Recenze Opel Vectra Vectra C Caravan
“Šmejd”

Autor recenze: Barry (34 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:19CDTI Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:53 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 15 měsíců Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 16. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Astra H

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Poruchy:

Asi pri 11.000 km vznikla veľká vôľa v riadení. Bolo nutné vymeniť celé riadenie.

Auto začalo triasť pri rôznych rýchlostiach. Trasenie šlo do volantu aj do sedadiel. Zo začiatku bolo aj pri rozbehu auta, časom sa presunulo iba na vyššie rýchlosti. Dnes trasie hlavne pri zaradenom 6, rýchlostnom stupni a rýchlosti nad 125km/h. Trasenie je periodické a opakuje sa v krátkych cykloch. Nie je to ani geometriou, ani kolesami.... rieši sa to už rok a na nič sa neprišlo.

Blblo autorádio. Občas sa stalo že po naštartovaní auta, dostalo rádio nejaký šok, a jeho zvuk sa zmenil na taký ako z plechovky. Vždy to tak do hodiny postupne prestalo.... Nepomáhalo vypnúť a zapnúť. Rádio vymenili po naliehaní, pretože som to v servise vlastne nikdy nedokázal predviesť, nakoľko sa to objavovalo tak 2-3x do mesiaca.

Pokazené ovládanie vzduchotechniky, jedna strana kúrila a druhá chladila napriek tomu, že bola všade nastavená rovnaká teplota. Regulácia nefungovala správne. Bol vymenený ovládací modul vzduchotechniky. Teraz je to už OK.

Zaseknutý termostat. Stávalo sa že auto sa ani po hodine jazdy nezohrialo a teplota motora stále prudko klesala. (bolo to v zime)

Občas sa stalo že sa auto nechcelo otvoriť diaľkovým ovládačom. Musel som odomknúť ručne a spustil som tak alarm. (batéria v kľúči je v poriadku)

Dnes už v aute hrkoce viacero plastov a v palubnej doske drnčia rôzne veci v závislosti od teploty a otáčok, prípadne od nerovností na ceste.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Toto auto som si vybral v podstate len preto že som mal doteraz samé Ople a Vectra C Karavan sa mi páčila. Sedí mi ergonómia ovládacích prvkov a páči sa mi nenabublaný design interiéru. Nemám rád keď dizajnér za každú cenu chce urobiť prevrat a. Vectra má design podla môjho vkusu. (zadná časť auta mohla byť širšia... nejako sa to veľmi zužuje) Prvé kilometre boli fajn, auto pohodlné a priestranné. Neskôr sa však začali objavovať rôzne závady a neduhy.

Dnes už môžem skonštatovať, že je to veľmi odfláknuté auto. Na vozenie cementu na stavbu je to ok, ale inak je dosť roztrasené. Na ceste je cítiť skoro aj farbu na stredovej čiare. Auto je dosť hlučné a spod kapoty idú občas naozaj kuriózne zvuky.

Auto je vybavené lapačom pevných častíc, ktorý sa cca raz za 1000km začne čistiť. Vtedy má auto vysokú spotrebu, ale to je v poriadku. Horšie je že sa vtedy aj veľmi trasie a keď náhodou niekoho vtedy veziete, nevyhnete sa vysvetlovaniu že sa vám práve nepokazilo auto, ale že je to normálne. (aspoň podľa predajcu Opel)

Toľko k Vectre.

Ak zvažujete kúpu tohto auta, 16x si to premyslite....!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář

Chcem sa opýtať znalcov, nakoľko tu nie je ešte

recenzia na OPel Insignia: Dnes som sa trochu vozil v závetrí za Insigniou, na pravej strane mala nápis TURBO, iné označenie chýbalo. Otázka: Prečo niekedy brzdové svetlá BLIKAJÚ, inokedy svietia normálne? Bolo to rýchlejšou jazdou? a ostrejším brzdením, al. brzdením v zákrute? Ak to má slúžiť a "výstraha" , tak sa páni trochu sekli, lebo som ho skoro zoťal z diaľnice:((, lebo to vyzerá ako PORUCHA, nie výstraha. Pritom neskôr, pri podobnej rýchlosti, radšej neuvádzam, aby sa poniektorí neprežehnávali, tak už brzdil "normálne".. Má s tým niekto skúsenosť? Ďakujem pekne. P.S. Mimochodom, zo zadu sa zdá Opel dosť nestabilný, krúti a vlní sa, podobne ako Oktávka, al. Superb, zdalo sa mi, že mu ESP dosť skoro zasahuje, lebo normálne ho v zákrute pribrzdilo a akoby "myklo", resp. hodilo bokom, pričom strácal rýchlosť. Jazdil už niekto na Insignii? Celkom pekné autíčko. Dakujem.

