Recenze Renault R19 1,7 GTS
“Elegantní, pohodlné,ale nákladné.”

Autor recenze: Macek (39 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1721ccm Stav km při koupi:68 000 km Stav km nyní:178 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 let Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 16. 2. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Rapid 136

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Malá životnost ložisek předních kol,opotřebování čepů ramen a čepů řízení,porucha servořízení,porucha chlazení motoru(prasklá hlava válců),prasklá expanzní nádobka chlazení,praskající hadice chlazení,prasklý radiátor topení,prasklý chladič,výměna vodní pumpy...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz je velmi pohodlný a má líbivé tvary.Vnitřek je prostorný,má pohodlné sedačky.Na svoji dobu měl i dobrou výbavu - el.ovládaná okna předních dveří,střešní okno,výškově stavitelný volant,centrální zamykání atd.Motor je velmi tichý a poskytuje dostatečný výkon.

Spotřebu jsem měl celou dobu kolem 7 litrů na 100km.Co bych Renaultu 19 vytkl,by byly příliš blízko u sebe posazené pedály spojky a brzdy,horší dílenské zpracování,nekvalitní plasty palubní desky,poddimenzovaná ložiska předních kol a čepy přední nápravy.Podvozek je typicky"francouzský",měkce laděný pro pohodlnou jízdu.Auto jsem kupoval v roce 1998 a stálo 100 tisíc Kč.

Bylo ale značně poruchové,takže jsem z oprav,repasí a renovací takřka celých 10 let nevyšel.Proto mě auto stálo v náhradních dílech spoustu peněz;a to jsem si většinu dílenských prací dělal doma sám.I přes to mi odvedlo auto dobrou službu,zejména každodenní cesty po Praze do zaměstnánání a cesty na víkendy.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault R19

Vložit komentář