Recenze Škoda 125
“Dobrá volba pro místní popojíždění.”

Autor recenze: Franta (42 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:120 Stav km při koupi:60 000 km Stav km nyní:140 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 let Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 9. 9. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Spojkový válec, O-kroužek šroubu otáček volnoběhu, synchronizace stupně 1 a 2 (převodka), úniky oleje z motoru, zadřené prasátko přední brzdy, spínač ventilátoru chladiče. Některé závady v průběhu 10 let několikrát.

Jinak běžné opotřebení, výměna alternátoru 2x a výfuku 3x ap. (za 10 let).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto mě nikdy nevypeklo, vždy se porouchalo až doma před barákem, nebo nějak dojelo. Opravy za nízké ceny, s výjimkou nových prahů, blatníků a lemů + nový lak na tyto části + nové tlumiče + oprava řízení = 25 tis. Kč. Cena této GO převýšila v roce 2005 cenu celého auta.

Dojem z vozu: jakobych řídil motorový člun se zvednutou přídí, zejména když je silný vítr. 80 km ideální rychlost, více než 110 km/h už začíná "plout".

Akcelerace - prakticky žádná, jen velký řev motoru, dost nebezpečný vůz pro předjíždění a na rušných křižovatkách.

Samozřejmě známé bolesti škodovčiček: v zimě zamrzlé mechanizmy dveří a okének, buď nelze otevřít, nebo pak zavřít. Než se ohřeje topení, aby se odmlžilo přední sklo, tak vystupuji. Startování i při -18 st. C, ale vždy i při nižších teplotách zůstane motor v chodu až po několikerém nastartování, asi klesá hladina benzinu při stání vozu, kdo ví.

Závěrem: není to auto pro ženu, ale pro chlapa (vždy se od něho zamažu - od zámků ap.), dále v mrazech velmi nebezpečný tank, ze kterého není vidět ven.

Jinak ovšem - mám tento vůz rád pro jeho nízkou cenu - nemusím se strachovat z jeho poškození či ukradení. Dále snadnost oprav - vynikající. Dále jednoduchost - roztlačím ho z kopce a jedu. Ale je to jinak docela neskladný, líný a proti dešti málo těsný vůz. A to jej mám v dobrém a udržovaném stavu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda 125

Vložit komentář

Divil by ses ale krade se i škoda 125.I kdyz velkou skodu by ti nezpusobili. (nemysleno ironicky) :-)

13.03.2009 | 16:29:28 | jamieson Reagovat