Recenze Volkswagen Passat Variant 1,9 TDi 81 kW
“Mohlo to být lepší.”

Autor recenze: George (28 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,9 TDi / 81 kW Stav km při koupi:178 000 km Stav km nyní:185 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 30. 7. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Zetor

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Přední náprava: výměna vrchních ramen na obou stranách přední nápravy. Výměna vinuté pružiny tlumiče na levé straně přední nápravy z důvodu prasknutí. Výměna čepů řízení.

Výměna termospínače elektrického ventilátoru chladiče.

Repase brzdového třmene (vůle vodících čepů).

Problémy se ztátami chladicí kapaliny.

Problémy s centrálním zamykáním.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pohodlné, prostorné auto s líbivým designem.

Úsporný motor, dobré jízdní vlastnosti, slabší brzdy.

Že jsou ramena přední nápravy z hliníku, by vůbec nevadilo. Vadí ale, že čepy v nich jsou uložené v silonových pouzdrech (!) Zřejmě si němečtí konstuktéři neuvědomili, že Passaty se budou prodávat i v postkomunistických zemích s cestami typu "panel a latanalatu".

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Passat

Vložit komentář

zklamání

Při koupi Passata B5 Variant 1.9 TDI 81 KW, jsem si myslel že jsem udělal tu nejlepší věc, původní majitel mi ještě ukazoval nová ramena, a po pravdě mi řekl co je ještě třeba udělat, jakože zadní brzdy a zlobila tam elektrika, stahovaní oken. Za tu cenu to bylo ale fajn.
Po tom co jsem to dal mechanikovy, jsem se pěkně protáhl v kapse, neboť i když ramena nestačily ještě ani zaoxidivat, tak už byli zralé na výměnu, ukazoval mi jak jsou vybité.
Takže pokud někdy budete měnit ramena, tak jen originál, nebo kvalitní značku jako je Lemforder. Žádna čína ani Polsko. Ještě že dělám v autodílech, kde jsem to měl za poloviční cenu jinak bych vypláznul, tak 18.000kč určitě.
Další zklamání bylo když mi mechanik když jen viděl co jsem si koupil, mi řekl upřimnou soustrast, že tam odchazí právě že ty ramena, pak že se tam stále kazí elektrika, centrál, že to němci moc nedomyslely, že ty kabely hnijou, a že to mají všechny passaty s tímto problémy.
Takže jelikož jsem s tím opravdu problém měl, jak s okny,tak s centrálem,a tak s tím že se mi na palubovce při zapnutí mlhovek zapínal blikač, tak jsem musel jeho slova jen potvrdit. Při koupi jsem s tím ještě probém neměl, ale asi tak po dvou dnech se to všechno tohle začalo jevit. Majitel věděl proč to prodává, za takovou cenu.
Myslel jsem si že WV prostě bude kvalita, a že si jen vyměním rozvody, olej, ty brzdy, jak říkal, to okno, ale bylo toho mnohem více, teď už jen čekám co dál.
Ale hlavně už si nemyslím to že WV passat je nějaký super kvalitní vůz, protože si můžete koupit renault, a hezky se o něj starat, to co se má, a nemít problém 20 let, a koupíte si WV, a měníte co se dá, a furt se něco sere.
Ale jediné co je fajn, je komfort jízdy, s tím jsem spokojen.

10.03.2012 | 08:47:42 | Dan  | 188.175.108.* Reagovat

RE: zklamání

Pane kolego tak to jste teda musel koupit pěknou popelnici,když s tím máte takové potíže,ale on už ten rok nebude žádná hitparáda.To se vám,už bude s*át každá značka.Jinak já mám už asi pátého vw a nemůžu si to vynachválit. Je pravda že jsou poněkud choulostivější kosti,ale jinak jen měním olej a leju naftu. Když to porovnám s francouzem tak nebe a dudy

10.03.2012 | 14:09:41 | Michal Liberec  | 90.176.29.* Reagovat

ramena a capy PASSAT

predam kompletnu sadu ramien na passat ..kontakt

07.01.2007 | 16:02:11 | martin Reagovat