.

Odešla mechanika el. stahování oken - oboje přední dveře cca 2měs. po záruce. Oprava cca 5tis jedny dveře.

Vyteklá baterie.

Závada startéru. Odtah do servisu + oprava cca 4tis.

Neustálé problémy se zavíraním a otevíráním posuvných dveří. Nedrží v otevřené poloze.

Uvolněná hadice sání v motoru, způsobující velký hluk pri vibracích motoru. Odstraněno samodomo po 3 návštěvách ve znač. servisu.

Nefunkční airbag.

Výměna spojky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Musím přiznat, že koncepce automobilu Partner je velice zdařilá. Zejména vhodná pro uživatele s aktivním životním stylem s velkým nárokem na vnitřní prostor. Přeprava téměř všeho co si dokážete představit, lidmi počínaje přes sportovní vybavení až po nábytek je hračkou a radostí. Je to opravdu automobil s dobře přístupným velkým vnitřním prostorem. Také design po face liftu se mi zdá zdařilý a atraktivní zejména v kombinaci s koly 15 " a metalickým lakem.

Zde ovšem všechno kladné pro mne končí. Ostatní je pro mě velkým zklamáním.
Počinaje záruční dobou a servisem. Záruční doba je pouze 2 roky. Už to je podezřelé... O záručním servisu ani nemluvím. Opravují se v podstatě jen totální závady typu - auto nejede a stojí nebo závady viditelné na první pohled - něco odpadlo a tady vám to nesu.... Úplně zapomeňte, že by vám někdo odstranil nějaké pazvuky i poměrně razantní hlasitosti, kterými vás bude auto neustále zásobovat. Linou se opravdi i z těch nejnepravděpodobnějších zákoutí. Servisman je ovšem dobře vycvičen je neslyšet a ignorovat. Krčení rameny je na denním pořádku.

Při řazení si možna zavzpomínáte na Škodu 1203, ale nelekejte se. I přes velkou nepřesnost jde nakonec docela hladce.

Možná vás ohromí i papírový výkon motoru 110 PS při objemu 1,6l. Stěží ho ale v praxi použijete díky malému točivému momentu.

Budiž ale přiznáno, že se motor hezky vytáčí. Je to pila s pěkným zvukem.
Abych byl stručný automobil jsem zakoupil zcela nový a bez závad fungoval zhruba 1000km. Od té doby byl provoz spíše noční můrou. Jen občas se rozednilo. Úspora cca 70tis od koupě třeba vozu VW Caddy nebo Mazdy Premacy se opravdu nevyplatila.
Možná jsem měl jen smůlu na špatný kus, nicméně další experiment s francouzským vozem si nechám ujít. Už jen s úsměvem říkám, francouze - ani zadarmo - i tak totiž pravděpodobně dost proděláte.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot Partner

Vložit komentář

dobytčák

V práci som jazdil 1,4/55kW, do cca 85000 km, a auto dostávalo zabrať asi 1/5 mimo asfalt, hrádze, inundácie, ;-) semtam brodenie, myslím ,že aj 20cm kaluže sme s usmevom zdolávali, bol to ročník 2003, dobytčák N1 a auto nás po stránke elektrickej nikdy nezradilo. Spotreba veeeelmi závisí od šoféra, dlhodobo podľa ročného obdobia 7,3 - 8,5. U dieselovej verzie 47kw, r.1996 v porovnaní s benzínom, lenivšie, problémy so štartom, žhavenie a problém s ventilátorom kúrenia. spotreba od 6,3 do 7,9 nafty

29.04.2010 | 18:46:21 | horvis23 Reagovat

Ako si zistil, ze airbag je zly?

27.03.2008 | 22:27:39 | lakinooo Reagovat

Máme ve firmě prvního partnera i faceliftovaného s 1.9 bez turba a pak novějšího partnera i berlingo s 1.6 Hdi a 75k. Při koupi byla (bohužel) rozhodující pouze cena. Katalogovou cenu půl mega prodejce "upravil" o 23% směrem dolů a i poté určitě nebyl ztrátný.... Kolik asi tak auto skutečně stojí...? Podle toho to bohužel vypadá. Kvalita nic moc. Prostornost OK, ale to je tak všechno. Houpavý podvozek, měkká sedadla (navíc se po půl roce značně viklají opěradla), gumové řazení a řízení, obyčejné a vrzající plasty, topení nicmoc,... Že by se auta sypaly, to ne, jezdíme jen na pravidelné prohlídky, ale objevují se tam "prkotiny" typu vrzání, klepání, vyviklané sedadla,... člověk záhy pozná, kde se šetřilo. Když hledáte pouze dopravní a pracovní prostředek, tak to bude za předpokladu, že natrefíte na slušný kus, dobrá volba. Ale pokud čekáte od auta víc, tak se poohlédněte jinde.