21.10.2010 | 21:55:09 | ľuboš Reagovat

Mal som problem s vahov vzduchu co bola dost draha zalezitost a vymena rozvodoveho remena olej filtre tak celkom ujde,jeto super auto dost luxusne.Ale mam mensi problem pri vymene rozvodov nebola vymenena vodna pumpa a po nastartovani ma motor chvilku zvlastni zvuk,ale ja myslim zeje to kvôli chladnemu motoru.Rozvody menil oreginal servis OPEL menili sa kladky a remen.Kvôli tomu zhanam informacie ako to ma byt spravne!

20.10.2009 | 19:18:03 | opel vectra Reagovat

to falcon

Stacil jsem si vsimnout . A jakou mas motorizaci ???

20.10.2009 | 13:22:13 | jamieson Reagovat

:DDD v pohodeee skôr sa venujem autu zbieram informacie a tak!Slovencina nieje moj konicek! :D

19.10.2009 | 21:24:24 | opel vectra Reagovat

to falcon

Sorry, pokud jsem te nejak urazil, ja jen tak mimochodem.Nic ve zlem, pochopitelne...

19.10.2009 | 20:57:40 | jamieson Reagovat

Dakujem za vsetko urcite to pomôze mne aj mojej VECTRE! fakt dik

19.10.2009 | 20:30:49 | Vectra sport Reagovat

to falcon

To budes ty, vid ?? : http://novypokec.azet.sk/falcon888..........Kezby jsi mel takovou slovencinu i tady (i kdyz ja taky nejsem cestinar, ani slovencinar, ale tve chyby bijou do oci :-))

18.10.2009 | 19:30:50 | jamieson Reagovat

:DD

uz keby ce jeblo ta neskoro!

18.10.2009 | 17:30:27 | opel vectra Reagovat

Ahoj Východniar!!!, /falcon 888/,

ta nenormálňe sa čudujem, že ci dali vodičák..., vidzel som choc jakú gutu, ale "TYSIC" aj mňe poražilo... . Asi aj infarkt lapim od šmichu... .
P.S: Ale Tvoju učiteľku slovenčiny by vystrelo natvrdo...a natrvalo. Ešte dobre, že to tu nečítajú... .

18.10.2009 | 17:16:08 | ľuboš Reagovat

opel vectra caravan

No tasko povedat a posudit cotuje napisane o vectre pretoze ja vlastnim vectru caravan sport 110 kw ktoru som kupil v nemecku so 123-tysicmi a nedam na nu dopustit! Teraz mam asi po 3-mesiacoch viac ako 150-tysic a nic v nej necerka nehuci ani sa netrasie apo vimene novych letnych gum sedi ako prikovana ato aj za mokrej vozovky!Co som mal problem s vahov vzduchu ktora bola moja prva zavada zatial! precitajte si o audinach BMW VWa podobne tak budete radi ze mate vectru ktora sa kludne moze rovnat vsetkym luxusnim znackam!!!

18.10.2009 | 17:03:33 | Vectra sport Reagovat

Ještě k těm frantíkům

Bohužel jsem vlastnil Renault Scénic a Laguna, obě zakoupeny nové, z práce mám zkušenosti i s Cliem. Jediné co se k tomu dá říct je: Nikdy více. Tchán má nový P 207 a v servisu je snad víc než na silnici. Frantíci jsou možná tvůrci automobilů, ale trochu při tom tvoření zapomněli na kvalitu.

28.08.2009 | 13:33:30 | David Reagovat

Zvláštní,

s tak negativní recenzí na nový Opel jsem se ještě nesetkal. Ale budiž, možná jste měl smůlu na zmetek. U nás v rodině se točí pouze Opely a poslední Signum má najeto 160 000 a jediná závada byla poruchy váhy vzduchu a alternátoru. Jinak Astra F, G, H úplně bez poruch.

