Recenze Toyota Corolla 1.6 GLi 4WD
“Na svou dobu špica.”

Autor recenze: Mike (28 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1988 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:150 000 km Stav km nyní:170 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7.3 l/100 km Vloženo: 28. 9. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Alfa Romeo 33 Romeo 1.7 16 V Honda Civic 1.4 Opel Kadett 1.6 Rapido 136,Š 110R Felicia Ford Taunus 1.6

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

-prasklý náhon rychloměru(už tak koupeno)

-2 x vařen výfuk, 1xupadl poslední díl u tlumiče a 1x trubka před katem


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil náhodně na inzerát, po tom co jsem delší dobu sháněl náhradu za mou předchozí rozchlastanou Alfu 33 1.7 16V(97kw), s tím že jsem cíleně sháněl 4x4. Lehce kvetly zadní lemy a lemy na předních blatnících, vše obroušeno, zakitováno a přestříkáno. Zadní nějakým gumoasfaltem nebo co jsem našel v garáži, předek barvou ve spreji.

Auto jsem kupoval letos v zimě a asi 2x jsem si ním stihl zajezdit si na kopcích s posledním sněhem. Je to FullTime 4WD a na dobrých gumách (pokud vás nebude limitovat světlá výška vozu, se výškrábe dá se říct všude.) Má uzávěru na center diferák tlačítkem, zatím s mojím využíváním pohonu 4x4 nebyla třeba. Dlohodobá spotřeba okolo 7.3l/1000km. Motor 4A-FE 1.6 16V(77kw), není žádný letadlo, ale má krásný lineární zátah už od spodních otáček, tudíž se hodí s ním vesele jezdit jak po okreskách tak po městě. Akorát převodovka u tohoto modelu (nevím jak u dvoukolky) je dost kratší takže na 5-ku při 100km/hod točí cca 3000ot/minutu což moc eko není.

Ale já s ní jezdím stejně jen tak do 120, přece jenom už je to babička a byl bych rád kdyby ještě chvíli sloužila. A taky zadní tuhá náprava je to nejhorší co asi může být. Spolu s unavenými tlumiči se na rovné vozovce bez hrbů dá proletět jakž takž rychle i nějaká ta zatáčka, ale běda jak se objeví nějaké hrby. To potom odskakuje a tancuje celej zadek, jak se mu zlíbí. Na rok 88 má 4x el. okna, el. šíbr, el. zrcátka, stavitelný volant, toť z výbavy tak vše.

Ocenil bych vyhřívaná zrcátka a zadní dělená sedadla. Jinak jak u těchto starých Toyot bývá zvykem, tak oceňuji přes její stáří 100% spolehlivost. Neřeším kam a kdy jedu, prostě přijdu, otočím klíčkem a dojedu kam potřebuju. Mimochodem je to sedan 4-dveřovej(není to jak se někdo může domnívat kombi Tercel)a těchto bylo prodáno co vím je pár kusů. Přes veškerou snahu se mi nepodařilo v ČR najít dalšího majitele tohoto auta.

Pokud ho někdo máte, ozvěte se mi prosím na mail, nebo do diskuze to je fuk, ale hlavně se ozvěte. Dík.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Corolla

Vložit komentář