29.11.2007 | 20:51:55 | petr Reagovat

aj tak...

Mam Partnera 1.6 vo výbave Advantage s odolnejším podvozkom alebo take niečo vraveli ked ho predavali, avšak stabilizátory boli menené už pri 28000 tis.(v zaruke, ale najprv sa zdráhali), v záruke bolo menené aj ložisko alternátora , na ktoré som čakal asi 3 týždne aj to mi ho vymenily až ked ma som uplne ostal stát, zhruba pred 100000 a mimo záruky boli menené aj komplet ložiská plus brzdové kotúče aj s doštičkami cca 20 000,-Sk. takisto som mal problemis klepaním , ktoré v servise nezistili, ale po čase prestalo. Sem tam sa mi v noci stáva , že na pol sekundy zhasnu svetla a palubovka, zatial to neriešim. Posuvné dvere riešim pravidelným mazaním a čistením na spodnej kolajnici, ktorá sa dosť špiní a preto dvere nebrzdia.Čo sa týka motora, pri predbiehani treba podradovať niekedy aj o dva stupne, ťah má až od 3500 otáčok, spotreba okolo 7 l. Priestorovo je na tom výborne odveziete všetko a ked máte ešte aj ťažné ako ja...nie je čo riešiť.

21.05.2007 | 10:56:42 | dodo Reagovat

airbag

Mám Berlingo 2003 1,9 a bolo bez vážnejšej poruchy, až teraz pri 100 000 km mi začal signalizovať airbag. Najskôr to bolo len pri odbáčaní, teraz už hneď po niekoľkých metroch. V neznačkovom servise mi mechanik povedal, že to je nejaký krúžok pod volantom, ale keď som bol v značkovom servise, tak mi povedali že by som bol prvý komu to odišlo na novom modele.
Teraz som objednaný na počítač v značkovom servise na detekciu závady (vraj to môže byť aj nejaký vypínač),
no ak by to bol ten krúžok muselo by sa to vymeniť komplet aj s páčkami čo je cca 12 000,- Sk !!!
MAL NIEKTO PODOBNÝ PROBLÉM ???

08.12.2006 | 22:09:40 | peri Reagovat

recenmze Partner

Mám Berlingo ,už třetí v řadě a naftu. Pravda pár závad tam bylo ale typu stávkujicí počítadlo deních kilometrů a podobné drobnosti.Jezdil jsem s ním pracovně ale i na dovolenou až k Dubrovníku,vždy bez problému. Kromě záručních prohlídek jsem do servisu nemusel.Další vůz bude zase Berlingo nebo těžká novinka- C-4 Picaso.Je to nádherné auto! Měl jste těžkou smůlu s konkrétním kusem, to se může stát i nejlepším výrobcům,a stává se, ale jinak jsem o těchto vozech slyšel jen to nej......Zdeněk

27.10.2006 | 00:39:05 |  Reagovat

RE: recenze Partner

Mám třetího Parťáka v řadě, poslední už slavil deváté narozky ( 1,6 HDI 90PS, Active- zvýšená světlost vozu, ochranný plech motoru ) a je to pracant. Zadní náprava je dělaná na Mělnice a od té doby vozi i 400kg
paletu s lehkostí mladíka. Přivěs nerad, to se pak opije (hlavně na dálnici) do němoty. Je to asi od kusu..

07.02.2017 | 19:08:28 | Parťák  | 85.119.92.* Reagovat

Je mi ľúto, že ste s tým autom mali takéto skúsenosti. Používam Citroen Berlingo, čo je vlastne jedna pakáž s Partnerom. Za trištvrte roka som na ňom najazdil 60000km a to auto je bez chyby... Keby som ho neoprel do jednej Incy v osemdesiatke, tak to auto je uplne bez chyby. Veľa ludí sa tu sťažovalo na páčku smeroviek. Ja som s konštrukciou auta nemal absolutne žiadny problém. No a po tej havárii sa ozýva akurát výfuk. Je to veli podarené auto! A čo sa týka pískania brzd, to robia BOSCH platničky montované v prvovýrobe... Odporúčam značku ATE

10.09.2006 | 12:05:14 |  Reagovat