28.08.2009 | 13:28:18 | David Reagovat

100% narazil na spatny kus

Nechapu tak negativni recenzi. Vlastnim C r.v. 2007 1.8 103kw pri koupi mela najeto 164 000km za rok jsem s ni najel 14 000km naprosto bez problemu ani zarovka nepraskla! Jedine co jsem menil olej a zadni tlumice. Vse je jinak na podvozku puvodni a podotykam ze nikde zadne vule nejsou. Letos v lete budu delat zadni ramena. Je fakt, ze kvuli spolehlivosti jsem chtel benzin(nafta=vetsi servisni vydaje) a zrovna tento motor je od opelu vynikajici slusny vykon spolecne s nizkou spotrebou me presvedcil ke koupi a nelituji. Snad jen pouziti plastu uvnitr by mohlo byt z mekcich materialu, sem tam se najky vrznuti ozve.
C 1.8 103kw po faceliftu DOPORUCUJI!

07.03.2014 | 14:34:50 | Miris  | 78.80.56.* Reagovat

Smůla

Měl jsi smůlu na špatný kus. Mám Astru H, skoro 70.000 km a doteď mi nepraskla ani žárovka. I když vím, že 70.000 km skoro nic není. Oply jsou dobrý auta a úplně stejně spolehlivý jako kterákoliv jiná, německá (resp. v Německu vyráběná) značka.

19.06.2009 | 20:41:19 | Tomy Reagovat

Reakcia k veci

Ano mal som pred tym Astru H. Bola uplne super az do malej nehody, kedy ma naburali zozadu. Potom bolo auto 2 tyzdne v servise a od vtedy sa zacali problemi. Niekolko krat sa pokazilo ovladanie na volante, palubny pocitac ukazoval zle udaje a auto zdochlo na dialnici hoci ukoazovalo stvrt nadrze....nic tam nebolo. Odisiel alternator... a ine drobnosti. Prikladal som to tomu ze sa v tom pocas tych 2 tyzdnov v servise niekto priliz hraval.... ale to je ina tema. Mam este Astru G a na tu nedam dopusit. Ta chodi pekne a mala iba jednu drobnu poruchu. A to uz ma skoro 200.000 km.

19.06.2009 | 13:52:45 | Barry Reagovat

A hlavne ze hondaci vychvaluju Renault. http://honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=290976#290976

19.06.2009 | 09:09:45 | Martin Reagovat

Michal

A este poprosim tu o kozliatkach....

19.06.2009 | 09:04:55 | Lukas Reagovat

o Rencku

Bohužel, zde se nedá než souhlasit, Rencky jsou opravdu šmejdy. Své názory pod nickem tom zde píše jeden známý, který si s nimi moooc vytrpěl ale nebál se a automobilku hnal až k soudu, kde vyhrál. Tento člověk mně pomáhal i při mých velkých problémech s automobilkou Renault.
Pokud potřebujete poradit co si počít při řešení problémů s Renault, obraťte se na něj, dokáže Vám pomoci stejně jako mně. Jeho mejl je tomula4@centrum.cz
Jinak zdejší renaultácké výplody jejich majitelů chápu, i já jsem se toho svého vraku zastával do poslední chvíle, než číše přetekla a uznal jsem, že jsem koupil beznadějný šmejd.

18.06.2009 | 14:30:04 | michal Reagovat

Proč mě urážíte, anonyme? Kybychom všichni uráželi kritizovali fr. auta hlavně renaulty jako já, Vašek, Heligon atd., bylo by dobře.

18.06.2009 | 12:14:48 |  Reagovat

Anonym

Debile. Já bejt tebou tak se stydím, že jsem vypad fotrovi z varlat kreténe.

18.06.2009 | 11:53:31 |  Reagovat

Francouzská auta a hlavně rencky jsou opravdu nejhorší paauta na světě. To jsou tak hrozná auta, že se s nimi vůbec nedá jezdit. Já bych se styděl do takového auta vůbec sednout...

