Recenze Seat Cordoba 1.4i
“Dobrý vůz pro někoho komu nevadí slabší motor..”

Autor recenze: John (21 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1.4i Stav km při koupi:131 215 km Stav km nyní:147 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 24. 8. 2007

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za 16000 km které jsem s tímto vozem ujel, jsem měl jediný problém:
-Výměna termostatu (zakoupeno už s rozbitým).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jinak je tento vůz celkem pohodlný a komunikativní s řidičem.. Velice příznivá je spotřeba která i při sportovním způsobu jízdy je v průměru na 6,2 litrech!!
Auto skvěle sedí do zatáček (obutí 195/50)..

Nevýhodu vidím v tom, že auto má poměrně slabý výkon (60k), ale motor táhne dobře do otáček.. Startováni mi ještě nikdy nepřivodilo problém a to ani v mrazech.. Poměrně velké jsou i náklony do zatáček, což není příjemné pro sportovní jízdu, ale pro celkový komfort ano.. Účinnost brzd by určitě mohla být lepší, ale pro běžnou (nesportovní) jízdu je dostačující..

Sedačky by mohly mít lepší boční vedení..
Zatím zcela bez koroze a to ani na problematických místech..
Nevýhodou je i to, že se jedná o základní verzi, tudíž výbava je minimální.. Posilovač řízení, brz a dva airbagy, toť vše.

Cordobu jsem si vybral kvůli pěknému designu a velice výhodné možnosti koupě.. Pěkný vzhled jsem podpořil litými koly a tmavými okny.. Vzhled auta je teď velice pěkný..

Tento automobil je ideální pro někoho kdo hledá úsporný vůz a nikam nespěchá.. :o)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Cordoba

Vložit komentář

Díly-Posilovač řízení na Seat cordoba vario 1.9Sdi

D den nemáte Prosím někdo kontakt na náhradní díly,potřebuji Posilovač řízení na Seat cordoba vario 1.9Sdi.Je to dobré auto se spotřebou 5l.Dovoz holandsko najeto 183tis.Možná bych ho i prodal pod 50tis ale nejdu.ale to bych musel sehnat něco co my ho vynahradí tento SDI motor.

04.02.2014 | 21:39:40 | xavir@seznam.cz  | 93.91.243.* Reagovat

Seat cordoba 1.4 social edition, spotřeba 6-8 L

04.12.2009 | 19:42:04 | auto-point Reagovat

spotrebari

mne zere tak liter

17.06.2008 | 14:24:02 |  Reagovat

spotřeba

Mě moje HTP žere při brutálním stylu jízdy průměrnou rychlostí kolem 200 km/h kolem 2,5 l/100 km, když jedu ekonomicky, tak mě dokonce v nádrži benzín přibývá, takže je lepší jezdit svižněji, aby vám benzín z nádrže nepřetékal..

17.06.2008 | 14:22:39 |  Reagovat

cordoba zere normalne 4-4,5 litru klidnou jizdou i vyrazne pod 4 litry

17.06.2008 | 12:52:01 |  Reagovat

Mám Cordobu vario 1.4 a jezdím za 6.1 až 6.9 v průměru a to jezdím město i dálnici. Jestli žere 10 doporučuju servis .

16.06.2008 | 22:21:20 |  Reagovat

Take vlastním cordobu 1.4, ale spotřeba je nekde na hranici 9-10 litru a to pri maximalne ekonomické jízdě. maximalka je nekde kolem tech 175km/h tachometrovych. jinak nemam zadne problemy, jen ta sïlena spotreba...

08.03.2008 | 15:12:57 |  Reagovat

RE: Spotreba

na tychto autach je tazke hovorit o spotrebe kazda cordoba 1.4 44kw ktoru som mal moznost vyskusat a porovnat mala inu spotrebu nevim cim to je ale ja na svojej 96 som mal spotrebu 6.5 nasi na 2001 maju 5.5 kamarat na 2003 ma 7.5 a uz som mal v rukach aj taku co zerie 10 a vzdy rovnaky styl jazdy rovnaka trasa testovanych asi 7 vozov vacsina boli 2001 a rozdiely v spotrebe obrovske to som nikdy nechapal :D

10.10.2017 | 18:14:22 | Lovec  | 178.41.158.* Reagovat

po 100 000 km

též mám Cordobu 1,4 a můžu potvrdit shora uvedené, pohodové auto, na začátku problémy se zamrzáním zámků ale to odeznělo, ve dvou lidech pohoda, ale jak se začíná plnit tak jde výkon citelně dolů.

05.02.2008 | 22:14:34 |  Reagovat

aj my mame 1.4 je to dobre a usporne auto isiel som na nom 170 a vobec neplavalo na ceste a od 150 motor uz nepocut...

26.12.2007 | 22:05:41 |  Reagovat

cordoba

No tak my mame cordobu r.v. 1999, a snad jediny co muzu rict je, ze s motorem 1,4 se pri rychlosti 130 km/h docela uz zacinam bat a mam pocit ze kdyby se s ni jelo 150 km/h tak snad clovek musi ohluchnout, je v ni silenej kraval(a to ji mame v celkem slusnym stavu, nikde zadna koroze ani nic podobnyho).Je to auto ktery rozhodne za ty penize nebudu chtit.

29.09.2007 | 13:52:08 | pixsla Reagovat

RE: cordoba

jestli je vni rachot tak je třeba servis. sylentbloky a dalši dily ktere se standartně měni je třeba je vyměnit. měsičně sni udělam ty 4tis kylometru. a vubec si nestěžuju. jezdim za těch 6l ve dvou za 7max8 ve 4lidech. akorad mi vadi že jede jen 175km/hod. a při 4lidech v teto rychlosti se dostanu i na 9,5litru. a to je na nic.

19.03.2013 | 11:56:46 | cordoba vario  | 37.188.228.* Reagovat

RE: cordoba

Jo chlape já jezdím za 11 litrů i při rychlostech do 100Km po mstě..:D:) Navíc si myslím že na benzín není při 175Km/h 9.5 litrů nějak šíleně moc. To jsi potom kup naftu:) ale i ta ti při takových rychlostech nebude spotřebovávat jen 5 litrů.

19.03.2013 | 13:25:59 |   | 78.45.38.* Reagovat

RE: cordoba

Aký máte dojazd na rezervu.Mne sa zdá,že budík je veľmi skoro zapnutý .Skoro začína svieťiť.

14.09.2013 | 10:34:44 | pejchalernik  | 88.212.40.* Reagovat