Recenze Toyota Corolla 1.4 XLi - LPG
“Je to celkově dobré auto.”

Autor recenze: Jan Řehoř (30 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1332/4E-FE Stav km při koupi:85 000 km Stav km nyní:109 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 LPG l/100 km Vloženo: 14. 8. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Omega 2.0 i LPG Limuzina

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Navazuji na předchozí recenzi z roku 2005. Děkuji za komentář k recenzi. Jsem rád, že Vám Omega funguje, vždyť jsem se o ni dobře staral -:). Zatím Omegu nemám, nejsou prostředky a takové využití, ale stále si na ni myslím. Zpět k článku, který jsem před rokem zveřejnil.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ložisko bylo O.K., chyba byla v příliš dotažené ruční brzdě a brzd. bubnu (někdo to moc přitáhl po nehodě). Vrzání odstraněno, zadní dveře byly trochu nakřivo a byl tam větší přítlak na ztvrdlé dosedací gumy. Seřízeno a namazáno tukem.

A Lambda? Ta byla nahrazena z jiné Corolly za 1300,-Kč vč. dopravy.

Ovšem objevil se nový problém. Motor papal olej. Nevěnoval jsem tomu pozornost a jenom jsem občas dolil. Když jsem to začal měřit tak jsem se nestačil divit... 5l/10000km. Pustil jsem se do opravy. Vyměnil jsem simerinky na ventilech (16ks), starý měli o 0,2mm větší průměr než hřídelka ventilu. Tak bylo jasné odkud vítr vane. Simerinky cca 900,-Kč + práce. Měl jsem 109tis.Km tak jsem vyměnil i roz. řemen (1050,-Kč). Přebrousil lehce (0,03mm - směšné ale když už tak už) ventilový podložky, aby byly stejné vůle.

Co je důležité podotknout, nemusel jsem sundat hlavu a nejsou tam žádné "hydroštely", jak se mnozí domnívají!!! Jinak kladky byly OK. Motor jde jak housličky a olej zatím drží rysku.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Corolla

Vložit komentář