Recenze Daewoo Matiz
“Do města super!”

Autor recenze: Milan (27 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:0,8 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:48 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 11. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

3
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Escort Punto Fabia Octavia Mondeo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

- "největším" problémem byly zvlněné přední kotouče asi kolem 25000 km.

- další byla výměna celého výfuku kolem 40000 km.

- praskání žárovek u SPZ a to tak že snad pořád, už to ani neměním!

- dále jen výměny kapalin, ale to je běžná údržba.


Hodnocení a zkušenosti s autem

KLADY:

Vozidlo je pro jízdu po městě jako dělané. Zaparkujete všude, všude se vejdete. Výhled z vozidla také super. Motor po městě perfektní. Do 80-90Km/h docela živý a úsporný. Přesnou spotřebu neřeknu, ale víc jak 6l si ve městě určitě neveme. Co se týká prostoru ve voze, ten je až překvapující. Mám 180cm a u volantu najdu celkem pohodlnou pozici a za mnou na zadních sedadlech nikdo nenaříká. Čtyři dospělé osoby převezete bez problémů, ale už nesmějí mít žádná zavazadla. Kufr je fakt malý, ale pro účely vozidla dostačující. Když máte něco trošku většího dají se sklopit sedačky a zvěčíte to asi na úroveň ecorta ale o dost užší!!! Na stěhování to rozhodně není.

ZÁPORY:

Abych jenom nechválil. Delší cesty s vozem 50Km a více jsou možné nicméně fakt nepohodlné. Sedačky mají krátký sedák a díky šířce vozu v kolejích od náklaďáku plavete jak na moři. Malé, úzké pneu tomu taky moc nepomohou. Na nějakou rychlejší jízdu taky zapomeňte zvláště když je vás ve voze víc. Když se budete chtít něčemu rychle vyhnout nebo více brzdit kolem 110Km/h tak s tím budete mít práce jak s kamionem.V kritických situacích si není moc jistý. Co se týká nějakého bezpečného předjetí kolem 90Km/h a výše tak na to radši zapomeňte. Je to trochu adrenalin. Celková bezpečnost vozu je podle mě nulová. Pásy by vám asi moc nepomohly. Motor se třemi válci má zvuk jak sekačka na trávu a u převodovky o přesnosti radši mluvit nebudeme. Ale to jde o zvyk.

ZÁVĚR:

Podle mě je Matiz opravdu dobré, vcelku spolehlivé a vzhledově povedené auto, ale pouze do města. Tam na něj nedám dopustit. Rozhodně ale nedoporučuji jako jediné auto do rodiny když je vás víc jak dva. V případě že jezdíte nějaké delší cesty tak si radši vyberte něco jiného. Jde to, ale jsou pohodlnější vozy. Největší problém vidím jako celkovou bezpečnost vozidla.Ta je nulová.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Daewoo Matiz

Vložit komentář

Žárovky

Jen drobná rada : kup si na benzínce, nebo v jakékoli mototechně LED diodové žárovky s paticí, kterou potřebuješ v bílé barvě a máš po problému s praskáním žárovek. Řešil jsem to stejně a už je tam mám 3 roky (pravda ne na Matizu)

30.11.2007 | 13:02:41 | M3Power Reagovat