Recenze Saab 9000 2,3 T CSE
“Prostě super”

Autor recenze: spikii (30 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:2300 Stav km při koupi:321 000 km Stav km nyní:364 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 5. 12. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Mondeo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ano, praskla mi žárovka v pravém předním svetlometu, opraveno svépomocí za tři minuty, hlučná ložiska v čidle teploty klimatizace, vyměněno za 5 minut a 700 Kč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám Sobíka již skoro rok, a po celou dobu k němu nemám žádnou výtku.

Podvozek je výborně nalazen, na dálnici ani nevíte o nerovnostech a mimo dálnice se také neřadím k pomalým řidičům. Od posilovače je přesná a jasná odezva, vozidlo je lehce nedotáčivé, ale jemná korekce volantem a vše je v pořádku. Odezva od posilovače je výborná, a auto jako celek je snadno čitelné.
V interiéru do rychlotí okolo 180 není slyšet vůbec žádný rušivý zvuk, snad s vyjímkou zaburácení vzduchu v intercooleru při prudké akceleraci, při vyších rychlostech se již trošku projeví hluk od zrcátek, a nyníi od zimních kol. Interiér je také velmi solidně zpracován, i přes skoro 400 000 Km nikde nic neklepe, nic se nehýbe, a to ani na kostkách.
Motor co k němu dodat? Snad jen vynikající, jediné, co jsem s ním dělal byly svíčky, olej a filtry, rozvody jsou hnané řetezem s intervalem výměny 250 000 Km, takže zase o starost míň. Turbo je původní, a stále drží, možná i proto že je vodou chlazené. A výkon 200 koní je na rozhýbání Sobíka naprosto dostačující.
Převodovka co k ní dodat pětistupňová, manuální, na pohled velká a drží, jediné co jsem s ní provedl byla výměna oleje, klouby, poloosy vše původní.
Bzdy, na všech kolech kotoučové, a dokáží Sobíka bezpečně zkrotit a to i opakovaně a bez výraznějšího úbytku účinnosti.

Spotřeba to je to co neřeším, jezdím, když potřebuji tankuji, na počítači je údaj 9,2 l/100Km, myslím že reálných je 10 l / 100 Km, co je dle mého názoru příznivá spotřeba, když vezmu v úvahu jak se Sobíkem zacházím, velmi často se pohybujeme rychlostí blížící se nebo přesahující 200 Km/ hod, zapomněl jsem totiž říci, že do práce jezdím každý den víc než 50 km po dálnici.

Celkový dojem z tohoto vozu je vinikající, nenašel jsem výraznější nedostatek, nebo slabinu, snad jen nádrž mohla být větší.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Saab 9000

Vložit komentář

Blahopreju...

Jako saabista blahopreju. Cimdalvic si zacinam vazit Saabu 9000. Sam tu mam recenzi uz 2 roky, najel jsem za tu dobu 45tis. km a spokojenost. Vazim si toho auta predevsim proto, ze sluzebne mam zkusenost s nekolika ruznymi defacto novymi vozy a nemenil bych ani nahodou. Je proste fakt, ze i vyssi stredni trida se az na vyjimky nedelala jako spotrebni zbozi naposled v 90. letech. Porad jsem premyslel, ze vuz obmenim, ale v soucasne dobe me to preslo a 9000 si budu hyckat dokud to pujde. Nevidim totiz za rozumny penize vuz, ktery by mi dal mych 270 koni, srovnatelny prostor a bezpeci a pritom si rekl jen o 9 litru benzinu i s porci nezbytneho vyblbnuti. Rada veci je uz sice technicky prekonanych, presto bude doufam moje 9000 aktivne slouzit i pri kilometrech te Tve...a k tomu mi chybi jeste cca 120tis....tj. alespon 6 let. :-)

03.01.2009 | 20:53:35 | locki Reagovat