Recenze Toyota Paseo
“spolehlivý rádoby sporťák pro mladé”

Autor recenze: tomas (24 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,5 Stav km při koupi:97 000 km Stav km nyní:190 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 7. 4. 2011

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

120 000km - výměna motorku u ostřikovače (200Kč)

Dále jen běžná údržba (výměna oleje po 10 000 km, jednou výměna vzduchového filtru, jednou výměna pylového filtru, vyměněny brzdové destičky).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Toyota Paseo z roku 98 jsem koupil před třemi a půl lety. Byla to láska na první pohled. Přitom při projíždění inzerátů bych si ji ani nevšiml. Nicméně na vlastní oči vypadá lépe než se zdá.

Jedná se o dvoudveřové kupé, vyrobené ještě v Japonsku. Z okolí jsem předtím vždy slýchával, že japonec až nakonec. A jsem rád, že jsem se nenechal strhnout davem. Toyota slouží od koupi bez jediného závažného problému. Jedinou poruchou byl vadný motorek ostřikovače, který jsem koupil z corolly z vrakoviště za 200 Kč. Přestože těchto toyot není v ČR mnoho, nemusíte se bát náhradních dílů. Většina je shodných s běžnými modely (corolla, starlet, carina). Ale jak jsem již zmínil, prozatím jsem žádné speciální díly nepotřeboval.

Spolehlivost tedy hodnotím na jedničku. O něco hůře na tom jsou jízdní vlastnosti. Od malého kupátka bych čekal něco o fous více. Auto je takové mdlé, neutrální. Taková corolla se sportovní karoserií a s tvrdším podvozkem. Ale na to mladické vyblbnutí bohatě stačí. Vůz je lehký, takže v přímce poměrně svižný. Do 3500 otáček takový průměr, pak "tlačí do sedaček" až do omezovače. Ale jak říkám, supersport to není.

Z čeho jsem paf je praktičnost vozidla. Myslel jsem, že se po narození mého potomka budu muset pasea zbavit a používat jiné, praktičtější. Ale když má drahá polovička viděla, že se kočárek vejde do kufru a syn v pohodě do autosedačky na zadní sedadla, dostal jsem zelenou :-)
Toyotka mi může sloužit na víkendové ježdění ještě hezkých pár let (snad stále bez poruchy).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Paseo

Vložit komentář

Paseo

Jsem také majitelem pasea z roku 1997 a naprostá pecka,sedí jak přibité,jízdní vlastnosti super,spotřeba je naprostej luxus a o spolehlivosti ani nemluvě.Na to že to je pouze patnáctka obsah,tak si hravě strčí do kapsy kdejakou osmnáctistovku se 140ti koněma(vyzkoušeno) Prostě TOYOTA

09.02.2012 | 20:59:48 | Boban  | 85.70.248.* Reagovat

Mám paseo rok 97, a jízdní vlastnosti sou super a spíš v zatáčkách než na přímce , sedí jako přilepené, ale záleží na gumách než sem tam dal continetaly tak se mi taky nezdálo.

28.12.2011 | 15:24:15 | Jakub  | 46.174.35.* Reagovat