18.06.2009 | 11:42:21 |  Reagovat

No neviem ako je to s tými plastami,

ale ani po 420.000 km na P 406 nič nevrzga. A ani po 300.000 km na P 607. Skôr by som povedal, že 406 je lepšie spracovaná a lepšie odpružená, lebo niektoré rázy v 607 cítiť viac, ale bez pazvukov, iba do volantu sa prenášajú šupy. Ak chcete vedieť, čo je naozaj nekvalitný interiér, kúpte 405 do r.v. 1992. Tam to bola hrkálka. A doslova sa rozpadalo po 500-600.000 km. Motor a prevodovka OK. Po 1993 neskutočne pridali na kvalite. A teraz zase Peugeot ide dole kvalitou. Ale upokojím Vás, aj na A6 z 2006, /20.000 km/ stále niečo lupalo v palubovke. ML 2007 vzadu z kufra vrzgalo..., takže to asi záleží od nálady na výrobnej linke.
A OPEL Vectra z 2005 išiel aj po 120.000 ako nový, bez jediného "zavzdychania" po horehronských"cestách" S 1,8 benzínom na služobnom "testovaciom" aute, za 7,5 l bol vyvnikajúci výkon.
Takže stará múdrosť neklame: "Nech sa hociako rozhodnete, vždy sa rozhodnete zle."..

18.06.2009 | 09:40:44 | ľuboš Reagovat

Je vidět,

že jsi nikdy žádnýho rencka neměl, tohle může napsat jen totální fanda nebo někdo kdo neví vo co go.

18.06.2009 | 09:24:46 | Vašek Reagovat

Raději jednoho francouze než deset Opelů a Volkswagenů dohromady !!! Francouzi jsou tvůrci automobilů ! Ostatní nic neumí a jen čumí !

18.06.2009 | 08:58:04 |  Reagovat

RE:

presne tak renault-y su super auta, kamos ma autoservis a nevie si ich vynachvalit, tvoria totiz gro je ho prijimov :-)

05.05.2012 | 00:04:17 | saleny  | 92.245.197.* Reagovat

Ha,ha

Opel je asi tak německej, jako Šádovka česká, takže klídek. A že jsou např.Rencky sračky, to snad není žádný tajemství.

18.06.2009 | 08:01:17 | Vašek Reagovat

Ale hej, hej, ked uz sa niekomu velmi kazi nemecke auto, treba napisat trapnu poznamku o francuzskom aute. Komplexy nami lomcuju, ze?

18.06.2009 | 07:30:21 | keyboard Reagovat

Chtěl bych vidět, kdyby

jsi měl francouze, jak by jsi nadával potom..Aspoň Tě může uklidnit vědomí, že existujou ještě daleko horší auta:-)

17.06.2009 | 09:40:55 | Josef Novák zvaný Hořčák Reagovat

Opel

Aby si do Opla niekto nekopol, to by som sa čudoval. Mal si predtým Astru H, aká bola ? Inak okrem toho trasenia / ak to nie je v kolesách / mal švagor úplne rovnaké problémy s novým Passatom. Svokrovi na Bore pri 34.000 km drnčí celá palubovka.

16.06.2009 | 19:56:28 | 07 Reagovat

Takových značek, kde si jeden chválí a druhý nadává je celá řada. Trochu vypovídající je poměr obou táborů :-) Já už do budoucna vybírám jen tu značku (případně model), kde stížností je minimum. Recenze přece jen o něčem vypovídají a mnoho smyšlených tu nebude.

16.06.2009 | 15:45:30 | Itall Reagovat

Pěkná recenze,

přestože je majitel zoufalý, nic nezakrývá, myslím, že spousta nekritických majitelů zázraků VW nebo francouzů by se tady mohla poučit, jak vypadá recenze, i když jde o mého miláčka.
Myslím, že z recenze objektivnost přímo čiší, přestože jsem nikdy Opla neměl (teď alespoň vím proč).
Jinak Barry upřímnou soustrast, já mám Rencka a problémů taky dost, takže dneska těžko vybírat :-( . V pátek jdu pro C-maxe, tak uvidíe, už jsem jednoho Forda měl a lituju, že jsem ho prodal.

16.06.2009 | 14:50:04 | Vašek Reagovat


 

Reklama
 
 
Reklama

Reklama